Τα καλύτερα κουρέματα του 2021 μέχρι στιγμής

Αντρικά κουρέματα που σέβονται τις ιδιοτροπίες της τρίχας μας, ασχέτως αν είναι κοντά, με μπούκλες ή με μακριές αφέλειες.

Τα νέα αντρικά κουρέματα έχουν μία μεγάλη δόση από την αξεπέραστη αισθητική των περασμένων δεκαετιών. Οι μπούκλες μάς γυρίζουν πίσω στα 70s και οι μακριές αφέλειες στα 90s, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν εξαφανιστεί δια μαγείας τα πάντα στη μόδα πιο κοντά κουρέματα ή αυτά με τα gradient πλαϊνά. Πάντως, αν υπάρχει ένας πρωταγωνιστής, αυτός είναι τα "φυσικά" μαλλιά, που σέβονται τις κάθε λογής ιδιοτροπίες της τρίχας μας.

Το γνωστό κι αγαπημένο under cut

Τα καλύτερα κουρέματα του 2021 μέχρι στιγμήςGetty Images

Σε αυτό το κούρεμα τα μαλλιά του πάνω τμήματος της κεφαλής σου είναι αρκετά μακριά και σκεπάζουν τα κοντοκουρεμένα έως ξυρισμένα πλαϊνά. Σου ταιριάζει αν έχεις κάπως μακρύ ή οβάλ σχήμα προσώπου.

Το κλασικό κοντό

MALE MODEL WITH INTERESTING HAIRCUT

Τα κοντά μαλλιά είναι πάντα μόδα στον άντρα, επειδή είναι ένα κούρεμα κλασικό, άνετο και κομψό. Φέτος, η κουπ τους παίζει σε πιο "τετράγωνους" ή "κυκλικούς" σχηματισμούς, για να κολακεύει, ανάλογα, το σχήμα του προσώπου σου, όποιο κι αν είναι αυτό.

Το μπουκλωτό των rock stars

MALE MODEL WITH INTERESTING HAIRCUTGetty Images

Όπως διαβάζουμε στο ισπανικό Esquire, αυτό είναι το ιδανικό κούρεμα για όσους έχουν πιο μακριά κατσαρά μαλλιά και σχετικά στρογγυλό πρόσωπο ή έντονο πηγούνι. Οι μπούκλες αγκαλιάζουν το πρόσωπό σου και σου δίνουν boho και casual αέρα, αλά Jim Morrison και Mick Jagger.

Το ραφινάτα "ξυρισμένο"

MALE MODEL WITH INTERESTING HAIRCUTPress Office

Το πάρα πολύ κοντό μαλλί επιμένει να μας απασχολεί όχι μόνο επειδή είναι άνετο, αλλά και για λόγους πρακτικότητας. Δεν χρειάζεται χτένισμα. Μπορεί να γίνει λίγο πιο μοντέρνο αν επιλέξεις να το "ραφινάρεις" κόβοντας ελάχιστα πιο κοντές τις άκρες των μαλλιών σου στα πλαϊνά και το πίσω μέρος του κεφαλιού σου.

Το gradient που επιμένει

MALE MODEL WITH INTERESTING HAIRCUTGetty Images

Το κούρεμα που συνδέθηκε όσο κανένα άλλο με τη δεκαετία του 2010 και που το είδαμε στα κεφάλια απασών των ποδοσφαιριστών και των ελαφρολαϊκών τραγουδιστών της καρδιάς μας. Είναι την ίδια στιγμή "κλασικό" και "επαναστατικό", ενώ ταιριάζει στους άντρες με έντονα χαρακτηριστικά. Τα "βαθμιδωτά" κουρεμένα πλαϊνά και πίσω του, από το τελείως ξυρισμένο στο απλώς κοντό, παραπέμπουν στα στρατιωτικά κουρέματα και σε κάνουν να δείχνεις πιο αρρενωπός.

Το 90s bowl

MALE MODEL WITH INTERESTING HAIRCUTGetty Images

Το κούρεμα που έκαναν μόδα στα μικράτα τους ο Brad Pitt και ο Leonardo DiCaprio επιστρέφει για να πάρει την εκδίκησή του. Αν δεν το θέλεις τόσο "γλυκερό", μετά το λούσιμο δούλεψε τις ρίζες των μαλλιών σου με ένα προϊόν styling που να περιέχει αλατόνερο. Όταν στεγνώσουν, θα δείχνεις σαν star της grunge σκηνής.

 > Διάβασε ακόμα: Αλήθεια ή μύθος: Τα προϊόντα styling προκαλούν τριχόπτωση;

Το μακρύ pixie

MALE MODEL WITH INTERESTING HAIRCUTGetty Images

Ένα κοντό κούρεμα για μακριά μαλλιά, με μακρύ περίγραμμα και τεράστιες αφέλειες. Σε κολακεύει αν έχεις οβάλ πρόσωπο ή κάπως φαρδύ μέτωπο. Το στιλιζάρεις με κερί σε υφή κρέμας και είσαι έτοιμος.

 > Διάβασε ακόμα: Τα έξυπνα προϊόντα περιποίησης μαλλιών

Το κοντό pixie

MALE MODEL WITH INTERESTING HAIRCUTGetty Images

Οι κοντές αφέλειες που στεφανώνουν το μέτωπο ταιριάζουν σε όλα τα σχήματα προσώπου, εκτός από τα πιο στρογγυλά. Χτενίζεις το pixie σου με χτένα με αραιά δόντια και το στιλιζάρεις με texturizing powder που βάζεις στις ρίζες των μαλλιών σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ο Jake Gyllenhaal είναι δεινός ιστιοπλόος

Χρειάστηκε να δούμε τη νέα καμπάνια της Prada για να το συνειδητοποιήσουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος