Το goatee beard επιστρέφει από τα 90s στις grooming τάσεις του 2019

Και ο Hugh Grant έχει την πιο ανεπιτήδευτη εκδοχή του.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 09 Ιανουαρίου 2019

Με τις μακριές γενειάδες να βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο της μόδας, αλλά χωρίς την υπερβολή των περασμένων ετών, οι τάσεις στο facial hair look για το 2019 περιστρέφονται γύρω από τις πιο καθαρές γραμμές, όπως είναι το μουστάκι και το goatee beard. Το μούσι του τράγου, όπως μεταφράζεται στα ελληνικά, που έγινε της μόδας στα '70s ενώ αποτέλεσε ένα από τα στιλιστικά φετίχ των grunge '90s, δεκαετία κατά την οποία εδραιώθηκε ως ένα από τα πιο διαχρονικά στυλ γενειάδας.

Το goatee beard και πώς θα το πετύχεις

Ξεκίνα αφήνοντας τις τρίχες του προσώπου σου να μακρύνουν για μερικές ημέρες. Όταν κρίνεις ότι τα γένια σου έχουν μακρύνει αρκετά, ξύρισε την περιοχή του προσώπου από τις φαβορίτες μέχρι ένα με ενάμιση εκατοστό μακριά από το στόμα και συνέχισε προς τα κάτω, μέχρι το πηγούνι.

Για πιο διακριτικό αποτέλεσμα, μπορείς αντί για ξυράφι, να χρησιμοποιήσεις κάποιο trimmer, στην πρώτη ή στη δεύτερη σκάλα.

Η ανεπιτήδευτη εκδοχή του goatee beard που μας αρέσει

Το goatee beard επιστρέφει από τα 90s στις grooming τάσεις του 2019

Αρχικά να αναφέρουμε ότι πρόκειται για ένα μούσι που ταιριάζει σε όλα τα σχήματα προσώπου, εκτός από τα εκείνα που έχουν σκληρές τετραγωνισμένες γωνίες. Για παράδειγμα, το οβάλ πρόσωπο του Hugh Grant αναδεικνύεται ιδανικά με το goatee beard και συγκεκριμένα με την ανεπιτήδευτη εκδοχή που ο ίδιος έχει επιλέξει. Τι εννοούμε; Ότι ενώ φαίνεται καλοσχηματισμένο και περιποιημένο, το αποτέλεσμα είναι περισσότερο φυσικό, παρά στιλιζαρισμένο, χωρίς αυστηρές γραμμές και έντονο τριμάρισμα.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Μούσι ή μουστάκι; Και τα δύο υπακούν σ' αυτούς τους κανόνες

Οι νόμοι που θέτει ένας ειδικός στην περιποίηση του προσώπου.

5 tips για ένα άψογο hairstyle

Ισχύουν σε κάθε περίπτωση, είτε έχεις μακριά, είτε κοντά μαλλιά.