Τι είναι το personal grooming και πώς να το τελειοποιήσεις

13 προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να σε 'περιποιηθείς', όπως σου αξίζει.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 03 Δεκεμβρίου 2021

Ας είμαστε ειλικρινείς: Αν κάπου εκεί έξω υπήρχε ελιξίριο ομορφιάς και νεότητας, θα το χρησιμοποιούσαμε όλοι χωρίς δεύτερη σκέψη. Επίσης, αν μπορούσαμε να κάνουμε τα πάντα μόνοι μας χωρίς τη βοήθεια κανενός ειδικού, όλοι ανεξαιρέτως θα κάναμε ευχαρίστως του κεφαλιού μας. Εκτός αν ο καθένας διέθετε τον προσωπικό του σύμβουλο που θα λειτουργούσε αφιλοκερδώς επιλέγοντας μεθόδους, προϊόντα και τακτικές που 'κουμπώνουν' σε εμάς και τις ανάγκες μας. Είναι κάτι τέτοιο εφικτό; Προφανώς και όχι, οπότε κάπως έτσι γεννήθηκε το personal grooming.

Όπως το personal training, το εν λόγω trend εστιάζει στην ιδέα της αυτοφροντίδας μέσω της χρήσης αξιόπιστων επαγγελματικών προϊόντων που προσφέρουν προσωποποιημένες λύσεις και κυρίως θεαματικά αποτελέσματα χωρίς να πρέπει να ξοδεύεις συνέχεια χρήματα για συμβουλές από ειδικούς. Ναι, είναι εφικτό να έχεις στη διάθεσή σου προϊόντα που απευθύνονται στις δικές σου συγκεκριμένες ανάγκες, αρκεί η ομορφιά να εστιάζει στην επιστήμη και την τεχνογνωσία της και φυσικά, να γνωρίζεις την ύπαρξη τους. 

Εμείς κάναμε μία έρευνα αγοράς, δοκιμάσαμε και καταλήξαμε στο System Professional ΜΑΝ που παρουσιάζει μία ολοκληρωμένη πολυτελή σειρά περιποίησης και styling αποκλειστικά για άντρες προσφέροντας υγεία στο σώμα, τα γένια, τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Όλα τα προϊόντα styling System Professional MAN περιέχουν την τεχνολογία Creative CodeTM, η οποία επικεντρώνεται στον συνδυασμό σταθεροποιητικών παραγόντων με συστατικά περιποίησης όπως τα Λιπίδια, η Βιταμίνη Β3, η Καφεΐνη και η Κρεατίνη.

Δεδομένου του ότι απευθύνονται σε όλους τους τύπους μαλλιών, εσύ το μόνο που χρειάζεται είναι να τα εμπιστευθείς καθώς έχουν στοχευμένη και κυρίως αποδεδειγμένη δράση και να τα χρησιμοποιήσεις συνδυαστικά για εγγυημένα αποτελέσματα. 

Ας ξεκινήσουμε με την απαραίτητη περιποίηση: 

Τι είναι το personal grooming και πώς να το τελειοποιήσεις

Triple Shampoo

To χρησιμοποιείς σε σώμα, μαλλιά και γένια για την καθημερινή σου φροντίδα και υγιεινή. Με φιλικό για το δέρμα pH και σύμπλεγμα LipidCodeTM και κρεατίνη είναι ο σύμμαχός σου ενάντια στην καθημερινή φθορά. 

Energy Shampoo

Για μαλλιά με όγκο, αντοχή και κυρίως, ενέργεια, το Energy Shampoo κάνει θαύματα. Plus, η ανάλαφρη σύνθεσή του ταιριάζει σε όλους τους τύπους μαλλιών χωρίς να τα βαραίνει. 

System-Professional_MAN

Antidandruff Shampoo

Με αυτό το προϊόν μπορείς επιτέλους να αποχαιρετήσεις οριστικά την πιτυρίδα, το ξεφλούδισμα, τη φαγούρα και το σμήγμα.

