Η νέα μπουτίκ Dolce & Gabbana στο Παρίσι κάνει βουτιά στην εποχή του Ναπολέοντα

Μάρμαρο, πολύτιμο ξύλο, γυαλί και μωσαϊκό από σμάλτο: Το νέο κατάστημα του οίκου ξυπνά τις μνήμες της πρώτης γαλλικής αυτοκρατορίας.

Το χρυσό και το κόκκινο χρώμα του Μπαρόκ, οι πορσελάνες και οι παστέλ αποχρώσεις του Ροκοκό, οι μαξιμαλιστικές τοιχογραφίες με κεντήματα της Αναγέννησης. Και τα τρία καλλιτεχνικά κινήματα συναντιούνται σχεδόν πάντα στα καταστήματα του Dolce & Gabbana παγκοσμίως. Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό στοιχείο, που διαφοροποιεί τον ιταλικό οίκο μόδας από τους υπόλοιπους, τουλάχιστον από άποψη αρχιτεκτονικών και αισθητικών κριτηρίων που δεν αφορούν τις συλλογές αυτές καθαυτές.

Από τα ενδεικτικότερα παραδείγματα αποτελεί η νέα προσθήκη στις μπουτίκ του D&G, που εδρεύει στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού και συγκεκριμένα στην οδό Φομπούρ Σεντ Ονορέ (Rue du Faubourg Saint-Honoré).

Η νέα μπουτίκ Dolce & Gabbana στο Παρίσι κάνει βουτιά στην εποχή του Ναπολέοντα

Πρόκειται για ένα κτίριο που μυρίζει ιστορία – μία χρονοκάψουλα που ξυπνά τις μνήμες της πρώτης γαλλικής αυτοκρατορίας με τις αναπαραστάσεις των προσωπογραφιών του Ναπολέοντα Α΄ Βοναπάρτη και της πρώτης σύζυγού του, Joséphine de Beauharnais να διακοσμούν τους τοίχους του αντρικού και του γυναικείου τμήματος του καταστήματος, αντιστοίχως.

Dolce & Gabbana
Dolce & Gabbana

Η μπουτίκ είναι διώροφη. Το μάρμαρο κυριαρχεί στους χώρους, από το δάπεδο μέχρι τις σκάλες και αναδεικνύεται ακόμα πιο όμορφα από το πολυτελές ξύλο, το γυαλί και τα ψηφιδωτά στους τοίχους. 

Dolce & Gabbana

Ανακαινισμένο από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Eric Carlson του στούντιο Carbondale, το νέο κατάστημα του Dolce & Gabbana είναι ένα έργο τέχνης, ένας φόρος τιμής στην ομορφιά των καλλιτεχνικών κινημάτων που προετοίμασαν το έδαφος της μοντέρνας τέχνης.

Dolce & Gabbana

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα