Grooming tricks για να κρύψεις το hangover

Ένας χρήσιμος οδηγός μεταμφίεσης σε περίπτωση που ήπιες ή θα πιεις λίγο παραπάνω.

Το καλοκαιράκι, στην ακρογιαλιά ή στην πόλη, είναι φτιαγμένο για να σου ανεβάζει τη διάθεση. Οι μίνι αποδράσεις, τα μπάνια το Σαββατοκύριακο, οι νυχτερινές εξόδους εύκολα μπορούν να σε παρασύρουν. Συνεπές αποτέλεσμα; Να πιεις λίγο παραπάνω -ή να πιεις δίχως αύριο- κάποιο καλοκαιρινό βράδυ. Βλέπεις μπορεί εσύ να αγαπάς το καλοκαίρι, αλλά δε σημαίνει ότι κι εκείνο κάνει το ίδιο -ιδιαίτερα στο πρόσωπό σου.

Εντάξει, έκανες το λάθος και έχεις ξυπνήσεις με ένα φριχτό hangover. Μόνο που τώρα πρέπει να πας στη δουλειά και εσύ μοιάζεις με τους τύπους που πρωταγωνιστούσαν στην ομώνυμη ταινία. Κάτι πρέπει να κάνεις για αυτό. Μην ανησυχείς, γιατί υπάρχουν μερικά grooming tricks που μπορούν να κρύψουν το hangover σου.

Ενυδάτωση, αυτός ο φίλος

Το αλκοόλ είναι μια ένας μικρός εχθρός που αφυδατώνει το κορμί σου. Πέφτει σα βόμβα και σκοτώνει τους ηλεκτρολύτες. Επειδή σίγουρα δε θες να το κόψεις -κάτι που ούτε εμείς προτείνουμε βέβαια- μπορείς τουλάχιστον να φροντίζεις το βομβαρδισμένο τοπίο που θυμίζει το σώμα σου μετά από μια βαριά αλκοολούχα βραδιά. Πιες μπόλικο νερό, και όπως τα μαραμένα φυτά, έτσι κι εσύ θα αρχίσεις να νιώθεις ξανά ζωντανός, ενώ το πρόσωπό σου θα αποκτήσει λίγη από την τελείως χαμένη του λάμψη.


Grooming tricks για να κρύψεις το hangover

Μην φοβηθείς τα αντιοξειδωτικά

Ο καφές, το τσάι -ακόμα καλύτερα το πράσινο τσάι- είναι δύο ροφήματα που θα σε βοηθήσουν, πρώτον να ξυπνήσεις, δεύτερον να νιώσεις άνθρωπος και τρίτον θα σε βοηθήσουν να κρύψεις λίγο την συμπτώματα του hangover από το πρόσωπό σου. Επειδή όμως δεν φτάνει αυτό, μη φοβηθείς τις αντιοξειδωτικές κρέμες και λοσιόν -κάτι τέτοιες στιγμές κάνουν πραγματικά θαύματα στην εμφάνισή σου.

Η ανάσα του δράκου

Το γράψαμε και πιο πριν: το αλκοόλ αφυδατώνει και αφυδάτωση σημαίνει μικρότερη παραγωγή σάλιου, με αποτέλεσμα το στόμα σου να μεταμορφώνεται σε στόμα δράκου με την αντίστοιχη καταστροφική μυρωδιά. Είναι δεδομένο ότι κάτι πρέπει να κάνεις για αυτό. Φρόντισε να μην αφήσεις το στομάχι σου άδειο, βούρτσισε καλά τα δόντια σου και -κυρίως- χρησιμοποίησε ισχυρό στοματικό διάλυμα. Είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να σκοτώσει τον δράκο που φωλιάζει στην στοματική σου κοιλότητα.

Φωτεινό βλέμμα

Αυτό χρειάζεσαι για να πείσεις ότι δεν έπινες χωρίς αύριο χθες το βράδυ. Δυστυχώς όμως είναι το μόνο πράγμα που δεν έχει μετά από μια τέτοια κραιπάλη. Κι επειδή το φως θα κάνει πολύ ώρα να επανέλθει μόνο του στα μάτια σου, καλό είναι να το βοηθήσεις. Οι σταγόνες για τα μάτια είναι το μαγικό φίλτρο που χρειάζεσαι, εκείνο το υλικό που χωρίζει το φως από το απόλυτο σκοτάδι που θυμίζει το βλέμμα σου.

Τζακ Νίκολσον grooming τρικς hangover

Πιες ένα ποτάκι

Δεν είναι αυτό που νομίζεις. Δεν χρειάζεται να προφανώς να επαναλάβεις τα λάθη της προηγούμενης βραδιάς. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να βάλεις στον οργανισμό σου αρκετή Βιταμίνη Β. Και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να δοκιμάσεις χυμούς φρούτων ή λαχανικών.

Στο τέλος, αν τίποτα, από αυτά δεν πιάσει μπορείς πάντα να πάρεις τηλέφωνο στη δουλειά και να ζητήσεις μια μέρα αναρρωτική άδεια. Ας είναι αυτό το τελευταίο σου καταφύγιο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.