Μπορεί ένα σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης να σώσει την κατάσταση;

Σε περίπτωση που χάνεις μαλλιά, αυτό το άρθρο σε αφορά.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος αντιμετώπισης της αλωπεκίας/τριχόπτωσης, όταν κάποιος συνειδητοποιήσει ότι τα μαλλιά του έχουν αρχίσει να πέφτουν με ανησυχητικούς ρυθμούς, είναι η αγορά ενός ειδικού σαμπουάν.

Ποια τα συστατικά που πρέπει να περιέχει; Κατά πόσο μπορεί να σώσει την κατάσταση; Δύο ερωτήματα που "βασανίζουν" κάθε άντρα με αδύναμα μαλλιά και βρίσκουν απάντηση παρακάτω.

Τα συστατικά

Ένα σαμπουάν που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης πρέπει να περιέχει κάποια (ή όλα) από τα ακόλουθα συστατικά, που κρατούν ενυδατωμένο το τριχωτό της κεφαλής, ενώ παράλληλα έχουν αντιοξειδωτική δράση που ενισχύει τη λάμψη, την πυκνότητα και τη δύναμη των μαλλιών:

  • Σιλικόνη 
  • Ασβέστιο
  • Λιποστερολικό εκχύλισμα του φυτού Serenoa Repens (έχει αντι-ανδρογονικές ιδιότητες, αντιφλεγμονώδη και αντιοιδηματική δράση)
  • Βιταμίνες B3, B5, B6
  • Θειούχο αμινοξύ L-κυστεΐνη (ισχυρό αντιοξειδωτικό)

Οι προσδοκίες

Μπορεί ένα σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης να σώσει την κατάσταση;

Ας ξεκαθαρίσουμε το εξής: Ένα ειδικό σαμπουάν κατά της αλωπεκίας -υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη αυτής- δεν αποτελεί τη λύση στο πρόβλημα, αλλά μία συμπληρωματική βοήθεια ώστε να μειωθεί η έκταση του φαινομένου.

Συνεπώς, η πιο φρόνιμη κίνηση που έχει να κάνει κάποιος με τάση για φαλάκρα είναι να απευθυνθεί σε ένα δερματολόγο, που θα αναγνωρίσει το είδος της αλωπεκίας και παρέχει σωστή καθοδήγηση και κατάλληλη θεραπεία. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.