Ο οδηγός του Esquire για να της αγοράσεις το ιδανικό άρωμα

Κάντο σωστά και γίνε ο λατρεμένος Άγιος Βασίλης της.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 31 Δεκεμβρίου 2019

Η αγορά ενός αρώματος για την αγαπημένη σου, εν πρώτοις ακούγεται δύσκολο –έως και τρομακτικό. Το πώς επιλέγει κάποιος να μυρίζει είναι βαθιά προσωπικό γούστο και η απόφασή σου να της αγοράσεις κάποιο άρωμα για την Πρωτοχρονιά μπορεί να καταλήξει δώρον άδωρον. Αλλά οι λόγοι που κάνουν ένα άρωμα τόσο ριψοκίνδυνο, είναι οι ίδιοι που το κάνουν και ένα αληθινά μεγάλο δώρο. Και η αλήθεια είναι δεν υπάρχουν πολλά δώρα που να τονίζουν το πάθος και την αφοσίωση που θέλεις να δείξεις προς εκείνη.  

Τώρα θα είμαστε ειλικρινείς μαζί σου. Αν φύγεις από το σπίτι αυτή τη στιγμή, μπεις σε ένα κατάστημα με αρώματα και αγοράσεις ό,τι βρεις μπροστά σου, 99% θα βγεις χαμένος. Διάβασε αυτόν τον μικρό οδηγό, ακολούθησε τα βήματα ένα-ένα και αγόρασέ της το καλύτερο δώρο που της έχεις δώσει ποτέ.
Εμπιστέψου μας.

Βήμα 1: Κατασκοπεία

Το πρώτο βήμα για την αγορά του σωστού αρώματος, είναι να δεις τι υπάρχει ήδη στη συλλογή της. Αλλά μη μείνεις μόνο στα μπουκαλάκια και τη μάρκα. Άνοιξέ τα, μύρισέ τα και βγάλε ένα πρώτο συμπέρασμα. Οι βασικές αρωματικές επιλογές δεν έχουν να κάνουν με επιστήμη. Το πιο πιθανό είναι να φορά η αγαπημένη σου κάποια από αυτές τις τέσσερις εσάνς: λουλουδάτες, κιτρώδεις, ξυλώδεις και ανατολίτικες. Επίσης, τσέκαρε ποιο μπουκαλάκι αρώματος έχει φτάσει στον πάτο –αυτό, λογικά, θα είναι και το πιο αγαπημένο της.

Ο οδηγός του Esquire για να της αγοράσεις το ιδανικό άρωμα

Βήμα 2: Έρευνα

Αφού έχεις πάρει μια πρώτη "μυρωδιά" για τα γούστα της, ξεκινάς τη βόλτα σου στα μαγαζιά καλλυντικών. Αν και όπως είπαμε οι βασικές κατηγορίες είναι τέσσερις, εντούτοις, θα διαπιστώσεις ότι παραλλαγές που κυκλοφορούν είναι άπειρες. Μάθε:

  • Floral (λουλουδάτο): το πιο δημοφιλές είδος γυναικείων αρωμάτων. Ωστόσο, συχνά, τα floral συνδυάζονται με εσάνς φουζέρ -αυτές οι μυρωδιές περιέχουν λεβάντα, vetiver, και γενικά μια πράσινη, σχεδόν χορτώδη ευωδιά.
  • Citrus (κιτρώδες): η οικογένεια ευωδιών από κάθε λογής εσπεριδοειδή -λεμόνι, πορτοκάλι, περγαμόντο, γκρέιπφρουτ και άλλα παρόμοια, καθαρά και σπιρτόζικα αιθέρια έλαια. Πολλές φορές όμως αναμειγνύονται με γήινες εσάνς (οι λεγόμενες chypres), που θυμίζουν βρεγμένο χώμα, χορτάρι και φύλλα δέντρων.
  • Woody (ξυλώδες): δεν χρειάζεσαι να σου απονεμηθεί βραβείο για να μαντέψεις με τι μοιάζει αυτή η οικογένεια αιθέριων ελαίων. Όμως και αυτά, αναμειγνύονται πολλές φορές με γλυκιές μυρωδιές που θυμίζουν καραμέλα ή σοκολάτα.
  • Oriental (ανατολίτικο): φτιαγμένο από συστατικά όπως σανταλόξυλο, βανίλια και κεχριμπάρι, η oriental εσάνς συχνά εμπνέεται από ποικίλες άλλες ινδικές και αραβικές μυρωδιές.

Το άρωμα που αγαπά η σύντροφός σου ανήκει υποχρεωτικά σε μία από τις παραπάνω οικογένειες. Για περισσότερες πληροφορίες, απευθύνσου στην ειδικό του καταστήματος -όχι στην Google.

ΑΡΩΜΑΤΑ

Βήμα 3: Αγορά

Αυτό είναι το πιο διασκεδαστικό μέρος της υπόθεσης. Γνωρίζεις ήδη τι αγαπά η αγαπημένη σου να φορά, βρήκες και τις τρεις-τέσσερις πιθανότερες επιλογές, οπότε, το τελευταίο βήμα έχει να κάνει με την τελική δοκιμή πριν την αγορά. Η ειδικός θα ψεκάσει σε ένα χαρτάκι τα αρώματα της τελικής επιλογής σου και εσύ κάθε φορά καλείσαι να συνδυάσεις: το πάθος σου για τη γυναίκα που αγαπάς, την προσωπική της αύρα, τη μυρωδιά που θα θέλεις κι εσύ να "γεύεσαι" δίπλα της, τη συσκευασία του αρώματος και τη μάρκα -φυσικά- χωρίς να σκεφτείς την τιμή.

ΑΡΩΜΑΤΑ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.