Τα 10 καλύτερα sneakers του 2019

Η crème de la crème της αθλητικής υπόδησης για τη χρονιά που φεύγει.

Με τον Δεκέμβριο να είναι καθιερωμένα ο μήνας των ανασκοπήσεων με τα καλύτερα της χρονιάς που φεύγει, γυρίζουμε τον χρόνο πίσω και θυμόμαστε ό,τι καλύτερο είδαμε στον χώρο της αθλητικής υπόδησης, εκεί όπου οι συνεργασίες διάσημων brands και οίκων πρωτοστατούν και γεννούν μοντέλα με απίστευτο hype. Κάποια από αυτά διακρίνονται για τον μινιμαλισμό και τον κλασικό σχεδιασμό τους, ενώ κάποια άλλα για τον φουτουριστικό τους χαρακτήρα. Όλα πάντως ανήκουν στις πιο επιτυχημένες και πολυσυζητημένες κυκλοφορίες της χρονιάς.

Ακολουθεί το top 10 των sneakers του 2019.

Travis Scott x Air Jordan 1 'Cactus Jack'

Τα 10 καλύτερα sneakers του 2019

Ναι, ok το καφέ χρώμα δεν είναι ό,τι καλύτερο -ειδικά όταν συνδυάζεται με το μαύρο-, ωστόσο το συγκεκριμένο ζευγάρι, που αντανακλά την παλιομοδίτικη ματιά του ράπερ Travis Scott στο εμβληματικό μοντέλο του Jordan Brand, προκάλεσε τέτοιο θόρυβο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την κυκλοφορία του δεν θα μπορούσε να μην συμπεριληφθεί στη συγκεκριμένη λίστα. 

Tom Sachs x Nike Mars Yard Overshoe

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Ένα μοντέλο που μας έρχεται από το μέλλον. Ένα ζευγάρι που άνετα θα μπορούσαμε να φανταστούμε στα πόδια ενός αστροναύτη. Το Mars Yard Overshoe φέρει την υπογραφή της Nike και γεννήθηκε μέσα από τη φαντασία του Αμερικανού εικαστικού καλλιτέχνη Tom Sachs, ο οποίος είναι γνωστός για τα εμπνευσμένα από το διάστημα γλυπτά που έχει φιλοτεχνήσει και την έκθεση Space Program που διοργάνωσε μαζί με τη NASA για την αναπαράσταση της αποστολής του Apollo project. 

Pyer Moss x Reebok Experiment 4 Fury Trail

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Ογκώδης σχεδιασμός, γεωμετρική αισθητική και ρετρό χρωματικοί συνδυασμοί. Ο σχεδιαστής Kerby Jean-Raymond του ανερχόμενου brand ένδυσης Pyer Moss εργάστηκε μαζί με την ομάδα της Puma που τα τελευταία χρόνια έχει επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο παραδίδοντας ένα ζευγάρι chunky sneakers με άγρια ομορφιά. 

Gucci Ultrapace sneaker

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Εδώ, έχουμε έναν οίκο μόδας, όχι ένα sports brand. Κι αν κάποιος περίμενε ότι αυτός θα ήταν ο Balenciaga με το δημοφιλές και πολυφορεμένο Triple S μοντέλο του, προτιμήσαμε να κάνουμε τη διαφορά με το Ultrapace του Gucci. Αρμονικός συνδυασμός χρωμάτων και υφασμάτων σε ένα μοντέλο με vintage αισθητική μεν, που δεν δείχνει εκτός τόπου και χρόνου δε.

Vivienne Westwood x Vans Checkerboard Slips On

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Η αειθαλής σχεδιάστρια Vivienne Westwood ανανέωσε τη γνωστή σκακιέρα της Vans, προσδίδοντας πανκ στυλ στα κλασικά Checkerboard slip-ons.

Fear of God x Nike Fear of God 1 Frosted Spruce

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Αν και μετρά μόλις μία εξαετία ζωής, η Fear of God χαρακτηρίζεται ως το νέο μεγάλο όνομα του streetwear και η Nike δεν θα μπορούσε να μην αδράξει την ευκαιρία για τη δημιουργία ορισμένων από τα πιο φουτουριστικά μπασκετικά sneakers της χρονιάς. Να σημειωθεί ότι ο ιδρυτής της Fear of God, Jerry Lorenzo πριν γίνει σχεδιαστής μόδας, ήταν μπασκετμπολίστας. 

New Balance Made in US 990V5

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Καθαρές γραμμές, μίνιμαλ στυλ, ευκολοφόρετο χρώμα, αναπαυτικό περπάτημα. Το νούμερο 5 της διαχρονικής σειράς 990 της New Balance κυκλοφόρησε μες στη χρονιά για να γίνει το επόμενο κλασικό κομμάτι της εταιρείας.

Sacai x Nike LDWaffle

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Το αμερικάνικο sports brand ένωσε τις δυνάμεις του με το ιαπωνικό luxury label Sacai για τη δημιουργία της capsule collection, Nike x Sacai, που περιελάμβανε το πολύχρωμο LDWaffle -ένα πάντρεμα των μοντέλων Waffle και Daybreak της Nike, αλλά και το αθλητικό μποτάκι Blazer Mid. Η συγκεκριμένη συνεργασία ήταν μία από τις πιο πολυσυζητημένες της χρονιάς 

Chinatown Market x Converse Chuck Taylor UV 70s

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Μπορεί η Chinatown Market να είναι περισσότερο γνωστή για τα t-shirts της, αυτό δεν την εμπόδισε ωστόσο να ενώσει δυνάμεις την Converse για το λανσάρισμα ενός Chuck Taylor μοντέλου που αλλάζει χρώμα όταν ρίξεις πάνω του ακτινοβολία UV.

Parley x Adidas AlphaEDGE 4D

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Ένα φουτουριστικό ζευγάρι running shoes, που ξεχωρίζει για την ενδιάμεση σόλα 4D με δομή πλέγματος που κατασκευάστηκε με 3D printing και για το πλεκτό άνω μέρος του που είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό - η Parley είναι περιβαλλοντική οργάνωση που δραστηριοποιείται στο κομμάτι της προστασίας των ωκεανών. 

Από: Esquire SG

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα