To ξυρισμένο κεφάλι και πάλι στη μόδα

Τα πολύ κοντά μαλλιά παίρνουν τη ρεβάνς από τις μακριές μπούκλες.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 15 Φεβρουαρίου 2023

Μετά από μερικά χρόνια που, όσον αφορά τις μόδες στα αντρικά κουρέματα, κυριαρχούσαν τα μακριά μαλλιά, το buzz cut, δηλαδή το σχεδόν ξυρισμένο κεφάλι με τα πολύ κοντά μαλλιά επανέρχεται στο προσκήνιο. Παλαιότερα, σε διάφορες μορφές του, το είχαν υιοθετήσει μεγάλοι αστέρες όπως ο David Beckham και ο Justin Timberlake, ενώ πλέον στα βήματά τους βαδίζει ο Damiano των Måneskin. Ας δούμε, όμως, κάποια πρακτικά ζητήματα που καλό είναι να γνωρίζεις πριν αποφασίσεις να κουρευτείς με την ψιλή.

Πώς θα κάνεις το τέλειο buzz cut

Αν θες να είναι τέλειο το buzz cut σου, πήγαινε σε ένα καλό κομμωτήριο. Αν, βέβαια, έχεις εμπιστοσύνη στις ικανότητές σου με τις κουρευτικές μηχανές, τότε ίσως να μην είναι αυτό αναγκαίο. Ας δούμε τη διαδικασία. Καταρχήν, βρέχεις όλα τα μαλλιά σου για να κυλάει καλά πάνω τους η μηχανή. Στη συνέχεια, το σωστό είναι να μην τα κόψεις κατευθείαν με την τελευταία σκάλα, αλλά να αρχίσεις να τους αφαιρείς μήκος σιγά-σιγά, γιατί μπορεί να μη σου αρέσουν αν τα δεις όλα τελείως κουρεμένα. Κατέβαινε, λοιπόν, τις σκάλες μία-μία.

Σε ποιους ταιριάζει το buzz cut

Σε όλους, αρκεί να είναι ψυχολογικά προετοιμασμένοι να το υποστηρίξουν - αυτός, άλλωστε, είναι και ένας γενικός κανόνας για να δείχνεις πάντα στιλάτος. Τώρα, σύμφωνα με τα συμβατικά αισθητικά κριτήρια, το buzz cut θεωρείται ότι κολακεύει όσους έχουν ωοειδές ή τετράγωνο σχήμα προσώπου, αλλά και εκείνους που το σχήμα του παραπέμπει σε διαμάντι. Αν είσαι πιο στρογγυλοπρόσωπος, μπορείς απλώς να κόψεις τα πλαϊνά μια-δυο σκάλες πιο κοντά.

Με τι γένια ταιριάζει το buzz cut

Ούτε εδώ θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα, καθώς μπορείς να "σετάρεις" το κούρεμά σου με μια μακριά, ατημέλητη γενειάδα, με πιο κοντές και περιποιημένες, με γένια τριών ημερών αλλά και με ένα τελείως ξυρισμένο πρόσωπο που θα σε κάνει να μοιάζεις με φαντάρος. 

Από: Esquire IT

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.