Hair & Beard Conditioner

Βιάζεσαι για άμεσα αποτελέσματα; Με το συγκεκριμένο conditioner μαλλιά και γένια γίνονται κατευθείαν πιο λεία, απαλά και ευκολοχτένιστα απομακρύνοντας τα σημάδια φθοράς χάρη στο σύμπλεγμα LipidCodeTM.

Hair & Beard Oil

Έλαιο αργκάν, ο απόλυτος εχθρός του φριζαρίσματος. Το εν λόγω προϊόν σχεδιάστηκε για να μεταμορφώσει την υφή στα μαλλιά και τα γένια σου, για την ακρίβεια γίνονται λεία, λαμπερά και ευκολοχτένιστα 

System-Professional_MAN

Solid Shampoo Bar

Οι πιο παραδοσιακοί του είδους συχνά προτιμούν σαμπουάν σε στερεά μορφή. Το συγκεκριμένο χαρίζει ελαστικότητα και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε μαλλιά, γένια και σώμα.

System-Professional_MAN

After Shave Balm

Το έχουμε πει άπειρες φορές και θα το ξαναπούμε. Μετά το ξύρισμα, το δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση για να ηρεμήσει από την ταλαιπωρία που υπέστη. Με αυτό το balm βρίσκει το απαραίτητο pampering: Καταπραΰνεται, ανακουφίζεται, γίνεται αμέσως πιο απαλό.

System-Professional_MAN

Intensive Tonic

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι το 70% των ανδρών ανησυχεί ταυτόχρονα για την πιτυρίδα και την τριχόπτωση, πόσω μάλλον όταν η πρώτη μπορεί να επιτείνει τη δεύτερη. Η εν λόγω λοσιόν εγγυάται μέσα σε μόλις 8 εβδομάδες τη μείωση της τριχόπτωσης, καθώς καταπολεμά πιτυρίδα και φαγούρα, ενδυναμώνοντας παράλληλα το θύλακα της τρίχας. 

Αφού λοιπόν εξασφαλίσαμε το γεγονός ότι τα μαλλιά και τα γένια σου είναι καθαρά, υγιή και πλούσια, καλό είναι να μπορείς να αναδείξεις κιόλας την εμφάνισή σου με το σωστό styling. Παρακάτω βρίσκεις 5 πολυεργαλεία για όλα τα είδη και μήκη μαλλιών που επαναφέρουν την ενέργειά τους χαρίζοντας έλεγχο και ευελιξία στη στιγμή.

System-Professional_MAN

Texturizing Spray

Σου αρέσει το επιμελώς ατημέλητο look, αλλά στη θεωρία είναι πάντα πολύ πιο εύκολο; Για να γίνει και στην πράξη, το Texturizing Spray χωρίς προωθητικό αέριο βοηθά τα μαλλιά σου να δείχνουν πιο πλούσια σε όψη και αίσθηση. 

Wax Pomade

Αν αγαπάς το κερί για τη λάμψη του, σε καταλαβαίνουμε απολύτως. Με το Wax Pomade τα μαλλιά σου θα έχουν ξεκάθαρο σχήμα, φυσική λάμψη και κράτημα που θα διαρκέσει μέχρι και 24 ώρες.

System-Professional_MAN

Matte Cream

Σε περίπτωση που προτιμάς τη ματ όψη, επίλεξε τη matte cream που κατά τ᾽άλλα είναι εξίσου αποτελεσματική. 

> Διάβασε ακόμη: 7 μουστάκια που έφεραν επανάσταση στον κόσμο του grooming

Sculpting Paste

"Ο πηλός σκληραίνει τα μαλλιά". Ένας τεράστιος μύθος καταρρίπτεται με το Sculpting Paste που χαρίζει όγκο, σχήμα και έλεγχο και διαρκεί μέχρι και 24 ώρες.

Maximum Gel

Maximum σε όλα του, χαρίζει ισχυρό κράτημα, λάμψη και ελαστικότητα για ένα 24ωρο. 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.