Grooming στη βαρυχειμωνιά

Όλα όσα πρέπει να κάνεις για να δείχνει το δέρμα σου νεανικό, φρέσκο και λαμπερό όταν έξω έχει κρύο.

Καθώς η θερμοκρασία πέφτει, δεν πρέπει να αλλάζεις μόνο τα ρούχα και το άρωμα που φοράς. Το ίδιο σημαντικό, εφόσον σε ενδιαφέρει η εξωτερική σου εμφάνιση, είναι το να προσαρμόζεις στις νέες εξωτερικές συνθήκες τα προϊόντα που χρησιμοποιείς για την περιποίηση του προσώπου σου. Τον χειμώνα, σε γενικές γραμμές, καθώς το αντρικό grooming διαφοροποιείται ανάλογα με τις ξεχωριστές ανάγκες κάθε επιδερμίδας, τα επιθετικά gel καθαρισμού και τα scrubs απολέπισης αντικαθίστανται με πιο ήπια προϊόντα.

Μιας και ο παγωμένος αέρας έχει την τάση να ξηραίνει το δέρμα, τα ελαφριά ενυδατικά gels δίνουν τη θέση τους σε πιο κρεμώδεις, εμπλουτισμένες συνθέσεις, ενώ στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης προστίθεται ένας ορός ή ένα serum, πριν από την εφαρμογή της ενυδατικής ή αντιρυτιδικής κρέμας, πάντα με ταμποναριστές κινήσεις.

> Διάβασε ακόμη: Αντρικά κουρέματα που θα είναι πάντα κλασικά και cool

Τέλος, έχεις το ελεύθερο να κάνεις πιο συχνά ενυδατικές μάσκες, έως και δύο φορές την εβδομάδα, ενώ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αμελείς την περιποίηση των χειλιών σου με ένα ματ ενυδατικό balm, που θα αποτρέψει το σκάσιμο χωρίς να τα κάνει να γυαλίζουν.

Τα απαραίτητα προϊόντα skincare για τον χειμώνα

Facial Fuel Energizing Face Wash της Kiehl's

Grooming στη βαρυχειμωνιάΈνα αποτελεσματικό και τονωτικό προϊόν καθαρισμού για το πρόσωπο, με καφεΐνη, βιταμίνες και εκχύλισμα εσπεριδοειδών. Κάνει την επιδερμίδα να δείχνει πιο φρέσκια και με υγιή όψη. Στα plus, το packaging του, που είναι ανακυκλώσιμο.

 

Λεπτόρρευστη κρέμα με ολοκληρωμένη αντιγηραντική δράση της Lierac Homme

LIERAC HOMME ANTI-RIDES FLUIDΕδώ έχουμε να κάνουμε με μία κρέμα 3 σε 1, καθώς δρα κατά των ρυτίδων, συσφίγγει και ενυδατώνει την επιδερμίδα. Μετά την εφαρμογή η χροιά δείχνει ανανεωμένη, ενώ η επιδερμίδα πιο λεία και αναζωογονημένη.

 

Αντρική υφασμάτινη μάσκα ενάντια στα σημάδια της κούρασης από τη σειρά Hydra Energetic της L'Oréal Men Expert

FACE MASKΑυτή η υφασμάτινη μάσκα, σε XL μέγεθος, εμπλουτισμένη με ταυρίνη και γλυκερίνη, είναι ειδικά σχεδιασμένη για τις ανάγκες της αντρικής επιδερμίδας. Δρα ενάντια στα σημάδια της κούρασης, ενυδατώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα μέσα σε μόλις 5 λεπτά.

 

 

Vinergetic C+ Energy Serum της Caudalie

SERUMΤο unisex προϊόν που φωτίζει και γεμίζει στη στιγμή την επιδερμίδα σου, χαρίζοντάς της φρέσκια και ξεκούραστη όψη. Το χρησιμοποιείς το πρωί και το βράδυ, στο πρόσωπο και τον λαιμό σου, πριν από την ενυδατική ή αντιρυτιδική κρέμα.

 

 

 

Roll on ματιών ενάντια στην κούραση από τη σειρά Hydra Energetic της L'Oréal Men Expert

EYE ROLL ONΧάρη στην ενεργή gel σύνθεσή του, που είναι εμπλουτισμένη με guarana και βιταμίνη C, μειώνει τις σακούλες και αντιμετωπίζει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια ελαττώνοντας την ένταση του μαύρου χρώματος.

 

> Διάβασε ακόμη: Νέο έτος, νέα αντρικά αρώματα

Gel καθαρισμού για πρόσωπο, γένια, μαλλιά και σώμα της Lierac Homme

LIERAC HOMME GEL DOUCHEΑν ψάχνεις ένα προϊόν-σταρ που να τα κάνει όλα, μόλις το βρήκες σε αυτό το αναζωογονητικό gel καθαρισμού που τονώνει και αναζωογονεί χωρίς να ταλαιπωρεί, αφήνοντας πίσω του ενυδάτωση και μεταξένιο αποτέλεσμα.

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος