Ψεκάσου ελεύθερα με τα αντρικά αρώματα της άνοιξης

Σούπερ φρέσκες και αρρενωπές συνθέσεις που φτιάχνουν τη διάθεση.

Αντρικά αρώματα λοιπόν, ένα από τα αγαπημένα μας tasks. Όταν γλυκαίνει ο καιρός και μεγαλώνει η μέρα, είναι η κατάλληλη εποχή του χρόνου για να αλλάξεις το άρωμά σου. Να αφήσεις στην άκρη τις έντονες, καπνισμένες, κεχριμπαρένιες συνθέσεις που τόσο ταιριάζουν στον χειμώνα και να δώσεις τόπο στους δροσερούς συνδυασμούς των εσπεριδοειδών με τις ξυλώδεις και ανατολίτικες νότες, που μπορούν να κάνουν ένα safe for work eau de toilette κατάλληλο και για τις βραδινές σου βόλτες στην πόλη.

Έχε πάντα κατά νου ότι την άνοιξη, το αντρικό άρωμα οφείλει να μυρίζει καθαριότητα και σαπούνι, να είναι ελαφρύ, να σε μεταφέρει σε έναν κόσμο φρεσκάδας, να θυμίζει θάλασσα, ανεμελιά, παράκτιες βόλτες, να σε διακτινίζει με μία του σταγόνα στη γαλλική Ριβιέρα, το Κάπρι ή το Πορτοφίνο. Αν το καλοσκεφτείς, άλλωστε, το να αρωματιστείς πριν βγεις από το σπίτι σου, αλλά και όσο μένεις σε αυτό, είναι ο πιο προσιτός τρόπος για να ταξιδέψεις με το μυαλό σου κάπου αλλού.

Ακολουθούν τα καλύτερα αντρικά αρώματα για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2021.

Météore (Louis Vuitton)

Ψεκάσου ελεύθερα με τα αντρικά αρώματα της άνοιξηςLouis Vuitton

Το όνομά του σε μαγνητίζει και σου φέρνει στο μυαλό εικόνες δύναμης και φωτός. Το άρωμά του έχει μία καρδιά που ξεχειλίζει αναζωογονητική και αιθέρια φρεσκάδα, χάρη στο σικελιάνικο μανταρίνι, το περγαμόντο και το νερολί, που ισορροπούν με τις αρρενωπές, πικάντικες νότες του μαύρου, ροζ και σιτσουάν πιπεριού, αλλά και του γήινου βετιβέρ από την Ιάβα. Είναι αρκετά ελαφρύ για να φορεθεί από το πρωί μέχρι και το απόγευμα, από τις αρχές της άνοιξης έως και το τέλος του καλοκαιριού.

Arancia di Capri (Blu Mediterraneo, Acqua di Parma)

ACQUA DI PARMAAcqua di Parma

Το φρουτώδες eau de toilette του εμβληματικού ιταλικού οίκου αρωματοποιίας ακτινοβολεί σε όλο τους το μεγαλείο τις φωτεινές νότες των εσπεριδοειδών του Κάπρι που ισορροπούν με το έντονο άρωμα του κάρδαμου και των φύλλων νεραντζιάς, αλλά και την υπόγεια γλύκα της καραμέλας και του μόσχου. Είναι ιδανικό για το γραφείο και τις πρωινές βόλτες σου, ενώ μπορείς να το φοράς από τα μέσα της άνοιξης μέχρι το τέλος του μακριού, ελληνικού καλοκαιριού.

Terre d'Hermès (Hermès)

HERMESHermès

Ένα άρωμα με 15 χρόνια ιστορίας που έχει γίνει ήδη θρύλος. Η eau de toilette εκδοχή του είναι ό,τι πρέπει για την άνοιξη και το φθινόπωρο, με τη σπιρτάδα του γκρέιπφρουτ και του πορτοκαλιού να αναμειγνύονται με τόνους από πιπέρι και γεράνι για να ισορροπήσουν τελικά με τις ξυλώδεις και γήινες νότες του κέδρου και του πυρόλιθου. Μπορείς να το φοράς από το πρωί μέχρι και το απόγευμα.

Neroli Portofino (Tom Ford)

TOM FORDTom Ford

Τα αρώματα του Tom Ford δημιουργούν εικόνες μίας γλυκιάς ζωής, γεμάτης επίγειες απολαύσεις. Το Neroli Portofino μεταφέρει σε κάθε του σταγόνα το δροσερό απογευματινό αεράκι, τον αφρό των καθαρών νερών και την πλούσια βλάστηση του ομώνυμου κοσμοπολίτικου ιταλικού θέρετρου. Το νερολί συνδυάζεται με νότες εσπεριδοειδών, βοτάνων και λουλουδιών της Μεσογείου, ενώ αποκτά σπινθηροβόλα ζωντάνια χάρη στο κεχριμπάρι. Από τα λίγα αρώματα της σεζόν που μπορείς να φορέσεις στις βραδινές σου εξόδους.

Aventus (Creed)

CREEDCreed

"A ventus" σημαίνει "από τον άνεμο" και το συγκεκριμένο, φρουτώδες και φρέσκο άρωμα, με τις νότες κορυφής από περγαμόντο, μήλο, ανανά και φραγκοστάφυλο, προορίζεται για τον άντρα που καλπάζει με ούριο άνεμο προς την επιτυχία. Το μαροκινό γιασεμί, η σημύδα, ο μόσχος και το τριαντάφυλλο του δίνουν το βάθος που χρειάζεται, χωρίς να το βαραίνουν υπερβολικά, για να μπορείς να το φοράς όλες τις ώρες μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Bleu de Chanel (Chanel)

CHANELChanel

Η eau de toilette, πιο ελαφριά εκδοχή του αρρενωπού αρώματος είναι φρέσκια για να ταιριάζει στην άνοιξη και το καλοκαίρι, ενώ εκπέμπει καθαριότητα και αισθησιασμό που την κάνουν κατάλληλη για να φορεθεί τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, σε μεγαλύτερες δόσεις. Το αναζωογονητικό γκρέιπφρουτ, το κίτρο, το τζίντζερ, η μέντα και το πιπέρι ισορροπούν με ξυλώδεις και γλυκές νότες, όπως αυτές του κέδρου, του σανταλόξυλου και του γιασεμιού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.