3 διάσημα κουρέματα και πώς θα τα πετύχεις

Τα tips του hair expert Βαγγέλης Χατζής για να κάνεις τα μαλλιά σου όπως οι σταρ.

Γράφει: Esquire Editors 17 Δεκεμβρίου 2018

Είναι ο brand ambassador του System Professional, της ολοκληρωμένης πολυτελούς σειράς περιποίησης και styling μαλλιών. Έχει εμπειρία στο χώρο πάνω από 25 χρόνια και έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους σχεδιαστές μόδας και φωτογράφους σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ παράλληλα έχει επιμεληθεί τα μαλλιά σε διάσημες θεατρικές παραστάσεις και ανθρώπους από όλο το καλλιτεχνικό φάσμα.

3 διάσημα κουρέματα και πώς θα τα πετύχειςΜάλιστα, το αμερικανικό περιοδικό Harper’s Bazaar τον διέκρινε για την τεχνική του κουρέματος πάντα σε στεγνά μαλλιά και κατέταξε το κομμωτήριό του ανάμεσα στα 20 καλύτερα του κόσμου.

Είναι ο Βαγγέλης Χατζής, που διατηρεί κομμωτήριο εδώ και 25 χρόνια στο Νέο Ψυχικό και αυτές είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές για να υιοθετήσεις με στυλ τρία διάσημα κουρέματα. 

 

Matthew McConaughey - Slick back hairstyle

ΜΑΘΙΟΥ ΜΑΚΟΝΑΧΙ

Το slick back (κοντά ή μεσαίου μήκους μαλλιά τραβηγμένα προς τα πίσω) ήταν αναμφισβήτητα το hairstyle που κυριάρχησε στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα και ταυτίστηκε με το old school look της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ. Στις μέρες μας είναι ένα trend που έχει επανέλθει δυναμικά. Ταιριάζει τόσο σε ίσια όσο και σε σγουρά μαλλιά. Τόλμησέ το κυρίως με επίσημο outfit και πρόσεχε μην το παρακάνεις με τα προϊόντα μαλλιών, καθώς η υπερβολική δόση γυαλάδας μπορεί να επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΑΪΛΙΝΓΚΠροϊόντα: Το σωστό styling ξεκινάει από το λούσιμο. Προετοίμασε τα μαλλιά σου με το System Professional Energy Shampoo για μαλλιά με νεύρο και ενέργεια. Λίγο πριν στεγνώσουν, βάλε λίγη ποσότητα από το Maximum Gel για γυαλάδα και σχήμα που διαρκεί έως 24 ώρες, χτενίζοντας τα ελαφρά προς τα πίσω. Ανάλογα με τη γυαλάδα και το κράτημα που επιθυμείς, επανάλαβε σε στεγνά μαλλιά.

Johnny Depp - Fade hairstyle

ΤΖΟΝΙ ΝΤΕΠ

Το Fade αποτελεί μια πιο καινούρια τάση που συναντάμε σε διαφορετικές εκδοχές. Πρόκειται για ένα κούρεμα στο οποίο το μήκος της τρίχας αρχίζει σταδιακά να μειώνεται από την κορυφή του κεφαλιού προς τα κάτω. Ταιριάζει σχεδόν σε όλους τους άντρες κάθε ηλικίας, ωστόσο, ανάλογα με το σχήμα του κεφαλιού και το στυλ του κάθε άντρα, ο κομμωτής θα πρέπει να βρει και να προτείνει τον κατάλληλο τύπο fade.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΑΪΛΙΝΓΚΠροϊόντα: Απόφυγε τα πολύ δυνατά προϊόντα που θα κάνουν το χτένισμα να δείχνει σκληρό. Χρησιμοποίησε το System Professional Matte Cream αν θες ένα απόλυτα ματ και φυσικό κράτημα στα μαλλιά που διαρκεί έως 24 ώρες. Αν, πάλι, θες πιο λαμπερά μαλλιά, χρησιμοποίησε το Wax Pomade, που θα δώσει σχήμα και φυσική γυαλιστερή όψη. Και τα δύο προϊόντα εφαρμόζονται σε στεγνά μαλλιά και δουλεύονται με τα χέρια ή με χτένα.

Jason Momoa - Μακριά μαλλιά και μούσι

ΤΖΕΪΣΟΝ ΜΟΜΟΑ

Η αλήθεια είναι ότι τα μακριά μαλλιά και το μούσι είναι ένα αμφιλεγόμενο και ιδιαίτερο look που ταιριάζει σε συγκεκριμένους άντρες. Το μακρύ μαλλί δεν ταιριάζει σε όλους τους άντρες και σίγουρα χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση. Απόφυγέ το αν τα μαλλιά σου είναι αδύναμα, αραιά ή φριζάρουν πολύ, όπως και αν δεν έχεις τον ανάλογο σωματότυπο και στυλ που μπορεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Το μούσι, από την άλλη, είναι αναμφισβήτητα η τάση της εποχής. Μην το αφήσεις ωστόσο μόνο και μόνο επειδή είναι στη μόδα. Να θυμάσαι ότι το μούσι χρειάζεται περιποίηση, υπομονή και φροντίδα.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΑΪΛΙΝΓΚΠροϊόντα: Τα μακριά μαλλιά θέλουν συχνό λούσιμο για να δείχνουν πάντα καθαρά και περιποιημένα. Δοκίμασε το 3-σε-1 System Professional Triple Shampoo για μαλλιά, σώμα και γένια. Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις επιμελώς τα μαλλιά και τα γένια σου με το Hair & Beard Conditioner. Τέλος, δώσε μια αίσθηση πολυτέλειας στα μαλλιά και τα γένια με το έλαιο Hair & Beard Oil για πιο λεία, λαμπερά, ευκολοχτένιστα και διαχειρίσιμα μαλλιά και γένια.

Τα προϊόντα System Professional είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένα κομμωτήρια και online. Περισσότερες πληροφορίες στο www.systemprofessional.com/el-GR.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.