Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την εμφύτευση γενιών

Όλοι μπορούν να αποκτήσουν γένια με τη βοήθεια της επιστήμης.

Γράφει: Esquire Editors 26 Ιουλίου 2022

Τα πυκνά γένια είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ανδρικής εμφάνισης και ένα από τα καθοριστικότερα χαρακτηριστικά αρρενωπότητας, όλοι το γνωρίζουν αυτό. Τι συμβαίνει όμως όταν κληρονομικοί, ορμονικοί παράγοντες ή κάποιο ατυχές γεγονός, όπως τραύμα, έγκαυμα ή ουλή οδηγούν σε αραιή τριχοφυΐα στην περιοχή αυτή; Ζητήσαμε από τον πλαστικό χειρουργό Δρ. Αναστάσιο Βεκρή να μας μιλήσει για το αν υπάρχει πιθανή λύση.

Η μέθοδος που λύνει το πρόβλημα είναι η εμφύτευση γενιών, με την σύγχρονη και ελάχιστα επεμβατική τεχνική FUE. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, παραμένει για ολόκληρη τη ζωή, χωρίς να απαιτείται καμία άλλη θεραπεία. Οι τρίχες μεγαλώνουν κανονικά, ξυρίζονται ή κουρεύονται όπως οι τρίχες ολόγυρά τους και δεν ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα γένια.

Πώς γίνεται η εμφύτευση γενιών

Η σύγχρονη εμφύτευση γενιών περιλαμβάνει την μεταφορά τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή του τριχωτού της κεφαλής, όπου η τριχοφυΐα είναι σταθερή, προς στην περιοχή του προσώπου όπου παρατηρείται αραίωση ή απώλεια τριχών. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο χειρουργός μπορεί να επιλέξει να συλλέξει τριχοθυλάκια και από άλλες δότριες περιοχές, όπως είναι το στέρνο, τα πόδια κτλ.

Η ελάχιστα τραυματική φύση της σύγχρονης τεχνικής FUE επιτρέπει την ενίσχυση της τριχοφυΐας στην περιοχή των γενιών, του μουστακιού, των παρειών (μάγουλα) και των φαβοριτών χωρίς να προκαλούνται ουλές, τομές και σημάδια στην περιοχή όπου μεταφέρονται τα τριχοθυλάκια. Ακόμα, η τεχνική FUE επιτρέπει στον χειρουργό να αντιγράψει με επιτυχία την γωνία, την φορά και την πυκνότητα των τριχών του προσώπου και έτσι να αποκαταστήσει πλήρως και με 100% φυσικότητα κάθε αραιή ή ακόμη και άδεια περιοχή.

Πότε θα δεις αποτέλεσμα

Μετά την ολοκλήρωση της εμφύτευσης γενιών, η ανάπτυξη των νέων τριχών γίνεται σταδιακά από τις πρώτες κιόλας ημέρες. Δύο έως έξι εβδομάδες μετά θα παρατηρήσεις ότι ένα ποσοστό των τριχών θα πέσει για να ξαναφυτρώσει, σταδιακά, μέσα στους επόμενους 3-6 μήνες. Η διαδικασία αυτή είναι αναμενόμενη και δεν θα πρέπει να σε ανησυχήσει! Η πλούσια αιμάτωση του προσώπου βοηθά στην γρήγορη ολοκλήρωση του αποτελέσματος, μέσα σε 6 μήνες, σε ποσοστό που ξεπερνά το 80%. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό περίπου έναν χρόνο μετά την εμφύτευση γενιών.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την εμφύτευση γενιών
Δρ. Αναστάσιος Βεκρής


*Ευχαριστούμε τον Πλαστικό Χειρουργό Δρ. Αναστάσιο Βεκρή, Μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού ISHRS, Ιδρυτή & Επιστημονικό Διευθυντή της εξειδικευμένης κλινικής μαλλιών Advanced Hair Clinics.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα ρολόγια Rado διαρκούν για πάντα

Η Rado κατασκεύαζε πάντα ρολόγια που είναι φτιαγμένα για να αντέχουν - όχι μόνο για μερικά χρόνια, αλλά για μια ολόκληρη ζωή.

H Dr. Martens ξέρει να παρτάρει δυνατά

Το ραντεβού με τους φίλους των Doc boots σε ένα party που τα είχε όλα.

O George Harrison ήξερε από στυλ

Σαν σήμερα το 2001, το εμβληματικό μέλος των Beatles "έφυγε" από τη ζωή.

Γραφει Νικη Κοντομηνα