Τα 100 πια σπάνια sneakers στον κόσμο βγαίνουν στο σφυρί

Σε online δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's.

Ανάμεσα σε έργα τέχνης που χρονολογούνται από αρχαιοτάτων ετών μέχρι σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες, φιγουράρουν στον οίκο Sotheby's στην Νέα Υόρκη τα 100 πιο σπάνια και ακριβά sneakers στον κόσμο. Βγαίνουν στο σφυρί στην πρώτη εξολοκλήρου αφιερωμένη σε υποδήματα δημοπρασία που διοργανώνει ο οίκος και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Ιουλίου με όλα τα "χτυπήματα" να γίνονται online.

Μεταξύ των δημοπρατηθέντων ζευγαριών συναντάμε τα Nike MAG, που δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες της ταινίας "Επιστροφή στο μέλλον" σε δύο διαφορετικές εκδοχές: του 2016 με τιμή εκκίνησης τα 40 χιλιάδες δολάρια και του 2011 με τιμή εκκίνησης τα 11 χιλιάδες δολάρια.

Τα 100 πια σπάνια sneakers στον κόσμο βγαίνουν στο σφυρί

Στη συλλογή περιλαμβάνεται επίσης το Nike Moon (κεντρική φωτογραφία), δημιουργία του συνιδρυτή του brand, Bill Bowerman το οποίο κυκλοφόρησε σε μόλις 12 ζευγάρια το 1972 με τον Sotheby's να έχει στην κατοχή του το μοναδικό μοντέλο που έχει απομείνει (τιμή εκκίνησης στα 80 χιλιάδες δολάρια), αλλά και το Adidas NMD που σχεδίασε ο Pharrell Williams σε συνεργασία με τον οίκο Chanel και τον Karl Lagerfeld.

ΣΝΙΚΕΡΣ

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα