Oxford boots με κάθε formal, smart και casual look

Το στυλ αντρικής μπότας που γεννήθηκε από το πιο απλό, επίσημο αντρικό ζευγάρι υποδημάτων.

Διαθέτουν κορδόνια, είναι φτιαγμένα από δέρμα ή σουέντ, βαμμένα σε μαύρο ή καφέ χρώμα και ο σχεδιασμός τους είναι λιτός. Τα Oxfords είναι τα πιο κλασικά "καλά" παπούτσια του αντρικού στυλ, εκείνα που ουσιαστικά "γέννησαν" μερικά από τα πιο δημοφιλή, όπως είναι τα Brogues με τις χαρακτηριστικές τρυπούλες και τα Derbies με τη φαρδιά σόλα.

Oxford boots με κάθε formal, smart και casual lookΠρωτοεμφανίστηκαν στην Σκοτία και στην Ιρλανδία και πήραν το όνομά τους από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, καθώς αποτελούσαν την πρώτη επιλογή καθηγητών και φοιτητών. Στη δεκαετία του 1800 πέρασαν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και αναδείχθηκαν σε ένα από τα βασικά ζευγάρια της αντρικής γκαρνταρόμπας.

Σήμερα, τα Oxfords δεν κυκλοφορούν μόνο σε χαμηλό σχέδιο, αλλά και σε μποτάκι.

 

Οι Oxford boots αποτελούν ένα κομμάτι πασπαρτού, που συνδυάζεται με κάθε formal, smart και casual look αρκεί να γίνει η σωστή επιλογή στο χρώμα και το υλικό κατασκευής. Για παράδειγμα, ένα καφέ, σουέντ ζευγάρι ταιριάζει καλύτερα σε λιγότερο επίσημες εμφανίσεις συγκριτικά με ένα μαύρο, δερμάτινο.

Oxford boots μπότεςΈνα ακόμα σημείο που πρέπει να προσέξεις είναι το μήκος του παντελονιού: Αν πρόκειται για ένα casual σύνολο, γυρίζεις τα μπατζάκια του τζην ή chino παντελονιού σε ένα διακριτικό ρεβέρ που σταματά ακριβώς εκεί που ξεκινά το παπούτσι. Από την άλλη, σε ένα επίσημο σύνολο, φροντίζεις το tailored παντελόνι να ακουμπά το πάνω μέρος της μπότας, αν διαθέτει ρεβέρ ή να τελειώνει δύο εκατοστά κάτω από αυτό. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.