Fear of God x Ermenegildo Zegna: Το cool streetwear συναντά το φίνο tailoring

Η νέα, απρόσμενη συνεργασία στη βιομηχανία της αντρικής ένδυσης μας αρέσει πολύ.

Ας ξεκινήσουμε με ό,τι ενώνει τον οίκο Ermenegildo Zegna με το brand Fear of God. Πρόκειται πρώτον, για δύο εταιρείες ένδυσης που έχουν στον πυρήνα τους την αντρική μόδα και δεύτερον, που αναζητούν διαρκώς νέους τρόπους να παραμένουν επίκαιροι. Τι τους χωρίζει; Για αρχή, ένα τεράστιο ηλικιακό χάσμα -ο ιταλικός οίκος "γεννήθηκε" το 1910, κουβαλά στην πλάτη του μία βαριά κληρονομιά 110 ετών και είναι μία από τις πιο επικερδείς επιχειρήσεις στη γείτονα χώρα, ενώ το αμερικάνικο brand μετρά μόλις μία επταετία στον χώρο της μόδας- και δευτερευόντως το αντρικό στυλ αυτό καθαυτό. Ο Zegna έχει μία μακρά εμπειρία στο κομμάτι του tailoring με τα φίνα κοστούμια του να αποτελούν μία κατηγορία από μόνα τους. Από την άλλη, το Fear of God είναι ένα από τα πιο ποιοτικά streetwear brands αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Το "πάντρεμα" των δύο αυτών στοιχείων θα είχε αν μη τι άλλο μεγάλο ενδιαφέρον. Ίσως αυτό να σκέφτηκαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του πρώτου, Alessandro Sartori και ο ιδρυτής του δεύτερου, Jerry Lorenzo, που αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις – άλλωστε η μόδα ζει σε μία εποχή που τα όρια μεταξύ υψηλής ραπτικής και street κουλτούρας είναι πιο ανοιχτά και διευρυμένα από ποτέ αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο Dior Men συνεργάζεται με το Jordan brand αλλά και ότι ο Louis Vuitton έδωσε το τιμόνι του αντρικού τμήματός του στον πάντα τολμηρό Virgil Abloh.

Fear of God x Ermenegildo Zegna: Το cool streetwear συναντά το φίνο tailoring

"Με την συλλογή Fear of God Exclusively for Ermenegildo Zegna σκοπός μας είναι να ανανεώσουμε την αντρική γκαρνταρόμπα, επενδύοντας στις κοινές αξίες που έχουμε με τον Alessandro -την ελευθερία, τη φινέτσα, την ποιότητα- και αφήνοντας στα χέρια των καλύτερων ραφτάδων της Ιταλίας το american luxury που χαρακτηρίζει τις δημιουργίες μας", αναφέρει ο Lorenzo σχετικά με το πώς "γεννήθηκε" η σύμπραξη με τον ιταλικό οίκο. "Εξετάσαμε μαζί τον σύγχρονο άντρα και τις ανάγκες του στην καθημερινότητα όσον αφορά την αναζήτηση του προσωπικού του στυλ. Από τη μία επιθυμεί να αποκτήσει τη δική του στιλιστική ταυτότητα, από την άλλη δείχνει να έχει μία τάση αποποίησης ό,τι επιτηδευμένου", προσθέτει.

Ermenegildo Zegna Fear of God
Ermenegildo Zegna Fear of God
Ermenegildo Zegna Fear of God
Ermenegildo Zegna Fear of God

Με τη σειρά του, ο Sartori υπογραμμίζει ότι "η συλλογή δεν δημιουργήθηκε για να κυκλοφορήσει στην αγορά συλλεκτικά, εκκεντρικά κομμάτια, αλλά για να συγχωνεύσει την διαφορετική αισθητική των δύο εταιρειών και να δείξει στον κόσμο ότι η διαφορετικότητα ενώνει, δεν χωρίζει". Για να καταλήξει: "Πόσο Zegna θυμίζει αυτό το παντελόνι; Ή πόσο Fear of God θυμίζει αυτό το hoodie; Δεν προσεγγίσαμε με αυτόν τον τρόπο τη σειρά. Το ζητούμενο ήταν περισσότερο το εξής: Πώς μπορούμε να διηγηθούμε από κοινού αυτή την ιστορία;".

Ermenegildo Zegna Fear of God

Η Fear of God Exclusively for Ermenegildo Zegna collection αποτελείται από κοστούμια, hoodies, πανωφόρια, πουκάμισα, τζην παντελόνια, αξεσουάρ και υποδήματα με σαφείς αναφορές στο 90s sportswear. Ανακάλυψέ την στην επίσημη ιστοσελίδα της Fear of God.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.