Τα αρώματα του καύσωνα

Φρέσκα αντρικά αρώματα για το καλοκαίρι που σε ανανεώνουν σαν δροσερό, θαλασσινό αεράκι.

Κι όμως υπάρχουν αντρικά αρώματα για το καλοκαίρι που λειτουργούν υπέρ σου ακόμα και υπό συνθήκες καύσωνα. Κι αυτό γιατί η τέχνη της υψηλής αρωματοποιίας δεν είναι μόνο απολαυστικά sexy διαφημιστικές καμπάνιες αλλά και επιστήμη που με την ακρίβειά της μας έχει προσφέρει από ένα άρωμα για κάθε στιγμή και για κάθε καιρική συνθήκη. Όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο, λοιπόν, αυτό που έχεις ανάγκη είναι ένα καθαρό άρωμα που να μυρίζει πρασινάδα, μόσχο, αλάτι ή εσπεριδοειδή.  Στιλιστικά, θα γίνει ένα με το ελαφρύ σου T-shirt ή το λινό σου πουκάμισο, κάνοντάς σε να δείχνεις κομψός. Κι αυτό γιατί η εικόνα σου είναι μία πολυαισθητηριακή εμπειρία που δεν προσλαμβάνεται μόνο με την όραση αλλά και με την οσμή. Ακολουθούν οι top επιλογές μας.

Paris-Édimbourg του οίκου Chanel

Τα αρώματα του καύσωναΈνα ζωηρό άρωμα με νότες πρασινάδας και έμπνευση από τις υγρές, χαρακτηριστικές μυρωδιές της σκωτσέζικης βλάστησης. Το κίτρο, ο κέδρος, το περγαμόντο, η άρκευθος και το κυπαρίσσι εμπλουτίζουν με μυστήριο και γοτθικά vibes τη σύνθεσή του. Το αποτέλεσμα είναι ένα άρωμα με διάρκεια χωρίς να έχει ενοχλητική ένταση, τέλειο για εσένα που ψάχνεις μία εκλεπτυσμένη σύνθεση που δεν φλομώνει στο πέρασμά της.

Clair de Musc του οίκου Serge Lutens

BOTTLE OF SERGE LUTENS PERFUMEΑν θέλεις το άρωμά σου να μη μοιάζει με κανενός άλλου, τότε θα πρέπει να το αναζητήσεις ανάμεσα στους niche οίκους, όπως ο Serge Lutens. Για να περιγράψουμε το πώς μυρίζει το Clair de Musc, θα πρέπει να ανατρέξουμε στη μουσική και τη Bergamasque Suite του Claude Debussy, με τη φρεσκάδα της φεγγαράδας να αντικαθίσταται από αυτή του μασκ που αποκτάει σώμα μέσα από τον συνδυασμό του με τις λουλουδάτες νότες της ίριδας, του νέρολι και του περγαμόντου.

> Διάβασε ακόμα: 7 αρώματα για το καλοκαίρι

Sailing Day Replica του Maison Margiela

BOTTLE OF MAISON MARGIELA PERFUMEΗ μοναδικότητα και η πρωτοπορία που χαρακτηρίζουν τις δημιουργίες υψηλής ραπτικής του οίκου Margiela δεν θα μπορούσαν παρά να βρουν εφαρμογή και στα αρώματα της σειράς Replica. Σε αυτά, αναπαράγονται μυρωδιές από όμορφες στιγμές της καθημερινής ζωής, όπως η γεμάτη οσμή των παλιών βιβλίων ή ενός αναμμένου τζακιού. Για το καλοκαίρι, τι πιο δροσερό από τη μυρωδιά και την ωκεάνια αίσθηση που σου αφήνει μία μέρα ιστιοπλοΐας, γεμάτη από υγρά αρωματικά ακόρντα, κόκκινη άλγη και αμπέρι.

> Διάβασε ακόμα: Αλήθεια ή μύθος: Τα προϊόντα styling προκαλούν τριχόπτωση;

Phantasma του οίκου Liquides Imaginaires

BOTTLE OF LIQUIDES IMAGINAIRES PERFUMEΟι υγρές φαντασιώσεις του Philippe Di Méo και του David Frossard -που δημιούργησαν το δικό τους brand αρωμάτων το 2012- αποσκοπούν στο να επεκτείνουν το οσφρητικό μας σύμπαν πέρα από τα όρια που τώρα γνωρίζει, στη σφαίρα του αγνώστου, προσφέροντάς μας συνθέσεις που απευθύνονται στο υποσυνείδητό μας. Στο Phantasma, η μυρωδιά του γιούζου συνδυάζεται με εκείνη του μασκ και του ρυζόχαρτου, κάνοντας το αρωματικό αποτέλεσμα λεπτό, αναζωογονητικό και παράδοξα μυστηριώδες.

Από: Esquire IT

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα