10 γλυκά αλλά σπουδαία αντρικά αρώματα

Βανίλια, ξύλο και μπαχαρικά δίνουν το παρασύνθημα για τα πιο γλυκά, έντονα αντρικά αρώματα.

Υπάρχουν εμβληματικά αντρικά αρώματα με γλυκές νότες που έχουν κάνει τεράστια επιτυχία και έχουν σημαδέψει εποχές, παρότι η γλύκα, σε οσφρητικό και όχι μόνο επίπεδο, έχει συνδεθεί με το γυναικείο φύλο. Το πιο σημαντικό από αυτά, τουλάχιστον στη σύγχρονη εποχή, αποτέλεσε το λουλουδάτο, ξυλώδες και με νότες από μόσχο Farenheit του Christian Dior. Κι αυτό γιατί αγαπήθηκε όσο λίγα αντρικά αρώματα τη δεκαετία του 1980, επηρέασε τις μεταγενέστερες κυκλοφορίες και έγινε κλασικό.

Οι μεγάλες κατηγορίες της γλύκας

Σύμφωνα με το ισπανικό Esquire, τα κλασικά γλυκά αντρικά αρώματα περιέχουν νότες από πατσουλί, λουλούδια, ροζ πιπέρι, κανέλα, μόσχο, βετιβέρια, γλυκόριζα και σανδαλόξυλο. Πλέον, για λόγους ευκολίας, χωρίζονται σε δύο μεγάλες υποκατηγορίες. Η πρώτη από αυτές περιλαμβάνει όσα θεωρούνται ανατολίτικα και αυτά που έχουν ως βάση το κεχριμπάρι, ενώ η δεύτερη τα γκουρμέ, με νότες από βανίλια, σοκολάτα, καραμέλα και ζαχαρωτά.

Τα 10 σπουδαία γλυκά αρώματα που ακολουθούν, είναι από όλες τις κατηγορίες.

Vanilla Diorama (Dior)

10 γλυκά αλλά σπουδαία αντρικά αρώματαΑυτή η ωδή στη βανίλια αποτελεί μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στην premium σειρά αρωμάτων του οίκου Dior. Στη σύνθεση του αρώματος, που είναι μεν γλυκό αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό, πρωταγωνιστεί η special βανίλια μπέρμπον Μαδαγασκάρης, που συνδυάζεται με νότες από ξύλο, κεχριμπάρι, κακάο και μπαχαρικά. Ο αρωματικός του χαρακτήρας, μοναδικός και πολύπλοκος, ολοκληρώνεται με νότες από λεμόνι, πορτοκάλι και ρούμι.

Zen for Men (Shiseido)

BOTTLE OF PERFUMEΈνα αισθησιακό και μοντέρνο άρωμα, με εξωτική σύνθεση και τεράστιο οσφρητικό εύρος. Στις νότες κορυφής του ξεχωρίζει η γλυκιά μυρωδιά του γιαπωνέζικου αχλαδιού και του κουμκουάτ, στην καρδιά του αυτή του μοσχοκάρυδου, της βιολέτας και του ροδόξυλου, ενώ στη βάση του οι πιο έντονες νότες από πατσουλί, δέρμα και μόσχο.

 

Stronger With You Absolutely (Emporio Armani)

BOTTLE OF PERFUMEΈνα έντονο αντρικό άρωμα που δίχως αμφιβολία ανήκει στην οικογένεια των ανατολίτικων και κεχριμπαρένιων συνθέσεων. Συνδυάζει τη μυρωδιά του ρουμιού, του περγαμόντου και της ρητίνης που παράγει το δέντρο έλεμι με νότες κορυφής από λεβάντα, κάστανο, βανίλια και πατσουλί. Κοινώς, έχουμε να κάνουμε με μία αρωματική έκρηξη που ακτινοβολεί γλύκα και φρεσκάδα την ίδια στιγμή.

Aqua Kenzo pour Homme (Kenzo)

BOTTLE OF PERFUMEΈνα eau de toilette που στις νότες κορυφής του βασιλεύουν τα αρώματα του ροζ πιπεριού, του μήλου και του περγαμόντου. Η καρδιά του είναι γκουρμέ κι αυτό το οφείλει στο σησάμι και το φουντούκι που του δίνουν ξεχωριστό αρωματικό χαρακτήρα, ενώ στο σύνθετο background του μπορείς να αναγνωρίσεις νότες από σανδαλόξυλο, κέδρο, κεχριμπάρι, μόσχο, φασόλια τόνκα και βανίλια. Με τρία επίθετα, θα το χαρακτηρίζαμε γλυκό, φρέσκο και εξωτικό. 

This is Him (Zadig & Voltaire)

BOTTLE OF PERFUMEΈνα αντρικό άρωμα που είχε γίνει talk of the town πριν μία περίπου 5ετία, όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Είναι ένα ξυλώδες, ανατολίτικο άρωμα, που το γαλλικό brand είχε σημειώσει στο λανσάρισμά του ότι απευθύνεται σε έναν ευγενή ρόκερ ντυμένο με πέτσινα ρούχα. Περιέχει νότες από γκρέιπφρουτ, μαύρο πιπέρι, βανίλια, λιβάνι και σανδαλόξυλο.

 

> Διάβασε ακόμα: Θαυμάσια value for money αρώματα

Egoïste (Chanel)

BOTTLE OF PERFUMEΈνα από τα πιο κλασικά αντρικά αρώματα, γλυκά και άγλυκα, είναι το Egoïste του οίκου Chanel, που από τα τιμημένα 90s δεν έχει σταματήσει να πουλάει σαν ζεστό ψωμάκι. Στη σύνθεσή του, η φρεσκάδα του μανταρινιού και του κόλιανδρου δίνει στο τριαντάφυλλο από την Τουρκία χώρο για να ανθίσει και συνδυάζεται υπέροχα με το σανδαλόξυλο, τη βανίλια Μαδαγασκάρης και τους σπόρους του λουλουδιού Ambretta.

Oud for Happiness (Initio Parfumes Privés)

BOTTLE OF PERFUMEΕδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι παραπάνω από ένα απλό άρωμα, καθώς η σύνθεσή του είναι φουλ στα τερπενοειδή, τα οποία έχουν χαλαρωτική και αγχολυτική δράση, εξισορροπούν τα επίπεδα της ενέργειας και ξεκουράζουν το σώμα και το μυαλό σου. Κοινώς, μόλις βρήκες ένα άρωμα που μπορεί να σε κάνει πιο χαρούμενο. Η σύνθεσή του, ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνει βανίλια, γλυκόριζα, μόσχο, ουντ, περγαμόντο και πιπερόριζα.

Spicebomb (Viktor & Rolf)

BOTTLE OF PERFUMEΈχει περιγραφεί ως ένα άρωμα καυτό, ερωτικό και μαγνητικό. Επίσης, είναι έντονο, γλυκό και πολύ πικάντικο. Για την ακρίβεια, στη σύνθεσή του περιλαμβάνει πιπεριά χαμπανέρο, ένα υλικό που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε αντρικό άρωμα τέτοιας κυκλοφορίας. Ο χαρακτήρας του συμπληρώνεται με τα αρώματα των κόκκινων φρούτων, των φύλλων της κανέλας, του κέδρου και του δέρματος.

Invisible Post (19-69)

BOTTLE OF PERFUMEΈνα εκρηκτικό και ξυλώδες άρωμα που αντλεί την έμπνευσή του από τα παιδιά των λουλουδιών της δεκαετίας του 1960. Η σύνθεσή του ακτινοβολεί αγάπη και ταξίδια χωρίς προορισμό, αναδίδοντας τα αρώματα του πράσινου σύκου, του μανταρινιού, του μαύρου φραγκοστάφυλου, του σανδαλόξυλου, του κέδρου και των φασολιών τόνκα. 

> Διάβασε ακόμα: Κομψά και καπνιστά αρώματα για τις μεγάλες ώρες

Rouge Velours (Yves Saint Laurent)

BOTTLE OF PERFUMEΤο Rouge Velours αποτελεί ένα από τα υπέροχα αρώματα της premium σειράς Le Vestiaire des Parfums του Yves Saint Laurent, μίας συλλογής unisex αρωμάτων που αποτίνουν φόρο τιμής στα πιο εικονικά σχέδια του γαλλικού οίκου. Στη σύνθεσή του κυριαρχούν το πατσουλί και το τριαντάφυλλο, δύο ισχυρά αρωματικά στοιχεία, που το κάνουν αποπλανητικό και του δίνουν προσωπικότητα.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα