Στιλιστικός οδηγός για το πώς να ντυθείς στις γιορτές

Τέσσερα διαφορετικά looks προετοιμάζουν τη γκαρνταρόμπα σου για τα dinner parties των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Για ποτό με φίλους, για φαγητό με τους γονείς της, σε πάρτι και ρεβεγιόν όπου κι αν είσαι καλεσμένος φέτος τις γιορτές, ένα ερώτημα θα σε ταλαιπωρήσει ανοίγοντας τη ντουλάπα: "Και τώρα, τι φοράμε;". Ο οδηγός που ακολουθεί περιλαμβάνει τέσσερα διαφορετικά looks ιδανικά για τέσσερις διαφορετικές περιστάσεις, από την πιο επίσημη μέχρι την πιο χαλαρή αλλά εορταστική, που θα σε βοηθήσει να κλέψεις ιδέες για το πώς να ντυθείς τα βράδια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το κλασικό formal look

Στιλιστικός οδηγός για το πώς να ντυθείς στις γιορτές

Κοστούμι, πουκάμισο με γραβάτα, ποσέτ ή χωρίς αυτό και με καλά δερμάτινα δετά υποδήματα. Είναι ο πιο κλασικός και "βατός" συνδυασμός ενός επίσημου αντρικού ντυσίματος. Επένδυσε στα χρώματα που σου αρέσουν και δένουν αρμονικά με τα χρώματα των μαλλιών και του δέρματός σου για να χτίσεις ένα κομψό και στιβαρό σύνολο. Αν θέλεις να "πειράξεις" διακριτικά το formal στυλ σου, προτίμησε ένα σπασμένο 3 piece suit (το κοστούμι των τριών κομματιών: σακάκι, γιλέκο, παντελόνι) αντί του κλασικού και πολυφορεμένου κοστουμιού ή φόρεσε ζακέτα αντί για γιλέκο μέσα από το σακάκι.

Το smart casual look

ΣΤΥΛ ΓΙΟΡΤΕΣ

Ακροβατεί μεταξύ formal και casual και αποτελεί τον ιδανικό τρόπο ένδυσης όταν εκεί που είσαι καλεσμένος το γιορτινό κλίμα θα είναι χαλαρό. Πόνταρε λοιπόν σε ενδυματολογικούς συνδυασμούς που περιλαμβάνουν tailored κομμάτια με ρούχα που είναι συνυφασμένα με ένα πιο καθημερινό ντύσιμο. Για παράδειγμα, μπορείς να ταιριάξεις ένα μάλλινο παντελόνι κοστουμιού με ένα ζιβάγκο ή ένα ελαφρύ πουλόβερ ή με ένα t-shirt και σακάκι ή ζακέτα και να ολοκληρώσεις το outfit με λευκά ή μαύρα δερμάτινα sneakers και με ένα μακρύ παλτό.

Το πειραγμένο formal look

ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΣΤΥΛ ΓΙΟΡΤΕΣ

Όταν θέλεις το ντύσιμό σου να είναι μεν επίσημο, μοντέρνο δε, η πιο έξυπνη κίνηση είναι να αποδομήσεις το formal look, δηλαδή να "σπάσεις" το κοστούμι, πειραματιζόμενος με το ύφασμα, το χρώμα, τα prints και τα διαφορετικού στυλ και ύφους ρούχα. Πώς θα σου φαινόταν αν ταίριαζες ένα δερμάτινο παντελόνι με ένα κλασικό σακάκι και με ένα πουκάμισο/t-shirt/ελαφρύ πουλόβερ ή ένα βελούδινο σακάκι με ένα μαύρο τζην παντελόνι -slim fit και χωρίς σκισίματα και ξεβάμματα- και πουκάμισο/ζιβάγκο.

Το black tie look

ΣΜΟΚΙΝ ΣΤΥΛ ΓΙΟΡΤΕΣ

Όταν το dress code είναι black tie, τότε μία είναι η επιλογή: το σμόκιν. Το μαύρο είναι η πιο διαχρονική επιλογή, ωστόσο φέτος έχουν την τιμητική τους τα ζωηρά χρώματα σε συνδυασμό με τα βελούδινα υφάσματα.


Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.