6 τάσεις από την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Όλα όσα θα φορέσουμε τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020, κατευθείαν από τα ντεφιλέ των μεγαλύτερων αντρικών επιδείξεων στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η αυλαία του 2020 άνοιξε για τη βιομηχανία της μόδας με τον ίσως μεγαλύτερο θεσμό στον συγκεκριμένο χώρο: την Εβδομάδα Μόδας, στην οποία σχεδιαστές, οίκοι και brands εκθέτουν τις τελευταίες κολεξιόν τους στις πασαρέλες, στους αγοραστές και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με τα fashion events τους να επηρεάζουν τις τάσεις για την τρέχουσα και την επερχόμενη σεζόν. Η εναρκτήρια διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και η Εβδομάδα Αντρικής Μόδας για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020 διήρκεσε από τις 4 έως τις 6 Ιανουαρίου. Ποιες ήταν οι τάσεις που ξεχώρισαν;

Το oversized trend

6 τάσεις από την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Οι φαρδιές γραμμές και ο όγκος είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του oversized trend που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στη αντρική και γυναικεία μόδα. Από τα πουκάμισα και τα παλτό μέχρι τα κοστούμια, τα παντελόνια και τα μπουφάν, η μετάβαση από τη slim fit γραμμή στην XL ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή στις δημιουργίες της Ιρανής σχεδιάστρης Paria Farzaneh.

 

Το Matrix look

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΑΣΕΙΣ

Μαύρο χρώμα, δερμάτινα υφάσματα, υπερβολικά μακριά πανωφόρια, 90s επιρροές. Ο Ιάπωνας σχεδιαστής John Lawrence Sullivan οραματίστηκε πώς θα φοριόταν σήμερα, λιγάκι πειραγμένο, το look του Keanu Reeves από το franchise του Matrix

 

 

 

Τα boxy κοστούμια

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΑΣΕΙΣ

Όπως προαναφέραμε οι φαρδιές γραμμές στα κοστούμια μπορεί να σου φαίνονται κάπως παρωχημένες είναι όμως η τελευταία λέξη της μόδας. Τα boxy, old school suits που φορέθηκαν στα 50s με τα ευρύχωρα παντελόνια στους μηρούς και τα μακριά σακάκια με τους τετραγωνισμένους ώμους είναι και πάλι στο προσκήνιο. Εδώ, στην καρό εκδοχή τους δια χειρός του λονδρέζικου brand E. Tautz.

 

Το punk tailoring

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΑΣΕΙΣ

Έντονοι χρωματικοί συνδυασμοί και λαχούρια από την Martine Rose, μαύρο χρώμα, βινύλ και δερμάτινα υφάσματα σε κροκό σχέδιο από τον John Lawrence Sullivan. Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου ήταν έντονα επηρεασμένη από την πανκ ροκ αισθητική των 60s. 

Τα loafers

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΑΣΕΙΣ

Μπορεί τα sneakers να αποτελούν ό,τι πιο hype αυτή τη στιγμή στην αντρική υπόδηση, ωστόσο η βιομηχανία της μόδας δεν ξεχνά τη στιβαρότητα και την κομψότητα που προσφέρει ένα καλό ζευγάρι παπούτσια, όπως είναι τα loafers. Το μεγάλο τους ατού είναι ότι δεν διαθέτουν κορδόνια, γεγονός που τα καθιστά πολύ πιο αναπαυτικά από τα δερμάτινα δετά υποδήματα τύπου oxfords και derbies. Μεταξύ των brands που πόνταραν στα loafers ήταν και το E. Tautz.

 

Η βιωσιμότητα και η ανακύκλωση

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΑΣΕΙΣΟι εταιρείες που προτιμούν την παραγωγή ενδυμάτων, υποδημάτων και αξεσουάρ βασισμένες στη φιλοσοφία της ανακύκλωσης και της βιώσιμης ανάπτυξης αυξάνονται μέρα με τη μέρα και η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου τούς έδωσε βήμα. Ανάμεσά τους ήταν και η σχεδιάστρια Bethany Williams, που έφτιαξε ρούχα από σκουπίδια. 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα