Αντρικά αρώματα για κάθε γούστο

Το άρωμα ενός άντρα πρέπει να είναι τόσο μοναδικό, όσο η υπογραφή του.

Οι περισσότερες διαφημιστικές καμπάνιες αρωμάτων σε παροτρύνουν συνήθως να μυρίζεις με τον τάδε ηθοποιό ή τον δείνα τραγουδιστή ή με κάποιο μοντέλο. Δηλαδή με μία εξιδανικευμένη, φανταστική εκδοχή του εαυτού σου. Είναι όμως αυτό το ζητούμενο; Σίγουρα όχι. Το θέμα είναι να επιλέξεις ένα άρωμα που να μυρίζει εσύ, να συνάδει με την φυσική μυρωδιά σου και να την αναδεικνύει, μαζί και την προσωπικότητα και το στυλ σου.

Στην ακόλουθη λίστα θα ανακαλύψεις διάφορα και διαφορετικά αρώματα για κάθε γούστο για να επιλέξεις εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία σου.

Αντρικά αρώματα για κάθε γούστοJo Malone London - English Oak & Hazelnut

Ξύλωδες unisex άρωμα, που αναμειγνύει τη γλυκιά και ελαφριά νότα του φουντουκιού με την έντονη μυρωδιά του κέδρου και τη δροσιά του βετιβέρ.

 

 

 

 

ΑΡΩΜΑΤΑLe Labo - Santal 33

Αν και είναι ποτισμένο με κέδρο και σανδαλόξυλο και πασπαλισμένο με μαύρο πιπέρι, το συγκεκριμένο άρωμα δεν συγκαταλέγεται στα βαριά, ούτε στα πικάντικα αρώματα, αλλά σε εκείνα που αποπνέουν αισθησιασμό.

 

 

 

ΑΡΩΜΑΤΑByredo - Gypsy Water

Ξυλώδες χάρη στο σανδαλόξυλο, ζεστό χάρη στο κεχριμπάρι, γλυκό χάρη στη βανίλια και δροσερά πικάντικο χάρη στο περγαμόντο και το πιπέρι. Το Gypsy Water είναι κομψό, όχι όμως έντονο. Είναι ρομαντικό, όχι όμως γλυκανάλατο.

 

 

 

ΑΡΩΜΑΤΑTom Ford - Neroli Portofino

Ο Tom Ford κατάφερε να φτιάξει ένα δροσερό και φρουτένιο άρωμα που το φοράς στο καταχείμωνο και μυρίζεις σαν κοσμοπολίτης που λιάζεται στην παραλία του Παράτζι. Η βάση του είναι το neroli, το αιθέριο έλαιο, που παράγεται από τον ανθό της νεραντζιάς.

 

 

 

ΑΡΩΜΑΤΑD.S. & Durga - Burning Barbershop

Βοτανικό και πικάντικο, αποτελείται από λεβάντα, βανίλια, λάιμ και μέντα, ο συνδυασμός των οποίων είναι "μαγειρεμένος" με τέτοιον τρόπο, ώστε να μυρίζει σαν καψαλισμένο ξύλο.

 

 

 

 

ΑΡΩΜΑΤΑOdin New York - Formula 11 Semma

Ένα καθαρά ανατολίτικο άρωμα που περιέχει σανδαλόξυλο, πιπέρι τσίλι, πουδρένιες νότες, κανέλα, σπόρο τόνκα, μύρο, γαρύφαλλο και φύλλα καπνού.

 

 

 

 

ΑΡΩΜΑΤΑCzech & Speake - No. 88 Cologne Spray

Οι δροσερές νότες του περγαμόντου και του βετιβέρ "παντρεύονται" με τις αισθησιακά λουλουδάτες νότες του τριαντάφυλλου και του γερανιού σε ένα ξυλώδες άρωμα με βάση το σανδαλόξυλο.

 

 

 

ΑΡΩΜΑΤΑPenhaligon's - Bayolea Eau de Toilette

Ζεστό, πικάντικο και ξυλώδες. Οι νότες κορυφής είναι μανταρίνι και lemongrass, οι μεσαίες νότες είναι κάρδαμο, μαύρο πιπέρι, neroli και λεβάντα, ενώ οι οι νότες της βάσης είναι κέδρος, σανδαλόξυλο, μόσχος, βρύα, πατσουλί και κεχριμπάρι.

 

 

 

ΑΡΩΜΑΤΑComme des Garcons - Man 2

Ξυλώδες, πικάντικο μα πάνω απ' όλα καπνιστό. Η ίσως πιο διάσημη αρωματική δημιουργία του ιαπωνικού οίκου έχει για νότες κορυφής μοσχοκάρυδο, κύμινο, μέντα και κουμ κουάτ, μεσαίες νότες ίριδα, σαφράν και βετιβέρ και νότες βάσης δέρμα και θυμάρι.

 

 

 

ΑΡΩΜΑΤΑAcqua di Parma - 'Colonia' Eau de Cologne Natural Spray

Ένα εξίσου διαχρονικό άρωμα με το Neroli Portofino του Tom Ford. Μία σοφιστικέ σύνθεση, ξυλώδης (σανδαλόξυλο, βετιβέρ) και δροσερή (λεβάντα, εσπεριδοειδή Σικελίας) και γλυκά πικάντικη (πατσουλί, δεντρολίβανο και κεχριμπάρι).

 

 

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα