Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε σοβαρά για το αντρικό πεντικιούρ

Πώς θα αποκτήσεις περιποιημένα πόδια για να φοράς σανδάλια και σαγιονάρες χωρίς να σε νοιάζει τίποτα.

Τα φορεμένα με κάλτσες σανδάλια είναι τάση, τα βλέπεις παντού, στα social media και στην πραγματική ζωή. Παρόλα αυτά, καθώς προχωράμε στο βαθύ καλοκαίρι, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, ίσως είναι πιο σοφό να αφήσεις τις κάλτσες και να μείνεις με τα σανδάλια. Έτσι, για να παίρνουν οι πατούσες σου αέρα και να μη ζεσταίνονται. Οπότε, ανακύπτει το ζήτημα της εικόνας τόσο των ποδιών όσο και των νυχιών τους, ταυτόχρονα με το ερώτημα για το τι ακριβώς συνιστά το εξειδικευμένο αντρικό πεντικιούρ που παρέχουν όλο και πιο πολλά ινστιτούτα αισθητικής. 

Δείξτε τα πόδια σας τώρα

Για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, το πεντικιούρ, όπως και οι άγγελοι, δεν έχει φύλο. Παρ' όλα αυτά, η σχετική υπηρεσία περιποίησης ποδιών που απευθύνεται ειδικά σε άντρες που θέλουν οι πατούσες και τα νύχια των ποδιών τους να δείχνουν όσο το δυνατόν πιο φροντισμένα, είναι πιο μίνιμαλ. Τόσο μίνιμαλ, που άνετα την κάνεις και μόνος στο σπίτι.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε σοβαρά για το αντρικό πεντικιούρ iStock

Πώς θα κάνεις πεντικιούρ μόνος στο σπίτι

Γέμισε μια λεκάνη με ζεστό νερό και λίγο σαπούνι και μούλιασε τα πόδια σου. Για έξτρα αναζωογόνηση, καλό είναι το σαπούνι σου να έχει ως βάση τη μέντα ή το θυμάρι. Ενώ μουλιάζουν, μπορείς να τα τρίψεις με ένα ειδικό scrub, που θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα από πάνω τους. Για πιο σπέσιαλ καταστάσεις, πρόσθεσε στο νερό άλατα από τη Νεκρά Θάλασσα.

> Διάβασε ακόμα: Το πρόβλημα με τις τρίχες στην πλάτη και η οριστική του λύση

Όλο αυτό πρέπει να σου πάρει περίπου 15 λεπτά, χρόνος αρκετός για να μαλακώσουν τα σκληρά τους μέρη και οι παρανυχίδες, που στη συνέχεια θα τις αφαιρέσεις εύκολα με έναν ειδικό κόφτη. Αφού απαλλαγείς από την πάρτη τους, συνεχίζεις με το δεύτερο βήμα.

> Διάβασε ακόμα: Σανδάλια για τολμηρούς

Ανάλογα με τις αισθητικές σου προτιμήσεις, κόψε τα νύχια σου σε οβάλ, στρογγυλό, αμυγδαλωτό ή τετράγωνο στυλ, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό επινικελιωμένο ανοξείδωτο ψαλιδάκι. Για τέλειο, ομοιογενές αποτέλεσμα, λίμαρε τα τελειώματα και τα άκρα τους με ένα buffer-τουβλάκι με τέσσερις πλευρές. Άπλωσε και μια ειδική ενυδατική για τα πόδια και τελείωσες.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.