Μικρά μυστικά για να φροντίζεις σωστά τα γκρίζα μαλλιά

Η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης των απανταχού silver foxes.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 04 Σεπτεμβρίου 2020

Όταν τα μαλλιά αρχίζουν να χάνουν το φυσικό τους χρώμα (καστανό, ξανθό, μελαχρινό) και να αποκτούν μία γκριζωπή όψη, η οποία σταδιακά θα καταλήξει στην αναπόφευκτη του λευκού, τότε η αλλαγή στον τρόπο που κάνεις την περιποίηση σου αποτελεί μονόδρομο. Ο λόγος; Τα γκρίζα μαλλιά έχουν αυξημένη τάση για ξηρότητα και θαμπάδα, η οποία εύκολα και γρήγορα οδηγεί στο κιτρίνισμα της τρίχας.

Ένα αποτέλεσμα κακόγουστο και σε καμία περίπτωση στιλάτο και γοητευτικό, που μπορεί όμως να αποφευχθεί αν ακολουθήσεις μία καθημερινή ρουτίνα φροντίδας συμβατή με την περίπτωσή σου. Σαν την ακόλουθη.

Το λούσιμο

  • Το συχνό/καθημερινό λούσιμο είναι μία κακή συνήθεια της πλειοψηφίας των αντρών που μπορεί να δημιουργήσει ουσιαστικό πρόβλημα στην υγεία των μαλλιών, ειδικά των ευαίσθητων γκρίζων, αφού έχει αποδειχτεί ότι τους στερεί τη φυσική λιπαρότητά τους, οδηγώντας στην εμφάνιση ξηροδερμίας.
  • Προτίμησε ένα σαμπουάν εξειδικευμένο για γκρίζα μαλλιά, γνωστό και ως "μπλε σαμπουάν", λόγω του χρώματός του, που αποτρέπει τον αποχρωματισμό της τρίχας, όπως επίσης και το αντίστοιχο conditioner για ενυδάτωση και λάμψη.

Το styling

  • Απόφυγε τα προϊόντα που περιέχουν οινόπνευμα και εντείνουν το πρόβλημα της ξηρότητας.
  • Χρησιμοποίησε εκείνα που είναι πλούσια σε argan oil, ένα έλαιο εμπλουτισμένο με πολύτιμα ενυδατικά συστατικά -πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη E, Ω-3 λιπαρά οξέα-, που οι δερματολόγοι το αποκαλούν το super food της επιδερμίδας και των μαλλιών.
  • Εφοδιάσου επίσης με ένα αντηλιακό μαλλιών σε μορφή σπρέι και σε υφή λαδιού, προκειμένου να προστατεύσεις τα μαλλιά από την ηλιακή ακτινοβολία που τα κάνει θαμπά και ξηρά.

Το κούρεμα

  • Ο έξυπνος τρόπος για να αναδείξεις τα γκριζαρισμένα σου μαλλιά είναι επιλέγοντας ένα κοντό haircut, όπως για παράδειγμα είναι το κλασικό slick back με τη χωρίστρα στο πλάι ή το μοντέρνο low fade, που δίνει έμφαση στην πυκνότητα της τρίχας στην κορυφή του κεφαλιού, ενώ "σβήνει" στα πλάγια, διατηρώντας παράλληλα περισσότερο μαλλί στο σημείο του σβέρκου.

Πάνω απ' όλα όμως, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αγαπήσεις τα γκρίζα σου μαλλιά. Άσε τους άλλους να τα βάφουν κομοδινί. Εσύ ξέρεις καλύτερα ότι είναι η μισή (αν όχι όλη) γοητεία σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.