4 κακοί του σινεμά δείχνουν πώς φοριέται το σακάκι

Οι villains του κινηματογράφου παίζουν στα δάχτυλα το mix&match στο tailoring.

Ο κόσμος του κινηματογράφου ήταν, είναι και θα είναι η αγαπημένη μορφή τέχνης της μόδας. Αποτελεί μία ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για το χτίσιμο οποιουδήποτε στυλ, casual, sport ή formal, ενώ έχει τη δύναμη να επαναφέρει αθόρυβα στο προσκήνιο τάσεις από το παρελθόν, αλλά και να  υπογραμμίζει τη σημασία του καλού γούστου.

Καλό γούστο δεν έχουν μόνο οι καλοί της υπόθεσης, οι ήρωες, αλλά και τα κακά παιδιά της μεγάλης οθόνης, οι villains. Ακολουθούν τέσσερις απ' αυτούς, που έδειξαν όμορφα πώς μπορείς να "σπάσεις" το κοστούμι και να χτίσεις ένα tailoring look με πρωταγωνιστή το σακάκι, αναβαθμίζοντας λίγο τον τρόπο που το συνδυάζεις.

1. Γήινη σφαίρα

4 κακοί του σινεμά δείχνουν πώς φοριέται το σακάκι

Ο villain: Στο "Επικίνδυνη αποστολή: Η πτώση" (2018), το 6ο φιλμ του franchise "Επικίνδυνη Αποστολή" δια χειρός Christopher McQuarrie, ο Henry Cavill, ο κινηματογραφικός Σούπερμαν της γενιάς των millennials, είναι ο August Walker. Το αντίπαλον δέος του πράκτορα Ethan Hunt (Tom Cruise), μία "φονική μηχανή" της CIA, που καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα στα δύσκολα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σκοτωθούν αθώοι άνθρωποι για να εξουδετερωθεί ένας κακός που μπορεί να στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ζωές.

Το στυλ του: Όταν όλοι επιλέγουν μαύρα, μπλε και γκρι tailoring looks, εκείνος δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στις γήινες αποχρώσεις του καφέ, μπεζ και χακί σε σακάκι και παντελόνι. Μοναδική φωτεινή νότα το πουκάμισο. Το θαλασσί είναι πράγματι η πιο στιλάτη επιλογή, μετά την ασφαλή του λευκού.

2. Air tie look

ΣΑΚΑΚΙ

Ο villain: Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ridley Scott, ο Denzel Washington υποδύεται στο American Gangster (2007) τον Frank Lucas, διαβόητο ναρκέμπορα που έδρασε στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1970.

Το στυλ του: Χαρακτηρίζεται από σκούρες αποχρώσεις με τη γραβάτα να απουσιάζει σαν αξεσουάρ και το dress shirt, το επίσημο πουκάμισο να δηλώνει παρόν. Φυσικά και όλα τα κουμπιά είναι κλειστά. 

3. Tonal dressing

ΣΑΚΑΚΙ

Ο villain: Ο Jason Clarke είναι ο Frank Zariakas, ο βίαιος σύζυγος της Karen Zariakas (Anne Hathaway), πρώην συζύγου του John Mason (Matthew McConaughey) στο neo-noir θρίλερ Serenity (2019) του Steven Knight.

Το στυλ του: Εδώ έχουμε έναν απίστευτα κακό τύπο με ένα απίστευτα καλό στυλ, που αντιλαμβάνεται τη σημασία ενός statement jacket -με άλλα λόγια ενός σακακιού σε έντονο χρώμα ή σχέδιο, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα- στο tonal dressing. Τον τρόπο ένδυσης που ποντάρει στην τονικότητα. Όταν δηλαδή επιλέγεις ένα χρώμα και χτίζεις ένα μονόχρωμο outfit, που αποτελείται από διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος (βουργουνδί με ροζ, πετρόλ με γαλάζιο).

4. Ντύσιμο σε στρώσεις

ΣΑΚΑΚΙ

Ο villain: Μαφιόζος, δολοφόνος και απαγωγέας μικρών παιδιών. Ο μυστακοφόρος Edward Ratchett, τον φόνο του οποίου καλείται να εξιχνιάσει ο "Ηρακλής Πουαρό" Kenneth Branagh ενσαρκώνεται στο "Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές" από τον Johnny Depp.

Το στυλ του: Απαράμιλλα αριστοκρατικό. Μιλάμε άλλωστε για έναν villain που κρύβεται πίσω από το προσωπείο του επιχειρηματία. Εξ' ου τα καρό σταυρωτά σακάκια, τα κλασικά λευκά πουκάμισα και η δερμάτινη καμπαρντίνα. Το διαφορετικό ύφασμα στο σακάκι από το πανωφόρι καθιστά το σωστό layering σε ένα tailoring look.

Από: Esquire UK 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.