Ο οίκος Gucci δεν παίζει σύμφωνα με τους κανόνες

Η νέα συλλογή του ιταλικού οίκου σπάει τα ταμπού στην αντρική μόδα.

Αν κρατάμε κάτι από την Εβδομάδα Αντρικής Μόδας του Μιλάνου που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στην γείτονα Ιταλία, αυτό δεν είναι άλλο από το fashion show του Gucci. Ο ιταλικός οίκος παρουσίασε σε ένα φουτουριστικό σκηνικό με μία μπάλα-εκκρεμές που θύμιζε την υδρόγειο σφαίρα τη νέα του αντρική συλλογή για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020/2021. Μότο της ήταν το #RaveLikeYouAreFive, καθώς επρόκειτο για την πρώτη αντρική συλλογή του Alessandro Michele, πέντε χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gucci (@gucci) on

Άντρες και γυναίκες μοντέλα λάνσαραν τις ολοκαίνουργιες δημιουργίες του και αποθεώθηκαν από το κοινό για την τολμηρή αισθητική τους, αλλά και για το μήνυμα που θέλησαν να περάσουν ενάντια στις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα.

Η θεματική της σειράς πατούσε πάνω στις αρχές της Genderless Fashion, της μόδας δηλαδή που δεν έχει φύλο, όρια και ταμπού, σπάει τα στερεότυπα και ρίχνει μία γερή γροθιά στο στομάχι της τοξικής αρρενωπότητας. "Γιορτάζουμε τον σύγχρονο άντρα που πιστεύει στον εαυτό του, δεν υιοθετεί στερεοτυπικές συμπεριφορές, αγκαλιάζει τις ευαισθησίες του και σέβεται το γυναικείο φύλο", είχε δηλώσει σχετικά ο Michele. Το αποτέλεσμα ήταν το λανσάρισμα ανδρόγυνων κομματιών που είχαν αναφορές στη γυναικεία μόδα με δαντελωτές μπλούζες, σιθρού πουκάμισα και φουσκωμένα μανίκια σε πουλόβερ.

Ο οίκος Gucci δεν παίζει σύμφωνα με τους κανόνες

Το rockabilly vibe με τα μεταλλικά υφάσματα, το grunge style του Kurt Cobain με τα καρό πουκάμισα, τα oversized πουλόβερ και τα φθαρμένα τζην παντελόνια και το 70s college look με τα καφέ κοτλέ σακάκια, τα τζην παντελόνια, τα πουκάμισα μέσα από μάλλινα πλεκτά και τα loafers ήταν τρία ακόμα χαρακτηριστικά στοιχεία της συλλογής του Gucci, που η βιομηχανία της μόδας θα αργήσει να ξεχάσει.

Από: Esquire UK 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ο Jake Gyllenhaal είναι δεινός ιστιοπλόος

Χρειάστηκε να δούμε τη νέα καμπάνια της Prada για να το συνειδητοποιήσουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος