Το gradient είναι το κούρεμα του καλοκαιριού

Από τους δόκιμους του Αμερικανικού Στρατού στα '50s μέχρι τον Maluma, όλοι οι άντρες υποκλίνονται στη γοητεία των gradient κουρεμάτων.

Το gradient δεν είναι ούτε κούρεμα ούτε ιδέα. Στην πραγματικότητα αποτελεί απλώς μία εξαιρετικά δημοφιλή τεχνική κουρέματος κατά την οποία τα μαλλιά γίνονται όλο και πιο μακριά καθώς ανεβαίνουμε από το σβέρκο και τα πλαϊνά προς το κέντρο του κεφαλιού, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα με ανωφερή κλίση (εξ ου και η ονομασία gradient). Ως τεχνική, λοιπόν, αποτελεί τη βάση για τα πιο ενδιαφέροντα κουρέματα του καλοκαιριού.

Το gradient είναι το κούρεμα του καλοκαιριού Getty Images

Gradient, αλλιώς fade

Στη γηραιά Αλβιώνα κάποιοι αποκαλούν τα ίδια κουρέματα fade. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή στην πιο "στρατιωτική" τους εκδοχή, ενίοτε χαρίζοντάς μας στιγμές άφθονης και ενδιαφέρουσας κουρειακής κακογουστιάς. Παρόλα αυτά, δεν αποτελούν κάτι το νέο στον κόσμο των αντρικών κουρεμάτων αλλά όπως ήδη γνωρίζουμε παρότι το διαβάζουμε και στο ισπανικό Esquire, είναι ένα από τα σύγχρονα κουρέματα με την πιο πλούσια παράδοση και ιστορία.

CRISTIANO RONALDO Getty Images

Από τα 1950s με αγάπη

Οι πρώτοι που έκαναν το gradient hairstyle μόδα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 ήταν οι δόκιμοι του Αμερικανικού Στρατού, υιοθετώντας το συλλήβδην τόσο για λόγους ομοιομορφίας όσο και επειδή ήταν πρακτικό. Στη δική τους εκδοχή, τα πίσω και τα πλαϊνά μαλλιά σχεδόν ξυρίζονταν, σε μήκος ανάμεσα στο μισό και τα 2 χιλιοστά, ενώ τα πάνω κουρεύονταν με ψαλίδι. Από τους δόκιμους το τσίμπησαν πολλοί καλλιτέχνες, όπως ο Elvis Presley, που το έκανε δικό του σε μία πιο αλήτικη βερσιόν με αρκετά μακρύ λοφίο.

ELVIS PRESLEY Getty Images

> Διάβασε ακόμα: Αλήθεια ή μύθος: Τα προϊόντα styling προκαλούν τριχόπτωση;

Οι δύο μεγάλες επιστροφές: Στα τιμημένα 80s και τις μέρες μας

Στα 80s τα gradient κουρέματα έκαναν θραύση ανάμεσα στους ράπερ και τους παίκτες του NBA, οι οποίοι τα έφτασαν στα άκρα με τις extravagant εκδοχές τους, π.χ. με τα τελείως ξυρισμένα πίσω και πλαϊνά και τον απόλυτο άφρο όγκο στο κέντρο. Εδώ και μερικά (αρκετά) χρόνια, βέβαια, βιώνουν μία νέα ζωή με τη δημοφιλία των τηλεοπτικών σειρών τα γεγονότα των οποίων διαδραματίζονται στα 1950s, οι οποίες έδωσαν τροφή και χρήμα στα νεομπαρμπέρικα.

WILL SMITH Getty Images

> Διάβασε ακόμα: Ο David Beckham τα έχει κάνει όλα με το τελευταίο του κούρεμα

Ένα κούρεμα για όλους τους άντρες

Χάρη στο ότι μας επιτρέπεται να παίξουμε με το μήκος τους, τα gradient κουρέματα μπορεί να είναι κομψά ή ό,τι να'ναι, καθωσπρέπει ή επαναστατικά. Επίσης, ταιριάζουν τόσο σε κατσαρά όσο και σε ίσια μαλλιά, αν και θα πρέπει να γνωρίζεις ότι όσο πιο κοντό και έντονο είναι το gradient που θα κάνεις, τόσο πιο συχνά θα πρέπει να προγραμματίζεις τις επισκέψεις στον κομμωτή σου για να στο στρώνει. Κατά τ' άλλα, μιας και το έχουν προσαρμόσει στο δικό τους στυλ από τον David Beckham και τον Brad Pitt μέχρι τον Cristiano Ronaldo και τον Maluma, είμαστε σίγουροι ότι θα βρεις κι εσύ την εκδοχή του που σου ταιριάζει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.