Οι πιο τολμηρές τάσεις για τον χειμώνα που έρχεται

Διάσημοι οίκοι δείχνουν όλα όσα θα πρωταγωνιστήσουν στην αντρική μόδα μέσα στους επόμενους μήνες.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 18 Σεπτεμβρίου 2019

Τα ντεφιλέ των οίκων μόδας ουδέποτε χαρακτήριζε η συμβατικότητα, τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες. Η ελευθερία και η φαντασία είναι οι δύο κινητήριες δυνάμεις για τη δημιουργία συλλογών ένδυσης που σπάνια μπορούν να ενταχθούν στη σύγχρονη γκαρνταρόμπα. Άλλωστε, ο σκοπός τους δεν είναι αυτός -να φορεθούν στην καθημερινότητα-, αλλά να δώσουν το στίγμα της εκάστοτε εποχής, να γεννήσουν τάσεις και να προσφέρουν την κατάλληλη έμπνευση για να τις υιοθετήσουμε στο καθημερινό ντύσιμο.

Μπορεί, για παράδειγμα, τα logos να είναι ένα trend που εύκολα φοριέται σχεδόν από τον καθένα -αρκεί ένα φούτερ με ένα ευμεγέθες λογότυπο-, το καουμπόικο λουκ από την άλλη, είναι μία ιδιόμορφη περίπτωση. Κι αυτές είναι μόνο δύο από τις συνολικά εννέα τάσεις μόδας, που ξεχώρισαν από τις πασαρέλες διάσημων οίκων με την εκκεντρική τους φύση. Όσοι τολμηροί προσέλθετε.

Το στυλ του ψαρά

Οι πιο τολμηρές τάσεις για τον χειμώνα που έρχεται

Όχι, δεν περιλαμβάνει bucket hats, beanie σκούφους και καλάμι. Ο πιο πολυσυζητημένος σχεδιαστής αυτή τη στιγμή στη βιομηχανία της μόδας -μαζί με τον Virgil Abloh-, ο Simon Porte Jacquemus εμπνεύστηκε από την ενδυμασία των ψαράδων, προτείνοντας ένα διαφορετικό workwear στυλ για τον φετινό χειμώνα.

 

 

Το total black tailoring

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ/ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μαύρο χρώμα, δερμάτινα υφάσματα, 90s επιρροές. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Celine, Hedi Slimane οραματίστηκε πώς θα φοριόταν σήμερα το look του Keanu Reeves από το franchise του Matrix. 

 

 

 

Οι oversized γραμμές

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ/ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Από τα πουκάμισα και τα παλτό μέχρι τα κοστούμια και τα παντελόνια. Η αλλαγή από τη slim fit γραμμή στην oversized είναι κάτι παραπάνω από αισθητή. Εδώ στην XL εκδοχή της από τον οίκο Loewe.

 

 

 

Το black and white

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ/ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Είναι τα δύο πιο κλασικά χρώματα, που ο συνδυασμός τους "γεννά" την πιο έντονη, αλλά και την πιο διαχρονική αντίθεση. Ένα εύκολο κόλπο για να απαλύνεις το contrast είναι να κάνεις το ακριβώς αντίθετο από αυτό που προτείνει ο Balmain: Να φορέσεις το λευκό από μέσα και το μαύρο απ' έξω. 

 

 

Το total leather

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ/ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Ντυμένο με δέρμα από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Έτσι, θέλει τον σύγχρονο άντρα ο οίκος Jil Sander, που αντικαθιστά το κλασικό biker jacket με το σχέδιο των αδιάβροχων μπουφάν. 

 

 

 

 

Το πειραγμένο κοστούμι

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ/ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Ίσως θυμάσαι το σατέν κοστούμι του Timothée Chalamet στο Φεστιβάλ της Βενετίας -αν όχι, ρίξε μία ματιά εδώ. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Dior, Kim Jones είναι ο σχεδιαστής στον οποίο το tailoring χρωστά τον αέρα ανανέωσης που πνέει στο πιο επίσημο αντρικό ένδυμα. Το αποτέλεσμα; Κοστούμια, που ξεφεύγουν από την κλασική τους εικόνα με σατέν λεπτομέρειες και σταυρωτά σακάκια με δύο ή ακόμα και ένα κουμπί.

 

Η logomania

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ/ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μικρά ή μεγάλα logos "ντύνουν" ρούχα, αξεσουάρ, ακόμα και παπούτσια παραπέμποντας στο sportswear στυλ της δεκαετίας του 1990. Εδώ, η ίσως πιο ρετρό τάση των τελευταίων ετών σε μία υπερβολική απεικόνισή της δια χειρός του brand, Vetements.

 

 

 

Το pyjama suit

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ/ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Τα ρούχα που παραπέμπουν σε εκείνα που σε βάζουν κάθε βράδυ για ύπνο δεν έχουν την τιμητική τους μόνο το καλοκαίρι. Οι οίκοι, μεταξύ αυτών και ο Louis Vuitton, εμπνέονται από το απαλό μεταξωτό ή σατέν ύφασμα της πιτζάμας και την άνετη και φαρδιά γραμμή της και δημιουργούν κομμάτια, που φοριούνται είτε σεταρισμένα ως στολή/σετ πιτζάμας -πουκάμισο και παντελόνι-, είτε μεμονωμένα. 

 

 

Το cowboy look

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ/ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Οίκοι μόδας, όπως οι Calvin Klein, Kenzo και DSquared2, μεταμόρφωσαν πέρυσι τα ντεφιλέ τους σε ροντέο και έφεραν τον μπαρουτοκαπνισμένο κόσμο της Άγριας Δύσης στη σύγχρονη γκαρνταρόμπα. Φέτος, το cowboy look συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στο αντρικό στυλ, αλλά πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα: Γίνεται πιο τολμηρό και πειραματίζεται με τις υφές και τους χρωματικούς συνδυασμούς του animal print. Το ACNE Studios μας το κάνει εικόνα. 

 

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα