Συνοπτικός οδηγός για μακρύ, καλοπεριποιημένο μούσι

Το τριμάρισμα δεν είναι ντροπή.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 05 Σεπτεμβρίου 2019

Ισχύει ό,τι ακριβώς και στην περίπτωση που θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου. Δεν σταματάς να κουρεύεσαι, αλλά το κάνεις πλέον στοχευμένα ώστε να δημιουργήσεις σταδιακά ένα καλοσχηματισμένος μακρύ καρέ. Το γεγονός λοιπόν ότι προσπαθείς να καλλιεργήσεις μια πυκνή, πλούσια και ζηλευτή γενειάδα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσεις τις τρίχες σου στην τύχη τους μέχρι να πετύχεις το επιθυμητό μάκρος.

Εξάλλου, η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από ένα μήνα, αν στόχος σου είναι ένα corporate beard, μέχρι τρεις μήνες, αν για παράδειγμα έχεις βάλει στο μάτι το verdi beard. Το τριμάρισμα και η σωστή φροντίδα είναι τα μόνα βήματα που θα σε οδηγήσουν πιο γρήγορα εκεί που θέλεις να πας. 

Διατήρησέ το καθαρό και χτενισμένο

Ποτέ μα ποτέ μην προσπαθείς να το τριμάρεις, όταν είναι λιπαρό, βρεγμένο ή έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο προϊόν. Φρόντισε να είναι καθαρό, ώστε να έχεις ακριβή εικόνα για το σχήμα του, για το πόσο μακριές ή κοντές είναι οι τρίχες και για τα σημεία που τυχόν χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Ψαλίδι αντί για κουρευτική μηχανή

Επαγγελματίας δεν είσαι, συνεπώς η πιο ασφαλής επιλογή -όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται- για να σουλουπώνεις τα μούσια σου και να ξεφορτώνεσαι ό,τι περισσεύει είναι ένα ειδικό ψαλίδι και όχι το trimmer. Καλό θα ήταν επίσης να εφοδιαστείς και με ένα χτενάκι που θα σε βοηθήσει να διακρίνεις τι πρέπει να κρατήσεις και τι όχι.

Κουρευτική (ή ξυράφι) μόνο σε λαιμό και μάγουλα

Μην βιαστείς να καταχωνιάσεις στο βάθος του ντουλαπιού το trimmer, μιας και για να οριοθετήσεις το σχήμα της γενειάδας σου σε λαιμό και μάγουλα θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι στο λαιμό η τριχοφυΐα απαιτεί τριμάρισμα και πειθαρχία σ' ένα σχήμα U κατά μήκος του σαγονιού που να ξεκινάει κάτω από το ένα αυτί και να καταλήγει στο άλλο, δύο δάκτυλα πάνω από το μήλο του Αδάμ. Ό,τι μεσολαβεί το αφαιρείς με τη μηχανή ή το ξυράφι.

Έχε κι αυτό κατά νου, ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου, πρέπει να δίνεις και το σωστό σχήμα στο μούσι σου. Δηλαδή, αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, προτίμησε ένα τετράγωνο σβήσιμο , ενώ στην περίπτωση που έχεις έντονες γωνίες, καλό θα ήταν να δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα πιο στρογγυλεμένο σβήσιμο.

Μην αμελείς την ενυδάτωση

Προκειμένου να είναι οι τρίχες σου απαλές και όχι άγριες και ατίθασες, θα χρειαστείς τα κατάλληλα προϊόντα: ένα σαμπουάν για γένια και ένα ειδικό λάδι, το οποίο θα εφαρμόζεις κάθε φορά μετά το λούσιμο.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ρολόι

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα αντρικά αρώματα για κάθε εποχή του χρόνου

Μην κάνεις το λάθος και ψεκάζεσαι με το ίδιο άρωμα χειμώνα – καλοκαίρι.

Τα καλύτερα κουρέματα σε περίπτωση που έχεις αρχίσει να χάνεις μαλλιά

Γιατί η εμφάνιση της αραίωσης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ήρθε η καταστροφή.