Υπέροχα αρώματα στο καταχείμωνο

Αρώματα ανατολίτικα, έντονα, πολυτελή, με χαρακτήρα, που θα σου κρατήσουν συντροφιά μέχρι να έρθει η άνοιξη αλλά και αργότερα.

Esquire Team
Γράφει: Τίμος Σαλαμές 24 Φεβρουαρίου 2023

Ο χειμώνας στη χώρα (και το δέρμα) που κατοικούμε ενδέχεται να είναι η πιο απρόβλεπτη εποχή. Τους μήνες που τον αποτελούν τους βλέπουμε ως κάπως ιδιοσυγκρασιακούς, καθώς τη μία ρίχνει χιόνια και την άλλη βγάζει έναν ήλιο σκέτο ηλιάτορα. Γι' αυτό και, παρότι τα βαριά, ζεστά, ανατολίτικα ή καπνιστά αρώματα (αντρικά, γυναικεία ή gender-blind) έχουν συνδεθεί με τον χειμώνα, εμείς θα σου προτείνουμε τρία season-blind αρώματα, με πραγματικά πολύ σπέσιαλ αρωματικό χαρακτήρα, που μπορείς να τα φορέσεις και τώρα αλλά και τους μήνες που πρόκειται να έρθουν.

Το The $kull του Philipp Plein

PERFUME

Το The $kull του οίκου Philipp Plein πλέον μπορείς να το βρεις σε ένα special, Art φλασκί, που ως αντικείμενο ντιζάιν θα μπορούσε να αποτελεί από μόνο του έργο τέχνης. Ως σύνθεση, γεννήθηκε από τη συνεργασία του ίδιου του Philipp Plein με τον αρωματοποιό Alberto Morillas. Ο έντονος, ισχυρός χαρακτήρας του συνδυάζει τις πικάντικες και τις ξυλώδεις νότες με το άρωμα του δέρματος, ενώ μια καλά προπονημένη μύτη θα εντοπίσει τα ίχνη του μαύρου πιπεριού, το κάρδαμο, τη βανίλια μπέρμπον και το μαύρο κεχριμπάρι στη σύνθεσή του.

To Cherry Smoke του Tom Ford

PERFUME

Εδώ έχουμε να κάνουμε με τη συναρπαστική περίπτωση ενός πολυτελούς, gender-blind αρώματος, που εκπέμπει ηδονισμό και ερωτική φλόγα. Στη σύνθεσή του ξεχωρίζει πρώτα το μαύρο κεράσι ScentTrek, που αναδεικνύεται χάρη στις εξωτικές νότες από σαφράν. Τα ευωδιαστά λευκά άνθη του όσμανθου, πάλι, αναδίδουν αρώματα από βερίκοκο, ελιά και δέρμα, ενώ στη συνέχεια αποκαλύπτονται πολύτιμα καπνιστά ξύλα, που αποπνέουν πολυτέλεια και φλογερή λάμψη. 

Το Baccarat Rouge 540 του Maison Francis Kurkdjian

PERFUME

Το υπερπολυτελές Baccarat Rouge 540, που είναι διαθέσιμο σε μορφή extrait de parfum, δηλαδή στην πιο συμπυκνωμένη και καθαρή μορφή που μπορεί να υπάρξει ποτέ άρωμα, ακτινοβολεί με δύναμη την κεχριμπαρένια, ξυλώδη και φλοράλ αύρα του, με τα μπουμπούκια του γιασεμιού και τις ξυλώδεις, μασκ νότες να έχουν τα πάνω χέρι.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα