4 τρόποι αναβάθμισης του canadian tuxedo

Ένα από τα πιο δύσκολα looks και πώς να το υιοθετήσεις με τον πιο κομψό τρόπο.

Φανατικός οπαδούς ή ορκισμένους εχθρούς; To total denim look, πιο δόκιμα double denim ή canadian tuxedo, έχει και από τους δύο, όπως άλλωστε κάθε αμφιλεγόμενη τάση της μόδας, που σέβεται τον εαυτό της. Ο συνδυασμός του τζην υφάσματος πάνω με τζην ύφασμα κάτω είναι ένας από τους σήμα κατατεθέν τρόπους ντυσίματος της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού, που "γεννήθηκε" -πού άλλου;- στον Καναδά και οφείλει τη δημοφιλία που απέκτησε σε μία παρεξήγηση.

4 τρόποι αναβάθμισης του canadian tuxedoΉταν το 1951, όταν ο Αμερικανός αστέρας της υποκριτικής και της μουσικής, Bing Crosby βρέθηκε στο Βανκούβερ για επαγγελματικούς λόγους και προσπάθησε μάταια να κάνει check in στο Hotel Vancouver. Οι ιθύνοντες του ξενοδοχείου δεν τον αναγνώρισαν και αρνήθηκαν τη διαμονή του σε κάποια από τις σουίτες, επειδή η εμφάνισή του δεν ήταν κόσμια: φορούσε τζην πουκάμισο με τζην παντελόνι Levi’s. Όταν αντιλήφθηκαν ποιος ήταν, έσπευσαν να ζητήσουν συγγνώμη και να επανορθώσουν για το λάθος τους. Η Levi’s ενημερώθηκε για το συμβάν και αποφάσισε να σχεδιάσει ένα σμόκιν (tuxedo) κατασκευασμένο από denim ύφασμα, αποκλειστικά και μόνο για τους celebrities.

Εν συντομία, αυτή είναι η ιστορία του canadian tuxedo. Ποιοι είναι όμως οι κανόνες για να υιοθετήσεις το συγκεκριμένο look με κομψό, σύγχρονο τρόπο;

Προτίμησε σκούρες αποχρώσεις

ΤΖΗΝ

Ο πιο ασφαλής τρόπος για να φορέσεις τζην πάνω – κάτω είναι να επιλέξεις σκουρόχρωμα μπλε κομμάτια, που συνθέτουν ένα πιο "ήσυχο" αποτέλεσμα, που δεν χτυπάει κατευθείαν στο μάτι ότι πρόκειται για ένα total denim σύνολο.

Συνδύασε σκούρα με ανοιχτόχρωμα τζην

ΤΖΗΝ

Απόφυγε τη μονοχρωμία, που θα σε οδηγήσει αυτομάτως σε ένα κιτς look και φρόντισε το παντελόνι που θα φορέσεις να είναι πιο σκούρο μπλε από το μπουφάν/πουκάμισο και αντιστρόφως.

Ταίριαξε το τζην πουκάμισο με τζην μπουφάν

ΤΖΗΝ

To double denim δεν το συνθέτεις, μόνο παντρεύοντας το τζην παντελόνι με το τζην πουκάμισο ή μπουφάν. Μπορείς να το δημιουργήσεις αποκλειστικά στο πάνω μέρος, ταιριάζοντας τα δύο τελευταία κομμάτια. Προσοχή όμως στο εξής: το τζάκετ να είναι πιο σκούρο χρωματικά από το πουκάμισο.

Επένδυσε στο χρωματιστό total denim look

ΤΖΗΝ

Θα σε βοηθήσει να ξεφύγεις από τον συνηθισμένο τρόπο που η πλειοψηφία επιλέγει όταν υιοθετεί το τζην πάνω σε τζην. Το μυστικό ένα, για να πετύχεις ένα κομψό σύνολο: Δώσε ψήφο εμπιστοσύνης σε κλασικά, ουδέτερα χρώματα.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα