Στιλάτη καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα σε 10 βήματα

Οι κλασικές αξίες και εκείνες που υπακούν στις τάσεις της εποχής.

Υπάρχουν κομμάτια που αποτελούν διαχρονικές αξίες και κομμάτια που υπηρετούν τις τάσεις της εποχής. Το πάντρεμα των δύο θα προσφέρει πάντα ένα στιλάτο αποτέλεσμα. Συμβουλή που οφείλεις να λάβεις υπόψιν σου, αν θέλεις να χτίσεις μία καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα που αντέχει στον χρόνο με τον πιο καλόγουστο τρόπο.

Λινό πουκάμισο

Στιλάτη καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα σε 10 βήματαΤο λινάρι είναι ένα από τα πιο καλοκαιρινά υφάσμα. Απόφυγε ένα λινό πουκάμισο σε σκούρα απόχρωση και επένδυσε σε ανοιχτόχρωμες ουδέτερες (μπεζ/λευκό) ή έντονες αποχρώσεις (ροζ/γαλάζιο).

 

 

 

 

Κοντομάνικο πουκάμισο

ΜΑΪΛΣ ΤΕΛΕΡ ΚΟΝΤΟΜΑΝΙΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟΌσο πιο ρετρό, τόσο το καλύτερο. Ένα φλοράλ σχέδιο με κουβανέζικο γιακά (ο χαρακτηριστικός ανοιχτός γιακάς που θυμίζει τη V λαιμόκοψη των t-shirts) συνθέτει το απόλυτο καλοκαιρινό mafia look, που είναι από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν. 

 

 

Polo μπλουζάκι

ΠΟΛΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΚλασικό και αγαπημένο. Η κομψή εναλλακτική στο t-shirt.

 

 

 

 

 

Pastel blazer

ΜΠΛΕΪΖΕΡ ΣΑΚΑΚΙΔιαχρονική αξία το navy blue, αλλά το σακάκι που πρωταγωνιστεί φέτος το καλοκαίρι είναι εκείνο που κινείται χρωματικά στα soft pastels: από το ροζ και το θαλασσί μέχρι το κίτρινο, το βεραμάν και το λιλά.

 

 

Cropped τζην παντελόνι

ΤΖΗΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΗ τάση του φετινού, αλλά και του περσινού καλοκαιριού -όπως επίσης και του χειμώνα- θέλει τον αστράγαλο γυμνό και σε κοινή θέα. Πώς θα πετύχεις το σωστό μήκος στο στρίφωμα; Ένα στιλάτο cropped παντελόνι τελειώνει μόλις ένα με δύο εκατοστά πάνω από τον αστράγαλο.

 

Βερμούδα

ΒΕΡΜΟΥΔΑ ΣΟΡΤΣΚατά προτίμηση, η tailored ή η chino για να χτίσεις ένα κομψό σύνολο. Το σωστό μήκος θέλει τη βερμούδα να είναι πάνω και όχι κάτω από το γόνατο. Για παράδειγμα, ένας άντρας με κανονικό ανάστημα γύρω στο 1,75μ. πρέπει να διαλέξει ένα σχέδιο που να τελειώνει περίπου 12 με 17 εκατοστά πάνω από το γόνατο.

Γυαλιά ηλίου

ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥΔύο είναι οι φετινές τάσεις: Τα γυαλιά ηλίου με μεταλλικό σκελετό και πολυγωνικούς σε σχήμα φακούς ή η ογκώδης μάσκα.

Chunky sneakers

ΣΝΙΚΕΡΣΗ πιο αμφιλεγόμενη τάση στην υπόδηση αφορά τα ογκώδη sneakers, άλλοτε σε ρετρό και άλλοτε σε φουτουριστικούς χρωματικούς συνδυασμούς.

 

 

 

 

Εσπαντρίγιες

ΕΣΠΑΝΤΡΙΓΙΕΣΠροτίμησε ένα σουέντ ζευγάρι σε ουδέτερη απόχρωση, ώστε να είναι ευέλικτο στους συνδυασμούς. 

 

Σαγιονάρες

ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣΑντί να επιλέξεις ένα ζευγάρι flip flops (τις κλασικές σαγιονάρες με τη διχάλα) προτίμησε τις pool slides, γνωστές και ως σαγιονάρες πισίνας ή κολυμβητηρίου. Είναι η τελευταία λέξη της μόδας, τα τελευταία καλοκαίρια. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.