Ήρθε η ώρα να οργανώσεις σωστά τη ντουλάπα σου

Όλα τα tips που χρειάζεσαι για να βάλεις σε τάξη ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 02 Απριλίου 2021

Πριν την καραντίνα, έλεγες ότι δεν είχες ελεύθερο χρόνο - κι αν είχες έστω και ελάχιστο μες στο Σαββατοκύριακο, προτιμούσες φυσικά να τον αξιοποιήσεις σε βόλτες εκτός σπιτιού, παρά σε δουλειές εντός αυτού. Τώρα, στην εποχή του -ακόμη και θεωρητικά πάντοτε- κατ' οίκον περιορισμού, οι δικαιολογίες τελείωσαν και ο χρόνος για αγγαρείες κάθε είδους είναι άφθονος. Ανάμεσά τους, και η ντουλάπα σου και μαζί το χάος που βρίσκεται στα "σπλάχνα" της. Αν ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα η αποστολή της επαναδιοργάνωσής της θα γίνει παιχνιδάκι.

Βήμα 1ο: Όλα έξω

Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις όλα τα ρούχα από τα ράφια και τις κρεμάστρες και να τα τοποθετήσεις σε ένα συγκεκριμένο χώρο της επιλογής σου - μπορεί να είναι το γραφείο, ένα τραπέζι, το κρεβάτι.

Βήμα 2ο: Καθάρισε σχολαστικά

Με τον τρόπο αυτό θα απομακρύνεις σκόνη και βρωμιά, ώστε τα ρούχα σου να είναι πραγματικά καθαρά. Αν θέλεις να προσθέσεις έξτρα δόσεις φρεσκάδας, τοποθέτησε ένα ειδικό αρωματικό αποθήκευσης ενδυμάτων που θα βρεις στα σούπερ μάρκετ.

Βήμα 3ο: Κάνε το αναγκαίο ξεσκαρτάρισμα

Ποια δεν φοράς; Ποια δεν σου κάνουν; Ποια έχουν καταστραφεί με το πέρασμα του χρόνου; Σίγουρα, υπάρχουν ρούχα μες στη ντουλάπα που πρέπει να ξεφορτωθείς - σε καμία περίπτωση να τα πετάξεις στα σκουπίδια, αλλά είτε να τα ανακυκλώσεις, είτε να τα δωρίσεις σε όσους έχουν ανάγκη. 

Βήμα 4ο: Ξεχώρισε όσα θα διπλωθούν

Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσεις τα ρούχα που θα κρατήσεις, το επόμενο στάδιο είναι να διαχωρίσεις εκείνα που θα αποθηκευτούν διπλωμένα, από εκείνα που θα τοποθετηθούν στις κρεμάστρες. 

Βήμα 5ο: Όλα μέσα 

Ο πιο έξυπνος τρόπος για να τα τοποθετήσεις ξανά μέσα στη ντουλάπα είναι πρώτον, να τα χωρίσεις ανά είδος -παντελόνια, πουλόβερ, t-shirts- και δεύτερον, ανά συχνότητα χρήσης, δηλαδή αυτά που χρησιμοποιείς συχνά να μπουν πιο μπροστά, ενώ αυτά που φοράς σπανιότερα πιο πίσω.

Βήμα 6ο: Τι κάνεις με αξεσουάρ και υποδήματα;

Δημιούργησε χώρους για να αποθηκεύσεις μικροπράγματα, όπως είναι οι ζώνες, οι γραβάτες και τα μανικετόκουμπα. Μπορείς να προμηθευτείς κουτάκια ή νεσεσέρ ή να κολλήσεις μία κρεμαστή θήκη στην εσωτερική πλευρά της πόρτας της ντουλάπας. Λύσεις πάντα υπάρχουν. Όσον αφορά τέλος στα υποδήματα, καλό θα ήταν να μην τα τοποθετείς μες στη ντουλάπα χύμα, εκτός κι αν φυλάσσονται μέσα στα κουτιά τους. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Αξεσουάρ