Οι χρωματικοί συνδυασμοί του φετινού καλοκαιριού

10 χρώματα, 5 συνδυασμοί τόσο έντονοι όσο εκείνοι που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στη γυναικεία μόδα.

Εν αντιθέσει με το γυναικείο στυλ, που αγαπά το color-blocking -τον συνδυασμό αποχρώσεων, που βρίσκονται ακριβώς απέναντι στον τροχό των χρωμάτων- ιδίως το καλοκαίρι, οι άντρες κινούνται ως επί το πλείστον εκ του ασφαλούς, τουλάχιστον όσον αφορά τους χρωματικούς συνδυασμούς: Μαύρο, μπλε και γκρι είναι η Αγία Τριάδα της αντρικής γκαρνταρόμπας, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Το καλοκαίρι ωστόσο είναι πάντα μία καλή αφορμή για να βγει η αντρική μόδα από την comfort zone της και να πειραματιστεί χρωματικά. Οι ακόλουθοι πέντε συνδυασμοί πρωταγωνιστούν στις τάσεις της φετινής σεζόν. 

Λευκό + πορτοκαλί

Οι χρωματικοί συνδυασμοί του φετινού καλοκαιριού

Θα μπορούσε κανείς να την χαρακτηρίσει ως την ζωηρή εκδοχή του πιο σοφιστικέ χρωματικού συνδυασμού, αυτού του λευκού με το μπεζ. Το έντονο πορτοκαλί γράφει όμορφα πάνω στην ουδετερότητα του κλασικού λευκού, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που ταιριάζει ιδανικά σε sport και casual looks.

Ροζ + χακί

ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Έχουμε συνηθίσει να παντρεύουμε το ροζ με το γκρι. Το χακί όμως δένει επίσης όμορφα με το πιο παρεξηγημένο χρώμα του αντρικού στυλ. Προσοχή στην απόχρωση του ροζ: Σε καμία περίπτωση δεν επιλέγεις μία έντονη, όπως είναι εκείνη του φούξια, αλλά μία πιο ήσυχη, όπως είναι το soft pastel.

Κίτρινο + πράσινο

ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Εδώ, έχουμε την ακριβώς αντίθετη περίπτωση από τον παραπάνω χρωματικό συνδυασμό. Το κίτρινο λοιπόν δεν πρέπει να είναι παστέλ, αλλά έντονο, καναρινί και το πράσινο να είναι είτε χακί, είτε πετρόλ, το σκούρο, βαθύ πράσινο που έχει μία πινελιά από μπλε.

Κόκκινο + ροζ

ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 

 

Μοβ + κίτρινο

ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Για το τέλος αφήσαμε τον πιο επικίνδυνο χρωματικό συνδυασμό. Πώς ταιριάζεις λοιπόν το μοβ με το κίτρινο; Ποτέ μόνα τους και ποτέ πάνω – κάτω. Όπως θα παρατήρησες στη φωτογραφία, φοριούνται μαζί στο πάνω μέρος, την ώρα που στο κάτω μέρος κυριαρχεί ένα ουδέτερο χρώμα, εν προκειμένω το λευκό. Μπορείς επίσης να είναι το μπεζ, όχι το μαύρο, όχι το μπλε ή το γκρι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα