5 στυλ επίσημων παπουτσιών που ταιριάζουν με κοστούμι

Loafers ή Oxfords; Σε μαύρο ή καφέ χρώμα; Από δέρμα ή σουέντ ή μήπως λουστρίνι;

Μπορεί ο συνδυασμός των sneakers με κοστούμι να θεωρείται την τελευταία δεκαετία ο πιο cool τρόπος για να υιοθετήσεις ένα formal look, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα εγκαταλείψουμε τις κλασικές αξίες του αντρικού στυλ, εκείνες που ήταν, είναι και θα είναι πάντα στη μόδα και θα αποτελούν την επιτομή της αρρενωπής κομψότητας.

Ένα ζευγάρι "καλά" δερμάτινα, δετά παπούτσια είναι η πιο ενδεδειγμένη επιλογή για να ολοκληρώσεις ένα κοστούμι -η μοναδική για το σμόκιν-, ανεξαρτήτως υφάσματος, γραμμής και χρώματος. Αυτό που πρέπει να προσέξεις κατά την αγορά του είναι να διαλέξεις το στυλ που "κάθεται" καλύτερα στο πόδι σου και αναδεικνύει πιο όμορφα τη σιλουέτα σου, όπως επίσης και το χρώμα ή τύπο δέρματος που θα σε διευκολύνει στους ενδυματολογικούς συνδυασμούς.

5 στυλ επίσημων παπουτσιών που ταιριάζουν με κοστούμι

Τα Oxfords είναι τα πιο κλασικά αντρικά παπούτσια. Φοριούνται μόνο σε μαύρο χρώμα και αποτελούν το ιδανικό τελείωμα μιας επίσημης εμφάνισης με σμόκιν ή κοστούμι. 

ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΚΑΛΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Τα loafers από την άλλη χαρακτηρίζονται για την αναπαυτική εφαρμογή τους και ακροβατούν μεταξύ formal και casual. Κυκλοφορούν σκέτα όπως τα βλέπεις στη φωτογραφία ή με φούντες (tassels) ή κρόσια (fringe). Φοριούνται αποκλειστικά με κοστούμι.

 

ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΚΑΛΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Τα Derbies είναι συγγενείς των Oxfords. Είναι λιγότερο επίσημα και περισσότερο άνετα από τα δεύτερα, ενώ δεν διαθέτουν την γραμμή που διαχωρίζει τη μύτη από το υπόλοιπο παπούτσι. 

 

 

ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΚΑΛΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Είτε σου φαίνεται εκκεντρική επιλογή, είτε παλιομοδίτικη, ένα λουστρίνι ζευγάρι Derbies ή Oxfords φορεμένο με σμόκιν συνθέτει το απόλυτο black tie look. Μην το φοβηθείς. Εξάλλου, η αντρική μόδα των τελευταίων ετών έχει επιστρέψει στο στυλ περασμένων δεκαετιών. 

 

ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΚΑΛΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Γνωστά και ως "τα παπούτσια του καλόγερου", τα monk straps με το μονό ή το διπλό λουράκι ολοκληρώνουν τόσο ένα κοστούμι, όσο και ένα smart casual σύνολο. Προσοχή στο μπατζάκι του παντελονιού: επειδή μπορεί να πιαστεί στην αγκράφα, προτίμησε παντελόνια σε slim γραμμή που το μήκος του τελειώνει ένα με δύο εκατοστά από εκεί που αρχίζει το παπούτσι.

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στον 'οίκο' του Adrien Brody το στυλ είναι διαχρονικό

Ο 50χρονος από σήμερα, ηθοποιός ξεχωρίζει για την αισθητική του.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

5 τάσεις της μόδας που σημάδεψαν τους Millennials

Αν ανήκεις σε αυτήν τη γενιά, όλο και κάτι από όλα αυτά θα βρίσκεται καταχωνιασμένο στη ντουλάπα σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το κατακόκκινο Cub3d sneaker της Gucci είναι το πιο εντυπωσιακό sneaker που είδαμε τελευταία

Το "πορφυρό" αυτό παπούτσι περιλαμβάνει τρισδιάστατα εκτυπωμένα στοιχεία.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Βρήκαμε το μυστικό της γοητείας του Cillian Murphy

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός εκπροσωπεί τον οίκο Versace.

Γραφει Νικη Κοντομηνα