Η κοινότητα αντρικής μόδας του Reddit είναι ο πιο cool στιλίστας στο ίντερνετ

Το δημοφιλές subreddit γίνεται 10 χρονών και συνεχίζει να υπόσχεται καλύτερο στυλ στους χρήστες του.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 09 Σεπτεμβρίου 2019

Τα φόρουμ είναι μία πονεμένη ιστορία στον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο του ίντερνετ, καθώς σπάνια αποτελούν έναν τόπο ανάπτυξης ιδεών, γόνιμου διαλόγου και συζητήσεων όπου μπορείς να βγάλεις άκρη απλά και όμορφα. Όπως όμως συμβαίνει σε όλα τα πράγματα σ' αυτή τη ζωή, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. To subreddit αντρικού στυλ του Reddit είναι μία από τις πιο επιδραστικές κοινότητες μόδας, με τους χρήστες να καταφεύγουν στο r/malefashionadvice για να βρουν λύση σε ό,τι τους απασχολεί σχετικά με τη γκαρνταρόμπα τους.

Η κοινότητα αντρικής μόδας του Reddit είναι ο πιο cool στιλίστας στο ίντερνετ"Υπάρχουν δεκάδες φόρουμ αντρικής μόδας, αλλά σχεδόν όλα διαθέτουν απαρχαιωμένη αισθητική και λειτουργία", αναφέρει ο Nay Jones, που εκτελεί χρέη συντονιστή στο συγκεκριμένο subreddit και συνεχίζει: "Το Reddit ωστόσο προσφέρει εύκολη πρόσβαση στον χρήστη, καθαρό περιεχόμενο και το πιο σημαντικό; Κανείς δεν προσπαθεί να του πουλήσει προϊόντα μέσω των ενοχλητικών διαφημίσεων". Όπως ο ίδιος υπογραμμίζει, "στο r/malefashionadvice οι συμβουλές δεν δίνονται από στιλίστες και επαγγελματίες της βιομηχανίας της μόδας, αλλά από "κοινούς θνητούς”, από ανθρώπους που δεν τους ενδιαφέρει να δείχνουν ντε και καλά στιλάτοι, αλλά να έχουν μία προσεγμένη εμφάνιση. Αυτό ακριβώς είναι που κάνει τόσο φιλική την κοινότητά μας στο ευρύ κοινό. Οι χρήστες δεν το παίζουν γκουρού της μόδας".

Reddit μόδαΙδρυτής της κοινότητας είναι ο Jeremy Wagner-Kaiser. "Φέτος, το fashion subreddit μας κλείνει μία δεκαετία ζωής", σημειώνει και εξηγεί πώς ξεκίνησαν όλα: "Όταν συνειδητοποίησα ότι ντυνόμουν κάπως κακόγουστα, ότι το στυλ μου ήταν ατσούμπαλο, αποφάσισα να κάνω κάτι γι' αυτό. Δημιούργησα αυτή την κοινότητα, που προσφέρει απλές και ειλικρινείς συμβουλές, αλλά και βασικές γνώσεις: Τι είναι το business casual look, πώς ταιριάζεις το πουκάμισο με το παντελόνι, ποια παπούτσια πρέπει να υπάρχουν σε κάθε αντρική ντουλάπα".

Σύμφωνα με τον Jones, η μεγάλη απήχηση της κοινότητας οφείλεται ξεκάθαρα στους κανόνες της, τους οποίους οφείλουν να ακολουθούν οι χρήστες για να συμβιώνουν αρμονικά, όπως επίσης και στη μηδενική ανοχή σε προσβλητικές συμπεριφορές, σε spam μηνύματα και διαφημιστικές "επιθέσεις". Τι συμβαίνει όμως όταν αυτοί παραβιάζονται; "Έχουμε μπλοκάρει δεκάδες ανθρώπους", δηλώνει ο Jones. "Έχουμε αναπτύξει μία επιθετική στάση στην απομάκρυνση ανθρώπων και περιεχομένου που δεν ανήκουν στην κοινότητα και σκοπός τους είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Για παράδειγμα, μπλοκάραμε πρόσφατα μία ομάδα ακτιβιστών που προσπαθούσε να μυήσει τα μέλη μας στις ιδέες της". 

Reddit μόδαΗ διαφορετικότητα είναι αυτή που χαρακτηρίζει τα μέλη του r/malefashionadvice και πρέπει να αγκαλιάζεται απ' όλους. "Υπάρχουν εκείνοι που αντιλαμβάνονται το στυλ ως ένα μέσο αυτοέκφρασης και υπάρχουν κι εκείνοι που θέλουν απλά μία συμβουλή για ένα ερωτικό ραντεβού ή για μία σημαντική επαγγελματική συνάντηση. Οι τελευταίοι είναι οι περισσότεροι", τονίζει ο Wagner-Kaiser. "Πρέπει να σεβόμαστε όλες τις απόψεις, να δίνουμε την ίδια προσοχή σε όλες τις ερωτήσεις/ανησυχίες και να μην φοβόμαστε να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέπτη. Ο αυτοσαρκασμός είναι σωτήριος. Δεν είμαι σίγουρα ο πιο στιλάτος άντρας στον κόσμο, ούτε θα γίνω ποτέ. Ας ντύνομαι τουλάχιστον όμορφα. Στην τελική, τα ρούχα είναι απλά ρούχα. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο".

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα