Τα 100 πια σπάνια sneakers στον κόσμο βγαίνουν στο σφυρί

Σε online δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 16 Ιουλίου 2019

Ανάμεσα σε έργα τέχνης που χρονολογούνται από αρχαιοτάτων ετών μέχρι σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες, φιγουράρουν στον οίκο Sotheby's στην Νέα Υόρκη τα 100 πιο σπάνια και ακριβά sneakers στον κόσμο. Βγαίνουν στο σφυρί στην πρώτη εξολοκλήρου αφιερωμένη σε υποδήματα δημοπρασία που διοργανώνει ο οίκος και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Ιουλίου με όλα τα "χτυπήματα" να γίνονται online.

Μεταξύ των δημοπρατηθέντων ζευγαριών συναντάμε τα Nike MAG, που δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες της ταινίας "Επιστροφή στο μέλλον" σε δύο διαφορετικές εκδοχές: του 2016 με τιμή εκκίνησης τα 40 χιλιάδες δολάρια και του 2011 με τιμή εκκίνησης τα 11 χιλιάδες δολάρια.

Τα 100 πια σπάνια sneakers στον κόσμο βγαίνουν στο σφυρί

Στη συλλογή περιλαμβάνεται επίσης το Nike Moon (κεντρική φωτογραφία), δημιουργία του συνιδρυτή του brand, Bill Bowerman το οποίο κυκλοφόρησε σε μόλις 12 ζευγάρια το 1972 με τον Sotheby's να έχει στην κατοχή του το μοναδικό μοντέλο που έχει απομείνει (τιμή εκκίνησης στα 80 χιλιάδες δολάρια), αλλά και το Adidas NMD που σχεδίασε ο Pharrell Williams σε συνεργασία με τον οίκο Chanel και τον Karl Lagerfeld.

ΣΝΙΚΕΡΣ

Από: Esquire IT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το επίκαιρο throwback του Stranger Things στη μόδα των 80s

Πέντε τάσεις της θρυλικής δεκαετίας έρχονται με φόρα από το Χόκινς στο σήμερα.

Η κλασική tailoring επιλογή του Idris Elba

Οι εκάστοτε τάσεις δεν αφορούν τον πάντα κομψό και στιλάτο Βρετανό ηθοποιό.