7 τρόποι για να φορέσεις το πουκάμισο αυτό το καλοκαίρι

Ως κομμάτι casual και formal looks, που φοριούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Από τα κλασικά μονόχρωμα και τα εκκεντρικά printed μέχρι τα δροσερά κοντομάνικα και τα πάντα επίκαιρα τζην. Τα πουκάμισα της φετινής σεζόν δίνουν στον άντρα την αυτοπεποίθηση που αναζητά στην απαιτητική καθημερινότητά του. Ακολουθούν επτά διαφορετικά looks, όπου το πουκάμισο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι, για να αντλήσεις έμπνευση για τις δικές σου casual ή formal καλοκαιρινές εμφανίσεις. 

1. ΛΕΥΚΗ ΨΗΦΟΣ

Τα ουδέτερα χρώματα είναι ο καλύτερος καμβάς για να χτίσεις μία κομψή δροσερή εμφάνιση. 

7 τρόποι για να φορέσεις το πουκάμισο αυτό το καλοκαίρι
Μπουφάν Napapirji (Attica). Πουκάμισο, ζώνη και παντελόνι Gant (Gant Boutiques). Γραβάτα Corneliani (Attica). Παπούτσια Hogan (Hogan Boutiques). Γυαλιά Ray-Ban (Luxottica Hellas).

Όσα βαρετά και μονότονα μπορεί να σου φαίνονται, τα κλασικά, ουδέτερα χρώματα του μπεζ, του καμηλό αλλά και του λευκού είναι από τα πιο κομψά της χρωματικής παλέτας. Αποπνέουν φινέτσα, καλή αίσθηση του στυλ και στιβαρότητα. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις όταν συνδυάζεις, για παράδειγμα, το λευκό με το μπεζ, είναι να τα ταιριάξεις με ένα κομμάτι σε σκούρα απόχρωση, όπως το καφέ, για να πετύχεις αρμονική αντίθεση.

2. TIE BREAK

Η γραβάτα θα είναι πάντα το έτερον ήμισυ του πουκαμίσου. 

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ
Σακάκι, πουκάμισο, γραβάτα και παντελόνι, όλα The Bostonians (The Bostonians Boutiques). Sneakers Fendi (Καλογηρου).

Πώς θα τα συνδυάσεις σωστά; Πρώτον, το φάρδος της γραβάτας πρέπει να είναι παρόμοιο με το φάρδος του γιακά του σακακιού. Δεύτερον, η γραβάτα να είναι πάντα πιο σκούρα από το πουκάμισο. Αν αυτό είναι καρό και η γραβάτα ριγέ, το σχέδιο της δεύτερης πρέπει να είναι μεγαλύτερο από του πρώτου.

3. HAWAIIAN TROPIC

Το χαβανέζικο πουκάμισο είναι το floral trend του καλοκαιριού. Μην το φοβηθείς,

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ
Πουκάμισο και παντελόνι Camel Active (www.clodist.gr). Γυαλιά ηλίου Converse (De Rigo Hellas). Ζώνη από προσωπική συλλογή.

Λόγω του έντονου print σε χρώμα ή/και σχέδιο, το πιο τροπικό απ’ όλα τα πουκάμισα υπακούει σε έναν και μοναδικό κανόνα: Όλα τα υπόλοιπα κομμάτια του συνόλου πρέπει να κινούνται σε κλασικούς, ουδέτερους χρωματικούς τόνους.

4. JEAN TONIC

Το denim είναι η πιο cool εναλλακτική στο κλασικό πουκάμισο. 

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ
Μπουφάν και παντελόνι Massimo Dutti. Πουκάμισο Diesel (Diesel Hellas). Γυαλιά οράσεως Police (De Rigo Hellas). Backpack Salvatore Ferragamo (Salvatore Ferragamo Boutique).

Το μεγάλο ατού του τζην πουκάμισου είναι ότι επιδέχεται αμέτρητους συνδυασμούς λόγω του ευκολοφόρετου χαρακτήρα του. Μπορεί να φορεθεί με T-shirt και sneakers ως μέρος ενός casual συνόλου, αλλά και με μπλέιζερ και υφασμάτινο παντελόνι ή με ένα casual κοστούμι σε πιο επίσημες περιστάσεις.

5. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ

Ένα printed πουκάμισο είναι το must-have κομμάτι του καλοκαιρινού ντυσίματος. 

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ
Σακάκι Falconeri. Πουκάμισο Paul Smith (Attica). Παντελόνι Pepe Jeans (Shop & Trade). Παπούτσια Voi & Noi.

Τα εμπριμέ πουκάμισα της φετινής σεζόν δεν διακρίνονται μόνο για τα εκκεντρικά σχέδια και τις τολμηρές χρωματικές τους αντιθέσεις, αλλά και για την "ευρύχωρη" γραμμή τους, που απέχει χιλιόμετρα από την slim fit. 

6. ΣΟΦΙΣΤΙΚΕ ΔΙΑΘΕΣΗ

Μαζί με το καρό, το ριγέ είναι ένα από τα πιο κλασικά πουκάμισα που συνθέτουν επίσημα κομψά σύνολα. 

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ
Σακάκι, πουκάμισο, γραβάτα και παντελόνι, όλα Corneliani (Attica). Loafers Tod’s (Tod’s Boutique). Γυαλιά οράσεως Prada (Luxottica Hellas).

Αν η μονοχρωμία σού φαίνεται βαρετή όταν καλείσαι να ντυθείς καλά, η πιο ενδιαφέρουσα στιλιστικά λύση είναι να φορέσεις print πάνω σε print. Ένα ριγέ πουκάμισο αποτελεί μια καλή βάση για να χτίσεις ένα printed look συνδυάζοντας διαφορετικά μεταξύ τους σχέδια. Μην ξεχνάς το εξής: Το σχέδιο της γραβάτας να είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από το μέγεθος της ρίγας του πουκάμισου. Στην προκειμένη περίπτωση, η φαρδιά ρίγα του δεύτερου συνδυάζεται κομψά με το μικροσχέδιο της πρώτης.

7. BACK TO THE FUTURE

Το αντρικό στυλ μπαίνει στο χρονοντούλαπο και επιστρέφει τη vintage αισθητική των 90s στο σήμερα. 

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ
Μπουφάν, πουκάμισο, τζην παντελόνι, belt bag και sneakers, όλα Louis Vuitton (Louis Vuitton Boutique).

Η νοσταλγία παλαιότερων δεκαετιών που έχουν ταυτιστεί με τα παιδικά και τα εφηβικά χρόνια αλλά και με κορυφαία style icons ανέκαθεν διακατείχε τη βιομηχανία της μόδας. Ειδικά όμως φέτος, η αναβίωση του στυλ περασμένων εποχών είναι πιο έντονη απ’ ό,τι τα τελευταία χρόνια. Η προσθήκη ρετρό πινελιάς στο στυλ σου κρίνεται αναγκαία.


Φωτογραφίες: Δημήτρης Σκουλός. Επιμέλεια: Βίβιαν Ρουβέλα. Grooming: Γιάννης Σίσκος (D-Tales). Μοντέλο: Filius (D Models). Βοηθός φωτογράφου: Δημοσθένης Παπαδόπουλος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.