Τα μεγαλύτερα λάθη του αντρικού grooming

Και μαζί οι λύσεις για να διορθώσεις την κατάσταση και να μάθεις να φροντίζεις σωστά πρόσωπο, μαλλιά, σώμα.

Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέπτη και να θέλεις να τον χειροκροτήσεις για την προσεγμένη σου εμφάνιση; Ρητορική η ερώτηση. Ξέρουμε την απάντηση. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα υποπέσεις σε κάποιο από τα παρακάτω λάθη, σαμποτάροντας την εικόνα σου και την καλή υγεία του προσώπου, των μαλλιών και του σώματός σου, θυμήσου αυτόν τον σύντομο οδηγό grooming με τα πιο συνηθισμένα λάθη περιποίησης που κάνει η πλειοψηφία των αντρών και μαζί τις λύσεις του.

Δεν φροντίζεις το πρόσωπό σου

Βασικά, δεν το πλένεις ποτέ, ούτε καν το πρωί όταν ξυπνάς, μόνο όταν μπαίνεις στο ντους. Με την κίνησή αυτή δεν βοηθάς την επιδερμίδα σου να διατηρηθεί καθαρή, ενυδατωμένη και νεανική. Η λύση βρίσκεται στις εξής τρεις κινήσεις: καθαρισμός, τόνωση, ενυδάτωση. Για να ξεφορτωθείς τους "μπουκωμένους" πόρους, ανεπιθύμητη παρενέργεια της καθημερινότητας (καυσαέρια, ιδρώτας, κλπ), και μαζί όλα τα νεκρά κύτταρα που γεμίζουν τη μύτη, το πιγούνι και το μέτωπό σου μαύρα στίγματα ξεκίνα να πλένεις το πρόσωπό σου πρωί – βράδυ με ένα ειδικό καθαριστικό σαπούνι και αμέσως μετά, να το ενυδατώνεις σωστά με μία καλή κρέμα που να ταιριάζει στην επιδερμίδα σου (κανονική, μικτή, λιπαρή ή ξηρή).

Δεν φοράς αντηλιακό

Τα μεγαλύτερα λάθη του αντρικού grooming

Το μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο λάθος ιδίως το καλοκαίρι είναι να χρησιμοποιείς αντηλιακό μόνο όταν είσαι στην παραλία. Κι όμως, η μάχη με τον ελληνικό ήλιο δεν εξαντλείται στην θάλασσα, ούτε φυσικά μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες.Φρόντισε λοιπόν να απλώνεις στο πρόσωπο μια ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας που μπλοκάρει τις ακτινοβολίες UVA και UVB, όχι μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά ολόκληρου του έτους. Εξάλλου, στην Ελλάδα ο ήλιος λάμπει ακόμα και το χειμώνα.

Δεν σουλουπώνεις τις τρίχες του προσώπου σου...

Από τα φρύδια μέχρι το μουστάκι ή τη γενειάδα. Αν έχεις να υπερηφανεύεσαι για τα πλούσια και πυκνά σου μούσια, μην ξεχνάς να τα τριμάρεις για να σουλουπώνεις το σχήμα τους. Στην περίπτωση πάλι που δεν ακολουθείς το trend της γενειάδας και επιμένεις κλασικά, τότε εφοδιάσου με ένα καλό ξυραφάκι, το οποίο θα αλλάζεις συχνά, με έναν αφρό ξυρίσματος κατά των ερεθισμών και με μία ενυδατική κρέμα ή after shave για να αποφύγεις τυχόν κοκκινίλες και σπυράκια.

... Αλλά και του σώματός σου

Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι όσο μεγαλώνεις, μεγαλώνουν μαζί και οι τρίχες του σώματος, μακραίνουν και πολλαπλασιάζονται. Περιποιήσου τες με επιμέλεια και λογική, ξεκινώντας από τα βασικά, στην περίπτωση πάντα που είσαι υπερβολικά τριχωτός. Διαφορετικά δεν πειράζεις τίποτα.

