Αν χάνεις τα μαλλιά σου, ίσως πρέπει να δοκιμάσεις μεταμόσχευση IQ FUE

Ναι, υπάρχει λύση και μάλιστα άκρως αποτελεσματική.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 04 Μαρτίου 2022

Ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών (περίπου 85%) έρχονται αντιμέτωποι με την τριχόπτωση και την αραίωση μαλλιών. Κάποιοι στρέφονται στη μεταμόσχευση μαλλιών IQ FUE για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα. Το κατά πόσο η μεταμόσχευση μαλλιών ταιριάζει στη δική σου περίπτωση ή όχι, το εξηγεί ο Dr. Τζερμιάς, Δερματολόγος Εξειδικευμένος στην Οξφόρδη, Διευθυντής Ερευνητής στη Σορβόννη, Συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD) και Επιστημονικός Διευθυντής στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ SKIN CLINICS, που είναι αδειοδοτημένες ως Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας, δηλαδή Κλινικές Ημέρας (One Day Clinics).

Τι είναι η μεταμόσχευση μαλλιών IQ FUE;

Η τριχοσκοπικά ελεγχόμενη μεταμόσχευση μαλλιών IQ FUE περιλαμβάνει εξαγωγή τριχοθυλακίων από το τριχωτό της κεφαλής και μετεμφύτευσή τους στις περιοχές με αραίωση. Η μέθοδος αυτή προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες μεθόδους μεταμόσχευσης μαλλιών ως προς την ασφαλή διαδικασία, τον άριστο σχεδιασμό, τον έλεγχο και την εγγύηση του αποτελέσματος. Για να μάθετε με βεβαιότητα εάν η περίπτωσή σας ενδείκνυται σε μεταμόσχευση μαλλιών πρέπει να λάβετε μια αξιόπιστη αξιολόγηση από εξειδικευμένο ιατρό με μεγάλη εμπειρία στις μεταμοσχεύσεις FUE. Υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί κάποιος για να είναι κατάλληλος υποψήφιος.

Τύπος της τριχόπτωσης

Η μεταμόσχευση μαλλιών IQ FUE ταιριάζει σε άνδρες που έχουν ανδρογενετική αλωπεκία με αρκετά εναπομείναντα υγιή τριχοθυλάκια στη δότρια περιοχή για εξαγωγή και μετεμφύτευσή τους στην λήπτρια περιοχή. Η λήπτρια περιοχή δεν πρέπει να υποφέρει από κάποια πάθηση που μπορεί να επηρεάσει την επαναφύτρωση και επιβίωση των τριχοθυλακίων που θα εμφυτευθούν.

Ρεαλιστικές προσδοκίες

Η μεταμόσχευση μαλλιών IQ FUE προσφέρει φυσικό αποτέλεσμα και αποκατάσταση τριχοφυΐας στις αραιωμένες περιοχές της κεφαλής. Είναι απόλυτα λογικό, μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών να ανυπομονείτε για να δείτε το αποτέλεσμα. Πρέπει να γνωρίζετε πως τα νέα μαλλιά ξεκινούν να μεγαλώνουν μετά τον 3ο μήνα. Στην αρχή, οι τρίχες φαίνονται λεπτές αλλά με τον καιρό δυναμώνουν και πυκνώνουν. Θα χρειαστούν μέχρι και 12 μήνες για να δείτε το τελικό αποτέλεσμα.

Τρόπος ζωής

Η ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, η άσκηση, η διαχείριση του στρες, η αποφυγή καπνίσματος και κατανάλωσης αλκοόλ, είναι παράγοντες που διευκολύνουν την επίτευξη των αποτελεσμάτων της μεταμόσχευσης μαλλιών. Με άλλα λόγια, ό,τι είναι καλό για τη γενική υγεία σας είναι επίσης καλό για το δέρμα και τα μαλλιά σας.

Αξιολόγηση από εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρό

Στο ραντεβού αξιολόγησης, ο εξειδικευμένος ιατρός θα συζητήσει μαζί σας τους στόχους σας, θα ελέγξει το ιατρικό ιστορικό σας και θα κάνει λεπτομερειακή μελέτη της κατάστασης του τριχωτού της κεφαλής σας με την ψηφιακή εξέταση της τριχοσκόπησης. Η τριχοσκόπηση πραγματοποιείται μέσω εξελιγμένου λογισμικού προγράμματος ανά τετραγωνικό εκατοστό του τριχωτού της κεφαλής, ώστε να αξιολογηθούν με ακρίβεια οι δυνατότητες της δότριας περιοχής για τον αριθμό των τριχοθυλακίων που μπορεί να δώσει για μετεμφύτευση, χωρίς να επηρεαστεί η δική της πυκνότητα.

Στην τριχοσκόπηση βασίζεται και η μελέτη για τη διατήρηση του αποτελέσματος μετά την ολοκλήρωση της μεταμόσχευσης (συγκριτική τριχοσκόπηση). Αυτό επιτυγχάνεται με επαναληπτική τριχοσκοπική εξέταση (σύγκριση πριν και μετά), η οποία γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τόσο κατά το διάστημα των 12 μηνών που χρειάζεται για την ανάπτυξη των νέων μαλλιών, όσο και μετά από αυτό.

Εάν χρειαστεί, για την ενίσχυση και διατήρηση του αποτελέσματος, μπορεί να εφαρμοστεί αυτόλογη μεσοθεραπεία (Magellan PRP) με αυξητικούς παράγοντες για αναζωογόνηση των τριχοθυλακίων στη λήπτρια περιοχή, αλλά και για ταχύτερη επούλωση στη δότρια περιοχή.

 

 


INFO

Ευχαριστούμε τον Dr. Τζερμιά, Δερματολόγο εξειδικευμένο στην Οξφόρδη, Διευθυντή Ερευνητή στη Σορβόννη, Συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD) και Επιστημονικό Διευθυντή στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ SKIN CLINICS, διαπιστευμένες και αδειοδοτημένες ως One Day Clinics. (www.iqskinclinics.com, www.tzermias.gr)

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πλεκτά πόλο για τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού

Η θρυλική γκαρνταρόμπα του Dickie Greenleaf από τον Ταλαντούχο Κύριο Ρίπλεϊ, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ντεμοντέ.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Ξέρουμε ποιος 'ντύνει' φέτος το Wimbledon

Outfits λειτουργικά, φτιαγμένα με βιώσιμους τρόπους, προορισμένα να γίνουν εμβληματικά δημιουργήθηκαν για το προσωπικό της διοργάνωσης.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Τα πιο τρελά πουκάμισα και πώς να τα φορέσεις

Το αλάνθαστο σχέδιο για να κατακτήσεις το πουκάμισο με τα σχέδια.

Μαγιό με prints για όλους

Τα αντρικά μαγιό με τα prints που φέρνουν έναν αέρα φρεσκάδας σε όλες τις εμφανίσεις στην παραλία.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Ο King Seiko επιστρέφει στον θρόνο του

Το King Seiko KSK #2 είναι το limited edition ρολόι που δεν θα υπήρχε αν δεν είχε προηγηθεί πόλεμος ανάμεσα στην Grand Seiko και την King Seiko.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Ο Harry Styles και ο Alessandro Michele έκαναν το bromance τους ρούχα

Η συλλογή HA HA HA του οίκου Gucci γεννήθηκε μέσα από μηνύματα στο WhatsApp και φωτογραφίες "εκκεντρικών αντρών" από τα 70s.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας