Μην υποτιμάς το κοτλέ σακάκι

Το πιο αδικημένο χειμωνιάτικο ύφασμα δικαιώνεται σήμερα μέσα από το tailoring.

Με τα 70s να πρωταγωνιστούν στις τάσεις μόδας τα τελευταία χρόνια, ήταν θέμα χρόνου ό,τι πιο old school και κατά κάποιο τρόπο παλιομοδίτικο για την εποχή μας να επιστρέψει στο προσκήνιο. Μεταξύ αυτών, το κοτλέ ύφασμα, το πιο ίσως ζεστό μετά το μάλλινο, ιδανικό για τους κρύους μήνες του χειμώνα. Παρεξηγημένο μεν -θεωρείται συντηρητικό και μονότονο, καθώς έχει ταυτιστεί με το "ξενέρωτο" για πολλούς καφέ χρώμα-, πολυτελές δε, αν φροντίσεις να κάνεις τη σωστή επιλογή. Να διαλέξεις ένα ελαφρώς μαλακό κοτλέ ύφασμα με λεπτές, όχι χοντρές γραμμές, ώστε να δείχνει πιο κομψό και από μακριά να θυμίζει το αριστοκρατικό βελούδο και να το προτιμήσεις σε σακάκι. Πώς θα το φορέσεις και θα το συνδυάσεις με τον πιο up-to-date τρόπο; 

Μην υποτιμάς το κοτλέ σακάκι

Εν αρχή ην το χρώμα: Το κοτλέ σακάκι/corduroy blazer δεν κυκλοφορεί μόνο σε καφέ και μπεζ αποχρώσεις. Επένδυσε σε έντονα χρώματα, όπως είναι το πράσινο, το μοβ, το βουργουνδί και το μουσταρδί για να ξεφύγεις από την εικόνα του καθηγητή. 

Έπεται η γραμμή: Εδώ, το oversized trend δεν έχει καμία θέση. Η κομψή εφαρμογή είναι εκείνη που κάθεται σωστά στο σώμα σου, αγκαλιάζοντάς το αρμονικά, χωρίς να αισθάνεσαι στριμωγμένος φορώντας το σακάκι. 

Ακολουθούν οι συνδυασμοί: Το κοτλέ σακάκι ταιριάζει όμορφα με τζην παντελόνι και sneakers ή δερμάτινα μποτάκια για μία smart casual εμφάνιση, ενώ φοριέται πάνω t-shirts, πουλόβερ, ζιβάγκο ακόμα και hoodie για ένα ίσως πιο τολμηρό look. Καλό θα ήταν να αποφύγεις τη γραβάτα αν επιλέξεις τη λύση του πουκάμισου και να προτιμήσεις ένα φουλάρι για πιο ανεπιτήδευτο στυλ.   

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος