Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις σε μούσια και μουστάκια για φέτος

Το 2018 ξεκινάς να πειραματίζεσαι με τις τρίχες του προσώπου, όχι του κεφαλιού σου.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 17 Ιουνίου 2018

Όπως ανανεώνεις τη γκαρνταρόμπα και το στυλ σου και αλλάζεις κούρεμα/χτένισμα στα μαλλιά σου ανάλογα με το τι επιτάσσει κάθε φορά η μόδα, παρομοίως πρέπει να ενεργείς και με τις τρίχες του προσώπου σου.

Φέτος λοιπόν, τα grooming trends θέλουν τον άντρα και πάλι να ξεφορτώνεται τα ξυραφάκια και να επιμένει στο αξύριστο λουκ -είτε αφήνοντας μούσι, είτε μουστάκι-, με την εξής διαφορά συγκριτικά με περασμένες χρονιές: το 2018 δεν θα δεις υπερβολικά μακριές γενειάδες, καθώς το μήκος της τρίχας επέστρεψε -ευτυχώς- σε φυσιολογικά επίπεδα.

Αναλυτικότερα...

Οι τάσεις στα μουστάκια για το 2018

Το κλασικό

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις σε μούσια και μουστάκια για φέτος

Πρόκειται για το all time classic πυκνό μουστάκι, που επέστρεψε από τα 80s με φόρα στο σήμερα. Για να το υιοθετήσεις, άφησε τις τρίχες που φυτρώνουν στο άνω χείλος να μακρύνουν όσο πρέπει και κατόπιν τρίμαρέ τες προσεκτικά με ψαλίδι, ώστε να τελειώνουν ακριβώς στο σημείο που "αρχίζει" το άνω χείλος. Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά; Οι άκρες του πρέπει να "τελειώνουν" ακριβώς στα άκρα του στόματός σου.

Το beardstache

ΜΟΥΣΤΑΚΙ

Μην σε ξεγελά το αξύριστο στα μάγουλα. Εδώ, πρωταγωνιστής δεν είναι το μούσι, αλλά το μουστάκι. Για να πετύχεις το beardstache, θα πρέπει να τριμάρεις αρκετά κοντά τις τρίχες σου στα μάγουλα και το πιγούνι και να εφοδιαστείς με αρκετή υπομονή για να "καλλιεργήσεις" ένα πυκνό και μακρύ μουστάκι.

Το partial beard

ΜΟΥΣΙ

Πρόκειται για το ατημέλητα αξύριστο μούσι, που ήταν μόδα στα 90s και στα 00s και τώρα έχει κάνει δυναμικό come back στο grooming. Το μυστικό για να το πετύχεις είναι να φροντίσεις να είναι οι τρίχες σου πιο πυκνές στο άνω χείλος και στο πηγούνι, παρά στα μάγουλα.

To soul patch goatee

​​​​​​​

ΜΟΥΣΙ

Κι από τα 90s με το partial beard, πάμε πιο πίσω στα beatniks 50s με το soul patch goatee. Το υιοθετείς εύκολα αφήνοντας τις τρίχες στο μουστάκι και στο πηγούνι να μακρύνουν, ενώ φροντίζεις στα μάγουλα να είσαι πάντα φρεσκοξυρισμένος.

Το arabic beard

​​​​​​​

ΜΟΥΣΙ

Κοινώς, τα μαύρα και πυκνά μούσια που κοσμούν -ως επί το πλείστον- τα πρόσωπα του αραβικού αντρικού πληθυσμού. Κατά μέσο όρο, θα χρειαστείς έξι περίπου μήνες για να μεταμορφωθούν οι κοντές τρίχες σου σε μια πλούσια -πρόσεξε, όχι μακριά- γενειάδα.

Το reverse faded beard

​​​​​​​

ΜΟΥΣΙ

Εμπνευσμένο από το fade κούρεμα, το fade μούσι το δημιουργείς εξής: Αφήνεις τις τρίχες σου να μεγαλώσουν φυσικά, καθώς ως γνωστόν οι τρίχες σε πηγούνι, άνω χείλος και λαιμό μεγαλώνουν πιο γρήγορα απ' ότι σε κροτάφους και ζυγωματικά. Κι αφού μακρύνουν, ξυρίζεις με ένα ξυραφάκι ή με κουρευτική μηχανή το άνω μέρος των ζυγωματικών, σχηματίζοντας μια διαγώνια γραμμή που ενώνει το τον λοβό του αυτιού με το σημείο που ενώνεται το μουστάκι με το μούσι.

Το balbo beard

​​​​​​​

ΜΟΥΣΙ

Εκείνο που "στόλιζε" τα πρόσωπα των μεγαλύτερων σταρ του παλιού, καλού Hollywood. Ουσιαστικά, είναι ένα λειψό μούσι, το οποίο σχηματίζεται από τριχωτές λωρίδες. Δύσκολα μπορείς να πετύχεις μόνος σου ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, γι' αυτό και θα ήταν καλύτερο να απευθυνθείς σε έναν μπαρμπέρη για τη φροντίδα του.

Το αξύριστο των τριών ημερών

ΜΟΥΣΙ
​​​​​​​

Το λες και το πιο απλό στυλ γενειάδας, μιας και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αφήσεις απλά τις τρίχες του προσώπου σου να μακρύνουν. Για να τονίσεις αξύριστο λουκ και να το σουπουπώσεις, τρίμαρε ελαφρά τα πλάγια και καλά τις φαβορίτες. Τέλος, "καθάρισε" όλη την περιοχή χαμηλά στο λαιμό.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Περιποίηση

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοί είναι οι πιο κομψοί χρονογράφοι του 2018

Ακρίβεια στη μέτρηση του χρόνου, φινέτσα στον καρπό σου.

Πώς θα πετύχεις το textured quiff, το νέο κούρεμα του David Beckham

Βήμα - βήμα πώς θα ακολουθήσεις το παράδειγμα του Becks.