Το tweed blazer είναι και cool

Υπάρχει τρόπος να απαλύνεις την αυστηρότητα του ίσως πιο ρετρό μάλλινου σακακιού.

Βαρύ, ρετρό, αυστηρό, ταυτισμένο με το βρετανικό στυλ. Το tweed είναι ένα μάλλινο ύφασμα με ιδιαίτερη τεχνοτροπία στην ύφανση -έχει υφανθεί με κλωστές διαφορετικού χρώματος- και ανάγλυφη υφή -οι συγκεκριμένες κλωστές δημιουργούν εξογκώματα στην επιφάνειά του-, που απέκτησε δημοφιλία κυρίως χάρη στον οίκο Chanel και φορέθηκε κατά κόρον στα 60s, αλλά και στα 80s όταν η Βρετανή σχεδιάστρια Vivienne Westwood το επανέφερε στο προσκήνιο της μόδας.

Το tweed blazer είναι και coolΣήμερα, το tweed συγκαταλέγεται στα κατεξοχήν μάλλινα υφάσματα του φθινοπώρου και του χειμώνα. Το συναντάμε κυρίως σε κοστούμια, σακάκια, παλτό, ακόμα και σε αξεσουάρ, όπως είναι η τραγιάσκα· Σε κομμάτια που διαθέτουν formal και κομψό χαρακτήρα. Αυτό δεν συνεπάγεται όμως ότι φορώντας tweed το στυλ σου πρέπει να είναι πάντα αυστηρό.

Προκειμένου να απαλύνεις τον καθωσπρεπισμό που διακρίνει για παράδειγμα ένα tweed blazer, επένδυσε σε casual συνδυασμούς -t-shirt, chino παντελόνι, μποτάκια-, που σπάνε τους συνηθισμένους κανόνες -πουκάμισο, παντελόνι κοστουμιού, δερμάτινα δετά υποδήματα.

ΤΟΥΙΝΤ ΣΑΚΑΚΙ ΜΠΛΕΪΖΕΡ

Ο Chiwetel Ejiofor, ο Βρετανός ηθοποιός που ξεχώρισε με την οσκαρική ταινία "12 χρόνια σκλάβος" και φέτος, δάνεισε τη φωνή του στον "Βασιλιά των Λιονταριών" του Jon Favreau, το έκανε πράξη και βγήκε νικητής. Ποια είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη μεγάλη διαφορά στο look του; Δεν άφησε το t-shirt χαλαρό έξω από το παντελόνι, αλλά φρόντισε να το ζώσει μέσα απ' αυτό σαν πουκάμισο. Κίνηση - ματ.


Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.