Το goatee beard επιστρέφει από τα 90s στις grooming τάσεις του 2019

Και ο Hugh Grant έχει την πιο ανεπιτήδευτη εκδοχή του.

Με τις μακριές γενειάδες να βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο της μόδας, αλλά χωρίς την υπερβολή των περασμένων ετών, οι τάσεις στο facial hair look για το 2019 περιστρέφονται γύρω από τις πιο καθαρές γραμμές, όπως είναι το μουστάκι και το goatee beard. Το μούσι του τράγου, όπως μεταφράζεται στα ελληνικά, που έγινε της μόδας στα '70s ενώ αποτέλεσε ένα από τα στιλιστικά φετίχ των grunge '90s, δεκαετία κατά την οποία εδραιώθηκε ως ένα από τα πιο διαχρονικά στυλ γενειάδας.

Το goatee beard και πώς θα το πετύχεις

Ξεκίνα αφήνοντας τις τρίχες του προσώπου σου να μακρύνουν για μερικές ημέρες. Όταν κρίνεις ότι τα γένια σου έχουν μακρύνει αρκετά, ξύρισε την περιοχή του προσώπου από τις φαβορίτες μέχρι ένα με ενάμιση εκατοστό μακριά από το στόμα και συνέχισε προς τα κάτω, μέχρι το πηγούνι.

Για πιο διακριτικό αποτέλεσμα, μπορείς αντί για ξυράφι, να χρησιμοποιήσεις κάποιο trimmer, στην πρώτη ή στη δεύτερη σκάλα.

Η ανεπιτήδευτη εκδοχή του goatee beard που μας αρέσει

Το goatee beard επιστρέφει από τα 90s στις grooming τάσεις του 2019

Αρχικά να αναφέρουμε ότι πρόκειται για ένα μούσι που ταιριάζει σε όλα τα σχήματα προσώπου, εκτός από τα εκείνα που έχουν σκληρές τετραγωνισμένες γωνίες. Για παράδειγμα, το οβάλ πρόσωπο του Hugh Grant αναδεικνύεται ιδανικά με το goatee beard και συγκεκριμένα με την ανεπιτήδευτη εκδοχή που ο ίδιος έχει επιλέξει. Τι εννοούμε; Ότι ενώ φαίνεται καλοσχηματισμένο και περιποιημένο, το αποτέλεσμα είναι περισσότερο φυσικό, παρά στιλιζαρισμένο, χωρίς αυστηρές γραμμές και έντονο τριμάρισμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα