8 κλασικά sneakers της Nike

Σίγουρα, έχεις τουλάχιστον ένα από αυτά τα μοντέλα στη ντουλάπα σου.

Όλοι έχουμε από ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια της Nike στη ντουλάπα μας - μερικοί μάλιστα έχουν χτίσει ολόκληρη συλλογή. Το διαχρονικό στυλ των μοντέλων της δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ενώ η ανθεκτικότητά τους έχει δοκιμαστεί στο πέρασμα του χρόνου. Κάποια απ' αυτά είναι τόσο κλασικά, όσο το ίδιο το sports brand που τα "γέννησε". 

Air Force 1

8 κλασικά sneakers της Nike

Το 1982 γεννήθηκε ο θρύλος των Αir Force 1. Ήταν τα πρώτα παπούτσια μπάσκετ που διέθεταν την τεχνολογία Nike Air, φέρνοντας για πάντα την επανάσταση στο παιχνίδι και στην κουλτούρα των sneakers. Πάνω από τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη τους κυκλοφορία, παραμένουν πιστά στις ρίζες τους, ενώ επανασχεδιάζονται διαρκώς. 

Air Tailwind 79

NIKE ΣΝΙΚΕΡΣ

Πρωτοεμφανίστηκαν το 1978 στον Μαραθώνιο της Χονολουλού και έφεραν την επανάσταση στην αντικραδασμική προστασία. Το εμβληματικό αυτό ζευγάρι επιστρέφει με τα Nike Air Tailwind 79, που διαθέτουν υλικά και χρώματα σχεδόν ίδια με αυτά του αρχικού μοντέλου.

Killshot 2

NIKE ΣΝΙΚΕΡΣ

Η Nike λάνσαρε το πρώτο Killshot πριν από δεκαετίες, ωστόσο η συνεργασία της με την αμερικάνικη εταιρεία ένδυσης J. Crew οδήγησε στην επανασχεδίαση και επανακυκλοφορία του μοντέλου το 2016. Σήμερα, είναι ένα από τα πιο σπάνια μοντέλα, ένα cult classic.

Cortez

NIKE ΣΝΙΚΕΡΣ

Τα Nike Classic Cortez αποτελούν την εκδοχή του αρχικού μοντέλου για τρέξιμο της Nike, που κυκλοφόρησαν το 1972. Τον συγκεκριμένο χρωματικό συνδυασμό πρωτοφόρεσε η Farah Fawcett στους "Άγγελους του Τσάρλι".

SB Dunk

NIKE ΣΝΙΚΕΡΣ

Από τη μία έχεις τα Vans, από την άλλη τα SB Dunk της Nike, το πιο δημοφιλές skate μοντέλο της εταιρείας, χάρη στη μονάδα Zoom Air στη φτέρνα και την επένδυση στη γλώσσα που εξασφαλίζουν άνετη εφαρμογή και σταθερότητα.

Daybreak SP

NIKE ΣΝΙΚΕΡΣ

"Γεννήθηκε" στα 70s και είναι τόσο ρετρό ως σχέδιο, όσο και η δεκαετία γέννησής του. Αποτελείται από σουέντ και νάιλον, ενώ διαθέτει τρακτερωτή σόλα και μίνιμαλ σχεδιασμό.

Internationalist

NIKE ΣΝΙΚΕΡΣ

Σχεδιάστηκαν το 1982 για να καλύψουν τις ανάγκες των δρομέων. Σήμερα, τα Nike Internationalist είναι ένα streetwear κομμάτι ρετρό αισθητικής, κατάλληλο για ένα σύγχρονο urban style. 

Blazer

NIKE ΣΝΙΚΕΡΣ

Τα Blazer παρουσιάστηκαν από την Nike το 1972 και μεταπήδησαν γρήγορα από τα γήπεδα του μπάσκετ στην skate κουλτούρα και από εκεί στο street style. Από απλά παπούτσια από καραβόπανο ως τον αστράγαλο μέχρι δερμάτινα μεσαίου ύψους και καθημερινά χαμηλά, γίνονται συνεχώς καλύτερα με το πέρασμα του χρόνου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.