5 σύγχρονοι τρόποι να πετύχεις το slicked back κούρεμα

Το old school hairstyle της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.

Δεν είναι μόνο η μόδα που κάνει κύκλους και επιστρέφει στο προσκήνιο ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ και τάσεις που κάποτε πρωταγωνιστούσαν παντού, αλλά και το hairstyling με κουρέματα που έλκουν την καταγωγή τους από μακρινές δεκαετίες να επανεφεύρουν τον εαυτό τους και να κατακτούν τη δική τους θέση στο σήμερα. Αυτό ακριβώς θα διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι, αρκεί να ρίξεις μια φευγαλέα ματιά γύρω σου. Το undercut haircut, για παράδειγμα, που "γεννήθηκε" προπολεμικά, φιγουράρει και φέτος στα περισσότερα αντρικά κεφάλια με τον Tommy Shelby και το παρεάκι των Peaky Blinders να έχουν προσφέρει την απαραίτητη έμπνευση και τον David Beckham τις πιο σύγχρονες, στιλάτες εκδοχές του. Μια εξ αυτών και το slicked back hairstyle, που "παντρεύει" την αρρενωπότητα με τη φινέτσα.

Από τον Clark Gable στον Don Draper και στον David Beckham

Το slick back (κοντά μαλλιά τραβηγμένα προς τα πίσω) ήταν αναμφισβήτητα το hairstyle που κυριάρχησε στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα και ταυτίστηκε με το old school look της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ. Τότε, που τα αρσενικά αναζητούσαν μια προσεγμένη, καθαρή και καθωσπρέπει εμφάνιση, αρχής γενομένης από το κρανίο τους. Άξιοι εκπρόσωποι του ήταν ο Clark Gable και

5 σύγχρονοι τρόποι να πετύχεις το slicked back κούρεμα

ο Jay Gatsby, ο φανταστικός ήρωας του F. Scott Fitzgerald.

ΣΛΙΚ ΜΠΑΚ ΚΟΥΡΕΜΑ

Δεκαετίες μετά, η slick back τάση επέστρεψε στο προσκήνιο σε δύο διαφορετικές εκδοχές -η πρώτη κομψή και στιλιζαρισμένη και η δεύτερη μάχιμη και αντισυμβατική- μέσα από τους τηλεοπτικούς ήρωες δύο διάσημων σειρών:

  • Από τον Don Draper του Mad Men (2007-2015), που απεικονίζει με τον πιο εμβληματικό τρόπο τη ζωή, αλλά και τη μόδα στα 60s.
  • Από την οικογένεια των Shelby στο Peaky Blinders (2013-σήμερα), που μας μεταφέρει στο μουντό Μπέρμιγχαμ της δεκαετίας του '20.
ΣΛΙΚ ΜΠΑΚ ΚΟΥΡΕΜΑ

Στα καθ' ημάς τώρα, και τις δύο εκδοχές έχει τιμήσει με αξιοπρέπεια ο συνήθης ύποπτος David Beckham, ο οποίος φρόντισε να βάλει όμως τη δική του πινελιά στο slicked back hairstyle, παντρεύοντάς το με το pompadour (το μακρύ λοφίο που δημιουργεί όγκο στην κορυφή) του αείμνηστου Elvis Presley.

ΣΛΙΚ ΜΠΑΚ ΚΟΥΡΕΜΑ

4 ακόμη σύγχρονοι τρόποι για να υιοθετήσεις το slicked back hairstyle

Το κλασικό slick back

ΣΛΙΚ ΜΠΑΚ ΚΟΥΡΕΜΑ

Πρόκειται για την πιο εύκολη και απλή εκδοχή του slicked back hairstyle. Τα μαλλιά είναι τριμαρισμένα στα πλαϊνά, ενώ εκείνα της κορυφής πιο μακριά, πυκνά και τραβηγμένα/κολλημένα προς τα πίσω.

Το undercut slick back

ΣΛΙΚ ΜΠΑΚ ΚΟΥΡΕΜΑ

Τολμηρό, εκκεντρικό και σκληρό, το εν λόγω κούρεμα θέλει τα μαλλιά στο πλάι και στον αυχένα να είναι ξυρισμένα και εκείνα της κορυφής χτενισμένα προς τα πίσω.

Το man bun slick back

ΣΛΙΚ ΜΠΑΚ ΚΟΥΡΕΜΑ

Εδώ έχουμε την καρέ εκδοχή του slicked back hairstyle: κοντοκουρεμένα μαλλιά στα πλαϊνά, που ναι μεν έχουν διατηρήσει το μήκος τους, είναι εμφανώς πιο κοντά δε από εκείνα της κορυφής που έχουν αρκετό μήκος, ικανό για να πιαστούν σε κοτσάκι.

Το fade slick back

ΣΛΙΚ ΜΠΑΚ ΚΟΥΡΕΜΑ

Τελευταία και πολυφορεμένη η πιο "ήσυχη" εκδοχή του undercut slick back, με τα μαλλιά στο πλάι και στον αυχένα να είναι τριμαρισμένα, όχι ξυρισμένα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.