Η φαλάκρα δεν είναι και τόσο κακή

Αγάπησε τις λιγοστές τρίχες στο κεφάλι σου και πάρ' τες με την ψιλή.

Η απώλεια όλων ή μέρους των μαλλιών και ο σχηματισμός του λεγόμενου "μπιφτεκιού" στο κεφάλι είναι ένας από τους μεγαλύτερους αντρικούς φόβους, που γίνεται πραγματικότητα σε αρκετούς όσο τα χρόνια περνούν και τα σημάδια της γήρανσης γίνονται εντονότερα. Είτε λοιπόν έχεις αρχίσει να χάνεις τα μαλλιά σου, είτε έχεις ήδη χάσει την πλειοψηφία αυτών, έχουμε δέκα καλούς λόγους για να μην χάσεις και το μυαλό σου και να τολμήσεις να πάρεις ό,τι έχει απομείνει με την ψιλή. Γιατί σε τελική ανάλυση, η φαλάκρα δεν είναι το τέλος του κόσμου. Η φαλάκρα...

Είναι ένδειξη αρρενωπότητας

Η τριχόπτωση αφορά άντρες και γυναίκες, αλλά ως επί το πλείστον αποτελεί αντρικό φαινόμενο. Σκέψου μονάχα πόσο πιο άσχημο θα ήταν να μείνει φαλακρή μία γυναίκα. Στον άντρα η ζημιά στην εικόνα του είναι σαφώς πιο μικρή έως μηδενική.

Ωριμότητας επίσης

Αποδεχόμενος το γεγονός ότι είσαι φαλακρός, χωρίς κόμπλεξ, αποδεικνύεις τι τύπος ανθρώπου είσαι: στιβαρός, υπερήφανος, ειλικρινής με τον εαυτό σου και τους γύρω σου. 

Και φυσικά αυτοπεποίθησης

Όταν εσύ ο ίδιος βλέπεις πέρα από την εμφάνισή σου, έτσι θα σε βλέπουν και οι γύρω σου: ως έναν άνθρωπο που δεν τον ορίζει η εικόνα του, αλλά η προσωπικότητά του.

Η φαλάκρα δεν είναι και τόσο κακή

Αποτελεί στιλιστική επιλογή

Το να πάρεις ό,τι τρίχα έχει απομείνει στο κεφάλι σου με την ψιλή και να επιλέξεις να υιοθετήσεις το φαλακρό λουκ είναι μία επιλογή/κίνηση, που συγκαταλέγεται στα πιο διάσημα αντρικά κουρέματα. Εμπιστεύσου καλύτερα τους ειδικούς και κλείσε ραντεβού σε ένα κομμωτήριο για να είναι το αποτέλεσμα ομοιόμορφο.

Δείχνει ότι έχεις "κότσια"

Δυστυχώς, το φαινόμενο της αραίωσης δεν έχει γυρισμό. Ξεκινά συνήθως μετά τα δεύτερα -άντα και αρχίζει σταδιακά να αυξάνεται σε ένταση μέχρι να εξαφανίσει και την τελευταία τρίχα από το κρανίο σου. 

ΦΑΛΑΚΡΑ

Απλοποιεί κατά κάποιο τρόπο τα πράγματα

Το ίσως μεγαλύτερο πλεονέκτημα του να είσαι ξυρισμένος γουλί είναι ότι δεν έχεις να ασχοληθείς καθόλου με το να στεγνώσεις ή να φορμάρεις το κούρεμά σου. Βρίσκεσαι δηλαδή έξω από την πόρτα στον λιγότερο χρόνο.

Δεν απωθεί τις γυναίκες

Ένας ακόμη μύθος καταρρίπτεται από την επιστήμη, καθώς έρευνες έχουν καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: οι γυναίκες δεν παρατηρούν τη φαλάκρα στον άντρα, ούτε αποτελεί για εκείνες απωθητικό παράγοντα.

Αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά σου

Τονίζει το βλέμμα και τις γωνίες σου, ενώ κάνει το πρόσωπό σου να φαίνεται πιο καθαρό, "ειλικρινές".

Σε κάνει να δείχνεις πιο αποφασιστικός

Δεν φοβάσαι να πάρεις δύσκολες αποφάσεις και να τις κάνεις πράξη. Σου αρέσει να τολμάς και να βγαίνεις νικητής.

Αλλά και σκληροτράχηλος

Τα παραδείγματα των καραφλών αντρών που χαρακτηρίζονται ως "πολύ σκληροί για να πεθάνουν" -βλέπε τον Bruce "Almighty” Willis- είναι αμέτρητα. Για την ακρίβεια, το να μην σου καίγεται καρφί για την φαλάκρα είναι σαν να υψώνεις το μεσαίο δάχτυλο σε όσους ασχολούνται μαζί της. 

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.