Τα κουρέματα που καμουφλάρουν την αραίωση των μαλλιών

Υπάρχει τρόπος να δείχνουν τα αδύναμα και λίγα μαλλιά σου πιο πυκνά και δυνατά.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 22 Νοεμβρίου 2018

Οι τρίχες χάνουν σταδιακά την πυκνότητα και τη δύναμή τους, αρχίζουν να πέφτουν και η γραμμή των μαλλιών να υποχωρεί με αποτέλεσμα να εμφανίζονται κενά στους κροτάφους, αλλά και στην κορυφή του κεφαλιού.

Όπως κι αν περιγράψεις την τριχόπτωση/αραίωση/ανδρογενή αλωπεκία, τα αποτελέσματα στο κεφάλι σου θα παραμείνουν τα ίδια. Τι μπορείς να κάνεις από εδώ και πέρα για να καμουφλάρεις τις προβληματικές περιοχές και να περιορίσεις όσο μπορείς την έκταση του φαινομένου; Να επιλέξεις το σωστό κούρεμα και τα κατάλληλα προϊόντα styling και να κόψεις μαχαίρι τις κακές συνήθειες.

Αναλυτικότερα:

Τα κουρέματα καμουφλάζ

Ξεκινάμε από τα βασικά. Ο κανόνας είναι ένας για όλους όσοι χάνουν μαλλιά: Το κούρεμα που πάντα βοηθάει είναι το κοντό. ​​​​​​Ο λόγος ευνόητος. Ποια όμως απ' όλα τα κουρέματα είναι τα ιδανικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση;

Σίγουρα το buzz cut, το κούρεμα με την ψιλή, που είναι η ίσως καλύτερη λύση για όλους όσοι έχουν το λεγόμενο "μπιφτέκι" στην κορυφή του κρανίου τους. 

Αν όμως το πρόβλημα της αραίωσης επικεντρώνεται στους κροτάφους, τότε ένα fade haircut θα προσφέρει την κάλυψη που χρειάζεσαι, με τα μαλλιά της κορυφής να διατηρούνται σε πυκνότητα και μήκος, ενώ εκείνα στα πλαϊνά να είναι έντονα τριμαρισμένα, ακόμα και ξυρισμένα.

Τα κουρέματα που καμουφλάρουν την αραίωση των μαλλιών

Μία ακόμη καλή λύση είναι τα μαλλιά της κορυφής να κουρευτούν στο γνωστό σχήμα "καπελάκι" και να χτενιστούν με κατεύθυνση από πίσω προς τα μπρος, προκειμένου να καλύψουν τυχόν κενά στο κεφάλι. 

ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΑΡΑΙΩΣΗ

Τα προϊόντα styling

Μπορεί να τελειοποιούν το χτένισμά σου ή να αναδεικνύουν το κούρεμά σου, ωστόσο η συχνή χρήση των προϊόντων περιποίησης αποδυναμώνει το θύλακα της τρίχας. Το ίδιο ισχύει και για το στέγνωμα με πιστολάκι. Επειδή όμως πρέπει με κάποιο τρόπο να στρώσεις τα μαλλιά σου, καλό θα ήταν να αποφύγεις τη χρήση λιπαρών προϊόντων styling. Αναζήτησε πομάδα και πηλό με λεπτόρρευστη υφή και ένδειξη για "λεπτά, αδύναμα" και σπρέι θαλασσινού αλατιού.

Απαλλάξου από τις κακές συνήθειες

Μπορεί οι δύο κύριες αιτίες τη τριχόπτωσης να είναι η γενετική προδιάθεση και η γήρανση του οργανισμού, ωστόσο υπάρχουν και μερικοί ακόμη παράγοντες που μπορούν να επισπεύσουν την απώλεια μαλλιών: η κακή διατροφή, το άγχος, το κάπνισμα αλλά και η χρόνια έλλειψη ύπνου.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Περιποίηση

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ξυλώδη αρώματα του φετινού χειμώνα

Ζεστές, αισθησιακές δημιουργίες με ξυλώδη βάση, από το σανταλόξυλο και τον κέδρο μέχρι το βετιβέρ.

Τα κουρέματα που έκαναν μόδα οι ποδοσφαιριστές

Hairstyles και haircuts που σκόραραν στα δίχτυα από τη δεκαετία του '50 μέχρι σήμερα.