  • Ψαλίδισε τις τρίχες του στήθους μέχρι ένα εκατοστό. Δεν αποτριχώνεις και δεν ξυρίζεις.
  • Κούρεψε λίγο τις πολλές τρίχες στην κοιλιά. Αλλά μέχρι εκεί. Και πάλι δεν αποτριχώνεις και δεν ξυρίζεις.
  • Καθάρισε εντελώς την πλάτη, τον αυχένα και τους ώμους, είτε με χαλάουα, είτε με λέιζερ (ξυράφι ποτέ). Το δεύτερο αποτελεί και τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αποτρίχωσης.

Αμελείς το ραντεβού με τον κομμωτή

ΑΝΤΡΙΚΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ

Προφανώς κάθε κεφάλι/μαλλί/κούρεμα είναι διαφορετικό, αλλά όλα χρειάζονται τακτική και συνεπή φροντίδα, τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Ένας καλός τρόπος για να μην αμελείς το ραντεβού στο κομμωτήριο, είναι να το κλείνεις επί τόπου. Πριν σηκωθείς από την πολυθρόνα, κανόνισε να επιστρέψεις σ' αυτήν μετά από τέσσερις εβδομάδες.

Χάνεις μαλλιά και μαζί το μυαλό σου

Η αλωπεκία, η τριχόπτωση, η φαλάκρα τελοσπάντων είναι δυστυχώς αντρικό προνόμιο και εκδηλώνεται με το πέρασμα του χρόνου κυρίως σε κροτάφους, είτε λόγω γενετικής προδιάθεσης, είτε λόγω γήρανσης του οργανισμού. Άλλοι παράγοντες που μπορούν να επισπεύσουν την απώλεια μαλλιών είναι η κακή διατροφή, το άγχος, το κάπνισμα αλλά και η χρόνια έλλειψη ύπνου. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως αλλάζοντας μερικές κακές συνήθειές μπορείς τουλάχιστον να επιβραδύνεις την εξάπλωση του φαινομένου και να κρατήσεις όσο περισσότερο γίνεται τις τρίχες στο κεφάλι σου, ενώ επιλέγοντας το σωστό κούρεμα να καμουφλάρεις τις προβληματικές περιοχές.

Παραμελείς τα άκρα σου

Τόσο τα χέρια, όσο και τα πόδια σου. Κυρίως, βέβαια τα τελευταία. Η φροντίδα τους πρέπει να περιλαμβάνει από κόψιμο νυχιών και στα δύο άκρα, μέχρι απομάκρυνση του "νεκρού" δέρματος με ελαφρόπετρα και μια ενυδατική κρέμα για τα πέλματα στα κάτω. Η κατάλληλη ώρα για να τα περιποιηθείς είναι μετά το μπάνιο, που το δέρμα και τα νύχια έχουν μαλακώσει.

Το παρακάνεις με τα προϊόντα περιποίησης

ΑΔΥΝΑΜΑ ΜΑΛΛΙΑ

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ του άντρα που περιποιείται τον εαυτό του και εκείνου που υπερβάλλει από τον ενθουσιασμό του και το παρακάνει με το άρωμα, για παράδειγμα ή με την πομάδα στα μαλλιά. Η λύση; Μέτρον άριστον για να μην πέσεις στην παγίδα της υπερβολής και να είσαι στην πένα, χωρίς να φαίνεται ότι έχεις προσπαθήσει παρά πολύ για να το πετύχεις.

Αφήνεις την πιτυρίδα να κάνει πάρτι στο κεφάλι σου

Παρά τα όσα πιστεύεις, η πιτυρίδα δεν αποτελεί πρόβλημα που οφείλεται σε γενετική προδιάθεση ή σε κάποια πανάρχαια κατάρα που, κυριολεκτικά, έχει πέσει στο κεφάλι σου, όσο μια κατάσταση για την οποία εσύ ευθύνεσαι και ειδικότερα, οι κακές συνήθειες περιποίησης που έχεις υιοθετήσει. Εξοπλίσου λοιπόν με ένα σαμπουάν με την ένδειξη κατά της πιτυρίδας και σταμάτα να λούζεσαι καθημερινά, γιατί με τον τρόπο αυτό καταστρέφεις το τριχωτό της κεφαλής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.