5 απλά βήματα για μακριά, πυκνά και καλοσχηματισμένα γένια

Ή πώς θα αποφύγεις το look του ναυαγού.

Η γενειάδα δεν είναι απλώς "γένια" - αυτό είναι το θεμελιώδες που οφείλεις να έχεις στο μυαλό σου. Η γενειάδα είναι μαλλιά στο πρόσωπο. Και θέλουν πολύ περισσότερη περιποίηση και από τα μαλλιά σου αυτά καθ' αυτά. Ένα ατημέλητο μούσι δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ένδειξη κακού γούστου, τεμπελιάς και άγνοιας, μιας και έχεις στο πρόσωπό σου ένα τόσο "δυνατό" στοιχείο και δεν κάνεις απολύτως τίποτα για να το αναδείξεις.

Εάν, λοιπόν, θέλεις η γενειάδα σου να αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο του προσώπου αλλά και του συνολικού σου στυλ, οφείλεις να λάβεις υπ' όψιν σου κάποιες σημαντικές επισημάνσεις, τις ακόλουθες.

Πες "όχι" στο αξύριστο λουκ των τριών ημερών

Όλο αυτό το δήθεν macho στυλ "γένια τριών ημερών" που κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια δεν έχει πια λόγο ύπαρξης στο πρόσωπό σου. Εκτός αν ναυάγησες σε κάποιο ξερονήσι το Σαββατοκύριακο.

Ανάθρεψέ την με αξιοπρέπεια

5 απλά βήματα για μακριά, πυκνά και καλοσχηματισμένα γένια

Όταν πάρεις την απόφαση να αποκτήσεις γενειάδα, φρόντισε ώστε να μεγαλώνει αξιοπρεπώς. Σε όποιο μήκος κι αν φτάσει με τον καιρό, οφείλει να δείχνει θεληματική και αποφασιστική αλλά την ίδια στιγμή ραφινάτη και εξευγενισμένη.

Και "ναι" στην καθημερινή φροντίδα

Όταν αποφασίζεις να μεγαλώσεις μια γενειάδα αναλαμβάνεις μια σειρά δεσμεύσεων: οφείλεις να την τριμάρεις τουλάχιστον δύο φορές τη βδομάδα και να την πλένεις μία φορά την ημέρα με σαμπουάν ειδικό για γένια.

Βρες το μήκος που θέλεις να έχει

Η σημαντικότερη απόφαση που πρέπει να πάρεις είναι μέχρι που θέλεις να φτάσει το μούσι σου. Ποτέ μην του κόβεις τη φόρα κοντά στο σαγόνι. Προσδιόρισε ένα μάξιμουμ μήκος κάπου γύρω στο μήλο του Αδάμ κι ένα πλάτος ως το σημείο όπου ενώνονται ο λαιμός με το κεφάλι σου. Και πάντα να το τριμάρεις έτσι ώστε να δημιουργείται μια μύτη προς τα κάτω.

Διάλεξε μούσι ανάλογα το σχήμα του προσώπου σου

Αν έχεις την ευλογία να έχεις γεννηθεί με οβάλ πρόσωπο, πρέπει να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό καθώς μπορείς να υιοθετήσεις τα περισσότερα στυλ, από μουστάκι μέχρι μούσι, ακόμα και μακρύ. Απλά φρόντισε να κρατάς απαλή την περιοχή γύρω από τα ζυγωματικά. Από την άλλη, αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, ο στόχος είναι να προσθέσεις μήκος, κρατώντας καθαρές τις πλαϊνές πλευρές. Ένα τέτοιο μούσι ταιριάζει ιδανικά με μαλλιά που έχουν όγκο στο πάνω μέρος και, εννοείται, καθαρό σβέρκο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.