6 αρώματα για τον φετινό χειμώνα

Δημιουργίες που "πατούν" στα ξυλώδη παραδοσιακά μονοπάτια των αντρικών αρωμάτων.

Πώς μυρίζει ο χειμώνας σύμφωνα με τους αρωματοποιούς; Ξύλο, ξύλο και ξύλο. Οι ξυλώδεις νότες, από τις βαριές και έντονες της βελανιδιάς μέχρι τις πιο δροσερές της βετιβέριας, αποτελούν την κατεξοχήν αγαπημένη αρωματική ομάδα των αντρών και είναι συνυφασμένες κυρίως με τους πιο κρύους μήνες του χρόνου.

Στην παρακάτω λίστα περιλαμβάνονται δημιουργίες που "πατούν" στα ξυλώδη παραδοσιακά μονοπάτια των αντρικών αρωμάτων, με ορισμένα να διανθίζονται από νότες λουλουδιών, γιατί όχι και φρούτων (ξινών ή πικρών πάντα).

Terre d'Hermès Eau Intense Vétiver, Hermès

6 αρώματα για τον φετινό χειμώναΑπόγονος του εμβληματικού viral αρώματος του γαλλικού οίκου, Terre D’Hermes (2006), το Terre d'Hermès Eau Intense Vétiver (2018) έχει ως βάση του το βετιβέρ και εμπεριέχει εσπεριδοειδή, περγαμόντο και πιπέρι Σετσουάν αντί για μαύρο πιπέρι.

 

Clive Christian Noble Collection XXI Art Deco, Cypress

ΑΡΩΜΑΤΑ ΧΕΙΜΩΝΑΣΠερίπλοκο και μοναδικό, το XXI Art Deco Cypress (2018) "παντρεύει" το ξύλο βελανιδιάς με το πετιγκρέν -αιθέριο έλαιο που παράγεται από τα άνθη της νεραντζιάς-, το κυπαρίσσι και το κεχριμπάρι.

 

Aventus, Creed

ΑΡΩΜΑΤΑ ΧΕΙΜΩΝΑΣΈνα από τα πιο δημοφιλή αντρικά αρώματα, το Aventus (2010) είναι τόσο ξυλώδες, όσο λουλουδάτο και φρουτένιο. Οι νότες κορυφής είναι περγαμόντο, φραγκοστάφυλο, ανανάς και μήλο. Οι μεσαίες νότες είναι σημύδα, πατσουλί, τριαντάφυλλο και μαροκινό γιασεμί, ενώ οι νότες της βάσης είναι μόσχος, βρύα δρυός και βανίλια.

 

Tuscan Creations, La Commedia, Salvatore Ferragamo

ΑΡΩΜΑΤΑ ΧΕΙΜΩΝΑΣΞυλώδες (ξύλο ακιγκάλα, βετιβέρ), ανατολίτικο (κάρδαμο, μοσχοκάρυδο, κόκκινη πιπεριά τσίλι) και αισθησιακό (δέρμα) άρωμα, που κυκλοφόρησε το 2018 και απευθύνεται τόσο σε άντρες, όσο και σε γυναίκες χάρη στην ιδιόμορφη φύση του.

 

 

Ombré Leather, Tom Ford

ΑΡΩΜΑΤΑ ΧΕΙΜΩΝΑΣΌ,τι λέει το όνομά του. Στο Ombré Leather (2018), το πλούσιο μαύρο δέρμα αποτελεί την καρδιά του αρώματος που συνδυάζεται με τις ξυλώδεις νότες του πατσουλί και της βετιβέριας.

 

 

Wood, DSquared2

ΑΡΩΜΑΤΑ ΧΕΙΜΩΝΑΣΖωηρό ξυλώδες άρωμα που χαρακτηρίζεται από τη μεσογειακή φρεσκάδα του περγαμόντου που ευδοκιμεί στην Καλαβρία Ιταλίας και του μανταρινιού και του λεμονιού της Σικελίας. Νότες από βιολέτα, κάρδαμο και τζίντζερ ολοκληρώνουν την κομψή και μοντέρνα δημιουργία του brand.

 

 

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.