Καν' το όπως ο Clooney και κούρεψε ο ίδιος τα μαλλιά σου

Ο χολιγουντιανός ηθοποιός προετοιμαζόταν για την καραντίνα εδώ και 25 χρόνια.

Γράφει: Ναταλί Αντωνίου 02 Δεκεμβρίου 2020

"Κουρεύομαι μόνος μου εδώ και περίπου 25 χρόνια. Τα μαλλιά μου είναι σαν άχυρα και έτσι είναι εύκολο να κοπούν. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά λάθη όταν έχεις τέτοιας ποιότητας τρίχα. Έτσι, πριν από αρκετά χρόνια αγόρασα κάτι που ονομάζεται Flowbee... Ξέρεις, αυτή τη συσκευή που διαφήμιζαν όταν ήμασταν παιδιά και συνδεόταν με την ηλεκτρική σκούπα. Ακόμα την έχω. Τα κουρέματά μου διαρκούν κυριολεκτικά δύο λεπτά!".

Αυτά ήταν όσα είπε ο George Clooney σε συνέντευξή του στο CBS News για την επερχόμενη ταινία του The Midnight Sky στο Netflix, αποκαλύπτοντας ότι κουρεύεται μόνος του εδώ και 25 χρόνια.

Πώς θα κουρευτείς μόνος σου (εννοείται χωρίς το Flowbee)

Αν τα μαλλιά σου είναι κουρεμένα κοντά -κι όταν λέμε κοντά εννοούμε με την ψιλή σε buzzcut hairstyle-, τότε όλα είναι απλά και εύκολα. Το συγκεκριμένο στυλ κουρέματος είναι ίσως το μοναδικό που μπορείς να κάνεις μόνος στο σπίτι, χωρίς να ρισκάρεις την εικόνα σου. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα καλής ποιότητας trimmer (κουρευτική μηχανή), το οποίο θα τοποθετείς πάντα με κατεύθυνση αντίθετη απ' αυτή της τρίχας.

Αν πάλι τα μαλλιά σου είναι πυκνά ή μακριά, θα χρειαστείς σίγουρα μια λεπτή χτένα, ένα ψαλίδι, μία κουρετική μηχανή και έναν καθρέφτη. Θα πρέπει πρώτα να βρέξεις τα μαλλιά, να τα σκουπίσεις με μία πετσέτα και να τα χτενίσεις. Στη συνέχεια, να ξεκινήσεις να κουρεύεσαι με τη μηχανή από κάτω προς τα πάνω στο πλάι και στο πίσω μέρος και τέλος, να σουλουπώσεις με ένα ψαλίδι τις άκρες των μαλλιών της κορυφής. (Στο διαδίκτυο θα βρεις πολλά βίντεο που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα).

Πώς θα σουλουπώσεις εύκολα τα μαλλιά με δύο κινήσεις

Σε περίπτωση που φοβάσαι να κουρευτείς, υπάρχει η εξής εναλλακτική λύση που θα σου προσφέρει αυτήν ακριβώς την αίσθηση που νιώθεις όταν το κεφάλι σου είναι φρεσκοκουρεμένο: πρώτον, να καθαρίσεις τις φαβορίτες και δεύτερον, τον λαιμό - και στα δύο χρησιμοποιείς αρχικά την κουρευτική μηχανή και μετά ολοκληρώνεις με ξυραφάκι.

Αν δεν έχεις μούσια, η διαδικασία είναι παιχνιδάκι. Αν πάλι, δεν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που απολαμβάνουν ένα πρόσωπο-γυαλί, τότε φρόντισε να διατηρείς καλοσχηματισμένη τη γενειάδα σου -στα έχουμε πει όλα εδώ για το πώς θα το καταφέρεις- και μην ξεχνάς να οριοθετείς το σχήμα της σε λαιμό και μάγουλα σε ένα σχήμα U, που ξεκινάει κάτω από το ένα αυτί και καταλήγει στο άλλο, δύο δάκτυλα πάνω από το μήλο του Αδάμ. Ό,τι περισσεύει το τριμάρεις και έπειτα το ξυρίζεις.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Περιποίηση