Το urban συναντά το vintage στη χειμωνιάτικη συλλογή του Antony Morato

Οι ρετρό επιρροές συνδυάζονται με κομψές λεπτομέρειες εμπνευσμένες από το αστικό περιβάλλον.

Η συλλογή της Antony Morato για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2019/2020 εξερευνά καινούργια μονοπάτια και ανακαλύπτει εκ νέου το DNA του brand, προσαρμόζοντάς το στις σύγχρονες τάσεις. Οι vintage επιρροές συνδυάζονται με κομψές λεπτομέρειες εμπνευσμένες από το αστικό περιβάλλον σε μία πολυμορφική συλλογή που περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές ενότητες από το χώρο της μόδας: The New ID, Industrial Landscape, British Technology και 1968 Revolution και δύο εμπνευσμένες από το χώρο του αθλητισμού: Racing και Military.

The New ID

Το urban συναντά το vintage στη χειμωνιάτικη συλλογή του Antony MoratoH χρωματική παλέτα περιλαμβάνει τους βασικούς τόνους: το μαύρο συνδυάζεται με το λευκό και το κόκκινο σε πουκάμισα και παντελόνια με σκωτσέζικο καρό μοτίβο. Οι faux δερμάτινες λεπτομέρειες και τα μαύρα τρουκς, που εμπνέονται από την electro-punk σκηνή, σε συνδυασμό με τα μεταλλικά φερμουάρ και τα στρας σε φούτερ και T-shirts, παραπέμπουν στο punk-rock στυλ των Smiths και των Joy Division. Η θεματική του New ID χαρακτηρίζεται, επίσης, από πρωτότυπα τεχνικά υφάσματα σε oversize καπιτονέ τζάκετ, συχνά με γυαλιστερή υφή και έμπνευση από τις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90.

Industrial Landscape

Antony Morato FW 19Αστική αισθητική, αυστηρή αρχιτεκτονική, έντονες λεπτομέρειες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις εμπνέουν τη θεματική του Industrial Landscape. Οι γκρίζοι τόνοι των τζάκετ συνυπάρχουν με γήινα χρώματα, όπως το στρατιωτικό πράσινο και το ψυχρό μπεζ, σε βαμβακερά παντελόνια που εμπλουτίζονται με street style λεπτομέρειες. Τα τεχνικά υλικά συνδυάζονται μεταξύ τους: το νάιλον συναντά το νεοπρέν και το κερωμένο βαμβάκι. Οι υφές αναμειγνύονται στις felt λεπτομέρειες και στα απλικέ βέλκρο που θυμίζουν τα διακριτικά των στρατιωτικών στολών.

British Technology

Antony Morato FW 19Το κομψό, απλό και εκλεπτυσμένο βρετανικό στυλ συνδυάζεται με μοντέρνες, έντονες λεπτομέρειες. Η χρωματική παλέτα εκτείνεται από το μπλε μέχρι το γκρι ασημί και από το λευκό μέχρι το σκούρο πράσινο, ενώνοντας μοναδικά δύο κόσμους: το παραδοσιακό βρετανικό ύφος με τις κολεγιακές αναφορές και την επιτηδευμένη κομψότητα που διανθίζεται με cool αθλητικά στοιχεία. Οι αντιθέσεις των χρωμάτων στα φούτερ, στα πουκάμισα και στα T-shirts παραπέμπουν στις στολές snowboard της δεκαετίας του ‘90, ενώ τα μάλλινα παλτό και τα jacket από τεχνικά υφάσματα τονίζουν την αντίθεση τεχνολογίας και παράδοσης.

1968 Revolution

Antony Morato FW 19Φοιτητικές διαμαρτυρίες, σεξουαλική χειραφέτηση, παράβαση και νοσταλγία εμπνέουν το τελευταίο μέρος της συλλογής. Το παρελθόν εξιστορείται μέσα από χρώματα που θυμίζουν παλιές Polaroid: μπλε, κόκκινο Βουργουνδίας, καφέ ταμπά, μπεζ και απαλό γαλάζιο. Τα επαναστατικά ‘70’s εμπνέουν επίσης τις υφές και τα υφάσματα: ρίγες, ζικ ζακ και ζακάρ μοτίβα αναμειγνύονται με υφές όπως κοτλέ, μπουκλέ και καρό. Πουκάμισα και T-shirts σε θερμά χρώματα με τολμηρά σχέδια ζωντανεύουν την αίσθηση ελευθερίας και τον καλλιτεχνικό ενθουσιασμό εκείνης της εποχής.

Sport 1/ Racing

Antony Morato FW 19Αυτή η συλλογή εμπνέεται από τον κόσμο της μοτοσυκλέτας, όπου βασικά χρώματα - κόκκινο, μαύρο και μπλε - συνδυάζονται με τις ρίγες, δίνοντας έμφαση σε υφάσματα και αποχρώσεις που θυμίζουν τις ποδηλατικές στολές. Το λογότυπο του brand φιγουράρει σε μεγάλες διαστάσεις σε άνετα και ευκολοφόρετα σπορ κομμάτια όπως τα φούτερ.

 

 

Sport 2/ Military

Antony Morato FW 19Η τελευταία αθλητική θεματική ενότητα της συλλογής είναι εμπνευσμένη από το στρατιωτικό στυλ. Λεπτομέρειες παραλλαγής σε αποχρώσεις του γκρι δίνουν μια αστική πινελιά σε υπερμεγέθη φούτερ και outerwear. Έμπνευση αντλείται και από το street style της δεκαετίας του ‘90, όπου πρωταγωνιστούν τα τεχνικά υφάσματα, οι ανακλαστικές λεπτομέρειες και τα νάιλον στοιχεία. Το αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός από διαφορετικές πηγές έμπνευσης, όπου κομμάτια ρετρό αισθητικής παρουσιάζονται με πρωτοποριακά υλικά.


Κεντρική διάθεση: www.shopandtrade.gr  

Μπορείς να ρίξεις μία ματιά στο lookbook πατώντας εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr