Τα δερμάτινα μπουφάν του χειμώνα

Φέτος τον χειμώνα αλλάζουμε δέρμα με επτά leather jackets διαφορετικού στυλ, χρώματος και υφάσματος.

Κάποια υπακούν στις κλασικές αξίες του αντρικού στυλ. Κάποια άλλα στις τρέχουσες τάσεις της σεζόν. Όλα όμως διακρίνονται για την αρρενωπή κομψότητα και το ασυμβίβαστο του χαρακτήρα τους, είτε πρόκειται για πιο smart, είτε για πιο casual κομμάτια. Τα δερμάτινα μπουφάν και τζάκετ του φετινού χειμώνα είναι επτά και είναι τα ακόλουθα.

1. ΤΟ SHEARLING JACKET

ΣΤΑ ΒΑΡΙΑ ΚΡΥΑ ΡΙΞΕ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΜΊΑ ΠΡΟΒΙΑ.

Τα δερμάτινα μπουφάν του χειμώνα
Μπουφάν, πουκάμισο και ζιβάγκο Zara. Παντελόνι Antony Morato (Shop & Trade). Μποτάκια Paul Smith (Καλογήρου).

Θυμάσαι τον Steve Buscemi στο Fargo των αδελφών Coen και το μακρύ πανωφόρι του, κάτι μεταξύ γούνας και δερμάτινου παλτό; Ε, λοιπόν, όταν έξω έχει βαρυχειμωνιά, το shearling jacket με τη γούνινη εσωτερική επένδυση είναι η ιδανική κίνηση όχι μόνο για να ζεσταθείς, αλλά και για να χαρίσεις έξτρα στυλ στο σύνολό σου.

2. TO BIKER JACKET

ΞΕΧΝΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΠΟΝΤΑΡΕ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ.

ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΜΠΟΥΦΑΝ ΤΖΑΚΕΤ
Μπουφάν Diesel (Diesel Hellas). Πουκάμισο Antony Morato (Shop & Trade). Παντελόνι και sneakers Salvatore Ferragamo (Salvatore Ferragamo Boutique). Γυαλιά ηλίου Ray-Ban (Luxottica Hellas).

Η ηγεμονία του κλασικού και πολυφορεμένου μαύρου δερμάτινου μπουφάν απειλείται φέτος από τις ζεστές σοκολατί αποχρώσεις του καφέ και τις ψυχρές του μπλε.

3. ΤΟ ΣΟΥΕΝΤ ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ 

Η ΠΙΟ ΚΟΜΨΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΜΠΟΥΦΑΝ.

ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΜΠΟΥΦΑΝ ΤΖΑΚΕΤ
Μπουφάν All Saints, ζιβάγκο και παντελόνι Hugo Boss (όλα Attica). Sneakers και χαρτοφύλακας Louis Vuitton (Louis Vuitton Boutique).

Υπάρχει ένας τύπος δέρματος που κάνει λιγότερο τραχύ τον άγριο χαρακτήρα του leather jacket. Αυτός δεν είναι άλλος από το σουέντ/καστόρι, το οποίο αγαπά τις γήινες αποχρώσεις και αποπνέει μια σοφιστικέ vintage αισθητική, ιδανική για τα πανωφόρια που ολοκληρώνουν smart casual σύνολα.

4. ΤΟ LEATHER BOMBER JACKET

CASUAL VIBES ΜΕ ΤΗ ΔΕΡΜΑΤΙΝΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ BOMBER.

ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΜΠΟΥΦΑΝ ΤΖΑΚΕΤ
Μπουφάν, φούτερ και παντελόνι Dsquared2 (Eponymo E>More). Loafers Tod’s (Tod’s Boutique).

Κανένα νάιλον. Κανένα σατέν. Όταν ο χειμώνας δείξει τα δόντια του, το μόνο bomber jacket που θα μονώσει το σώμα σου στις χαμηλές θερμοκρασίες είναι αυτό που είναι φτιαγμένο από δέρμα. Αν έχει και φλις επένδυση, ακόμα καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση, προτίμησε ένα απλό ποιοτικό σχέδιο.

5. ΤΟ PERFECTO 

EASY RIDER LOOK ΜΕ ΤΟ ΑΣΥΜΒΊΒΑΣΤΟ ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΜΠΟΥΦΑΝ.

ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΜΠΟΥΦΑΝ ΤΖΑΚΕΤ
Μπουφάν, πουλόβερ, πουκάμισο και παντελόνι Paul Smith (Attica). Φάκελος MCM (MCM Boutique). Γυαλιά ηλίου Converse (De Rigo Hellas).

Το perfecto είναι ο ορισμός του leather jacket. Είναι το δερμάτινο που έκαν μόδα ο Marlon Brando στον "Ατίθασο" το 1953 και έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της αντισυμβατικής του εικόνας. 

6. ΤΟ G-1 FLIGHT JACKET

ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΣΕ ΜΑΥΡΟ ΔΕΡΜΑ Ή΄ ΣΕ ΣΚΟΥΡΟ ΚΑΦΕ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΕΙΣ ΤΟΝ ΓΟΥΝΙΝΟ ΓΙΑΚΑ.

ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΜΠΟΥΦΑΝ ΤΖΑΚΕΤ
Μπουφάν, ζιβάγκο και παντελόνι Schott NYC (Fashion Squad).

Κρέμασε στην ντουλάπα σου ένα δερμάτινο, αεροπορικό τζάκετ όπως αυτό που φορούσε ο Tom Cruise στο Top Gun. 

7. ΤΟ LEATHER FIELD JACKET

Η MILITARY ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΟΥ.

ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΜΠΟΥΦΑΝ ΤΖΑΚΕΤ
Μπουφάν, πουκάμισο, γραβάτα και παντελόνι The Bostonians (The Bostonians Boutiques). Oxford shoes Hogan (Hogan Boutique).

Είναι γνωστό και ως fatigue και έχει επιρροές από τα στρατιωτικά σακάκια – εξ ου και οι τσέπες στο στέρνο. Προτιμάται συνήθως σε καφέ αποχρώσεις και ολοκληρώνει με τον πιο cool τρόπο τόσο casual όσο και formal looks λόγω της δυναμικής γραμμής του.


Φωτογραφίες: Δημήτρης Σκουλός. Επιμέλεια: Βίβιαν Ρουβέλα. Grooming: Έφη Ραμόν (Beehive Artists). Μοντέλο: Jerome (Ace Models). Βοηθός φωτογράφου: Δημοσθένης Παπαδόπουλος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.